Xocai, en sunn sjokolade? Er det helse i hver bit?

Foto: Zsuzsanna Kilian, sxc.hu

Det har kommet nye typer sjokolade (Xocai) på markedet som sies å være sunnere enn de sjokoladene du får kjøpt i butikken. Denne typen sjokolade skal inneholde mye mer av antioksidanter enn ”vanlig” sjokolade, samt mange andre sunne stoffer. Er dette riktig og er det verd å bruke en formue på sunn sjokolade? Les de harde fakta her. 

Dette er en gjesteartikkel skrevet av ELg. Gjesteartikkler reflekterer nødvendigvis ikke synspunktene til 10min.no.

Produksjon av sjokolade
Sjokolade lages av kakaobønner, en av de fruktene som inneholder mest antioksidanter. Så derfor er det kanskje sunt å spise mye sjokolade. Men det må være mørk sjokolade med høyt innhold av kakao og lite innhold av sukker og andre stoffer for at det skal være litt sunnhet i dette. For å se hvordan sjokolade fremstilles kan du ta en titt på nettsiden til Nidar.

Xocai
En av de nye sjokoladene som er kommet på markedet heter Xocai (mxicorp.com) og det hevdes at den er mye sunnere enn vanlig sjokolade. Men det er vanskelig å finne ut hvorfor den skal være sunnere.

En av påstandene er at den er fