Nigeriasvindlere, sjørøvere og erstatningskrav fra Kongo

Det opprinnelig erstatningskravet fra Kongo for spionanklagene mot Moland og French minner om et rent svindelforsøk. Så kanskje Norge burde svare på det Kongolesiske kravet om erstatning med samme metoder som Nigeria svindlerne har brukt i 40 år. Der statsminister Jens Stoltenberg tar kontakt med president Kabila i Kongo og bekrefter at Norge ønsker å utbetale den opprinnelige erstatningssummen på 3 000 000 000 000 kroner. Det er bare et lite “problem”, og det er at Kongo må betale et ubetydelig depositum for å dekke bank kostnadene ved overføringen….. 

Starten på e-posten fra Stoltenberg kunne se ut omtrent som dette:

May I crave your indulgence to open this discussion by a formal letter of this sort. It is pertinent that a business of this magnitude should have commenced properly with a formal meeting of you and us to enable us know ourselves, have a fore knowledge of the nature of the business, discuss and acquaint ourselves with the responsibilities and functions of parties concerned, and appropriate sharesaccordingly. However, for time factor, confidentiality and personality of people involved here in Norway, we choose this approach for the remittance of this 3000 billion Norwegian kroner, (NOK 3000 000 000 000). Please bear with us for making the initial contact through e-mail. But my goverment are insisting for a meeting later on. (Typisk eksempel på starten på et svindelbrev)

Nigeriabrev
Det klassiske Nigeriabrevet stammer fra 1970 tallet og kom i form av et vanlig brev eller en faks. Avsender utga seg for å være en høyt betrodd tjenestemann i Nigeria som hadde klart å skaffe seg et stort pengebeløp på ulovlig vis og som nå trengte hjelp for å få omsatt disse til vestlig valuta. Ofte skulle mottakeren få halvparten av beløpet mot å stille sin bankkonto til rådighet.

Svindelforsøkene økte voldsomt i omfang fra midten av 1990 årene da svindlerne tok i bruk e-post. Måten svindlerne presenterer seg på varierer mye men kjernen i svindelen er som regel en variant av en eldgammel svindel kalt Den spanske fanger. Ofrene blir fortalt at de kan tjene store penger på svindlerens forslag. Når offeret biter på oppdager vedkommende at det må betales en rekke gebyrer og bestikkelser for å få pengene utbetalt. I starten er “gebyrene” små, men etter hvert som offerets innstas øker blir kravene stadig større. Offeret blir vist falske dokumenter, falske id papirer, falske nettsider og falske banker. Svindlerne tar også ofte kontakt med ofrene pr. telefon og presser dem til å fortsette å være med på svindelen.

Andre svindelmetoder er overbetaling med falske sjekker, handel med eksotiske dyr, lotteri gevinster, arv fra ukjente slektninger, hjelp til å overføre penger til veldedighet og mange andre.

Man antar at nordmenn blir lurt for millioner hvert år av slike svindlere. I Storbritannia antar man at svindlerne lurer til seg 150 millioner pund (1,5 milliarder kroner) årlig. Flere har også blitt drept i et forsøk på å få tilbake pengene sine og mange har tatt selvmord når de har funnet ut at det har blitt lurt. Les flere detaljer om svindelmetodene på Wikipedia.org. Om du frykter du holder på å bli utsatt for et svindelforsøk ta kontakt med politiet!

Et sikkert kjennetegn på svindel er at svindleren ønsker å betale for en vare ved bruk av sjekk, eller krever betaling gjennom Western Union, MoneyGram, eller lignende tjenester for telegrafisk overføring av penger. Svindlerne ønsker å bruke sjekk fordi disse lett kan forfalskes og tar lang tid å bli prosessert av banken. I mellomtiden kan svindleren reise uforstyrret fra åstedet med hele gevinsten. På samme vis ønsker svindlerne å motta penger via Western Union o.l. fordi slike betalinger ikke kan spores, og kan plukkes opp hvor som helst. – Wikipedia.no

Foto: 419eater.com
Foto: 419eater.com

Når lurendreieren selv blir lurt

På nettsiden 419eater.com samles dem som har som hobby å spille med på svindelforsøkene og lure svindlerne opp i stry. Målet er bl.a å få ulike trofeer fra svindlerne. Dette kan være bilder hvor de holder plakater med påskrift på (som bilde til høyre), få dem til å fylle ut bisarre skjema eller få dem til å reise på safari. En safari betyr her at svindleren må reise hundrevis av mil for å hente pengene de har svindlet fra deg, mens personen de skal møte unlater å dukke opp og svindleren må reise tilbake med uforettet sak. Helst etter å ha brukt hundrevis av dollar på reisen. Nettsiden har et arkiv med historier man kan underholde seg i timevis med.

Nettstedet har også et forum. Her kan man blant annet følge historien om hvordan en svindler, som kaller seg K0f1 Will1ams, blir lurt til å tro at han er blitt tatt opp i en super svindler liga. I virkeligheten er det en student, som kaller seg V1kt0r, som leder “banden” mens andre forumdeltakere spiller rollen som hjelpeløse ofre klare til å investere penger i prosjektet. (Navnene er skrevet med tallet 1 i stedet for i etc. slik at de ikke skal være søkbare på internett ettersom dette er en pågående sak pr. september 2009). 

Foto: 419eater.com
Foto: 419eater.com

K0fi blir bedt om å sende ut et e-post til de spesielle ofrene som V1kt0r har plukket ut og presentere seg som J0hn Sparr0w (kanskje en fetter til Jack Sparrow?). Sparrow skal fortelle at hans onkel har forgiftet hans far, som tjente seg rik på eksport av enhjørninger til Europa. Sparr0w lever nå i skjul (han spiser nå kun en hummer om dagen, og har ikke mer vin igjen) og trenger hjelp til å hente frem en skatt som hans far har gravd ned.

Etter hvert lager også Sparrow et skattekart (bilde til høyre), som han sender ut til dem han prøver å lure. Kartet er ikke veldig imponerende og mangler dessuten en X for å markere hvor skatten er gravd ned. Blant ofrene går det sport i å snakke piratspråk og frustrere Will1ams:

What map? Thar`s nay map! I dasn’t be havin’ a clue what ye`re talkin’ about, so I be havin’ nay idee how t’ find th’ booty, ya scurvy cur whut deserves the black spot!

I flere mnd. pågår dette spillet der ofrene til stadighet prøver å sende ham penger, men alltid går noe galt. Han må fylle ut haugevis med skjemaer og sende bilder hvor han heller melk utover seg selv mens han holder plakater med forskjellig morsom påskrift. Les hele historien her.

Har du erfaring med Nigeriasvindlere eller meninger om saken? – Legg igjen en kommentar!

Media:  vg tv2 tv2 tv2 vg tv2 vg tv2

Be Sociable, Share!

44 thoughts on “Nigeriasvindlere, sjørøvere og erstatningskrav fra Kongo”

 1. Den jævla fitte Morten Furuholmen*** kan i helvete komme seg ut av Kongo. Eneste grunnen han er der er å le or gjøre narr av hele rettsprosessen i landet. Imperialismen er ferdig for lengst, så se å komme deg i helvete ut av Kongo og la rettsaken bestemme skjebnen til de to mordere.

  Morten Furuholmen – den største idioten som har levd. Hvis det er penger som styrer rettsprosessen der, hva er det som styrer deg da?!?!?!? fikk ikke du penger av noen for å følge med på denne saken!!?!. Du har ingen interesse for de to guttene. eneste grunnen at du bryr deg er at den skitne bankkontoen din skal bli fylt med blodpenger! Morten Fitte Furuholmen – en stor rasist. Hvis jeg var presidenten i Longo, hadde jeg gitt deg 2 sek å pakke de skitne sakene dine og komme tilbake til landet ditt. Ha deg vekk og respekter andres land lover!

 2. Rasist nordmenn kan gå og henge seg selv. Da sparer vi verden for mye. Vi svarte er lei av å bli stemplet som idioter, og bli hatet uten grunn bare fordi vi er annerledes. Skulle ønske jeg hadde makt til å forandre verden. da hadde vi jagd hver eneste jævla blekansikt i Afrika ut. Og alle afrikanere i Europa kunne komme til verden beste kontinent, Afrika. Dere skitner overalt hvor dere går. For selv om dere sier at dere er “snille”, vet vi alle at dere er fulle av fordommer og hat mot svarte.

  Jepp, Jeg er rasist, svart rasist og jeg er stolt!

  Black Power!

  1. kanskje du og dine har det bedre i et annet land, kanskje ditt hjemland, så slipper vi skattebetalere her til lands slippe og betale for deg og dine. Det er bare et tidsspørsmåål før det opprettes en ekstremistisk nasjonal gruppe som vil gjerne sånne som deg, som ikke oppfører seg her til lands og respekterer de som gir deg husrom og mat.

 3. EN ting er sikkert… om jeg hører om en krise i kongo enten det er sult flom eller noe annet, gå forbi min dør… fordi hvis je åpner døra.. rofl

 4. hei, the moderater why you being sooo coney clown communist deleting my posts? where is freedom of speech! so delete this one as well and have good sleep. such a coward pig albino.

  1. Vel, jeg modererer kun vekk innlegg som klart er langt over streken eller som kun er spam. Jeg er uenig i langt det meste av rasist tullpratet som har kommet frem i innleggene over, men har ikke moderert det av den grunn.

   Å bruke skjellsord gjør aldri et argument bedre. Det viser bare med all mulig tydelighet at man ikke har et argument.

 5. ikke rart det er mye frustrerte uttalelser her .Må være kjipt og se at man som utlending ikke er ønsket i landet i det hele tatt.Noe som er mer en sant.Vi får håpe svineinfluensaen rydder opp litt i disse apelandene.så sliper vi strømmen hit.

 6. 97 % av asylsøkerne kaster sine pass og id ved den norske grensen.

  90 % av “mindreårige og enslige asylsøkere” lyver på alderen.

  Jeg foreslår at de som ønsker at dagens asylpolitikk fortsetter som nå også betaler ekstra for dette.

  På selvangivelsen eller et annet forpliktende dokument burde alle få valget ved å krysse av på

  1. “JA, jeg ønsker at dagens innvandringspolitikk skal fortsette og jeg påtar meg min del av de økonomiske utgiftene dette påfører Norge”

  eller

  2. “Nei, jeg er motstander av dagens innvandringspolitikk og fraskriver meg alt økonomisk ansvar for den politikk som føres.”

  eller

  3. “Tja, jeg ønsker å bidra med kroner _____ til delfinansiering av innvandringen”

  Enkelt og greit, for det er vel den enkeltes ansvar om en vil påføre landet økonomiske utgifter til flere titalls milliarder kroner (bare behandling av en asylsøknad koster 500 000 kr pr stk).

  1. Jeg ser ikke helt hva dette har med kongosaken eller nigeriasvindlere å gjøre? Svindel og kiminalitet kan ikke knyttes opp mot en spesiell hudfarge. En gitt andel av alle hudfarger vil være kriminelle. Det er faktorer som utdanning, levekår og fremtidsutsikter som avgjør andelen av kriminelle i et samfunn. Ikke hudfarge.
   .-= 10min.no sin siste blogpost er .. Historiens 5 største ran og hva som skjedde med pengene =-.

 7. NIKO
  September 28th, 2009 at 16:19 · Svar
  Men dette er bullshit … De er der nede og lyver og er drapsmenn.. MEN DET GÅR BRA! FORDI DE ER HVITE!!

  derfor har jeg nå begynt å hate nordmenn! SÅ JÆVLIG!! på tide å begynne å slåss mot dere ja…
  ———————————————————————

  Du kan jo prøve deg som selvmordsbomber!

 8. @ Balle Clorin
  Kjempeforslag!! Bare han gjør det enten i Kongo med masse folk rundt seg, eller alene på Hardangervidda.

 9. Mye gøy her men en sen kveld ringer det på ytterdøren og i kikkehullet ser man en svarting med stikkende øyne og lav panne ……..

 10. You all suk here, pathetic weird comments, the guys killed, they acted as movie stars because they were paranoid, they realized they were not that cool as they did in cold blood,(the most painfull crime not only for victim but also the committer), know they saw beyond their noses like any cold bloodkiller. so know you all screaming anti-foreigner songs generalization, dehumanaztion comments , again you are wrong. you dont have to like a foreigner cause iam not even SURE if they do like you too!

 11. Til Blackwater !

  Du må være helt skrudd i hodet.
  Hvis du ikke liker deg her er det jo bare å reise herfra. Hvorfor kom du hit? Glem og lær deg norsk.

 12. Til Baltus:

  jævle feiging hore.
  jeg er her og vil ikke lære norsk. så hva kan du gjøre med dette?
  istedet du kan bare gråtter som moland, sviner.
  internet tuff mhhhm, men i realitet bare pussy mfuker.

 13. Til Blackwater

  Det er noe som slår meg når jeg leser ditt innlegg. Jeg tror ikke du er utlending engng. Hvis du er det er du av den typen som ikke behersker norsk skriftlig og sikkert heller ikke muntlig. Men du har lært deg banneord som få behersker. “Mfucker” nedstammer fra arabisk. I det arabiske språket finner en mye styggedom som ikke eksisterer på norsk. Jeg skjønner ikke hvorfor du er “her” og hva du gjør “her”. Du er iallefall ingen resursperson som ditt hjemland kan være stolt av. Du fremstår som en taper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge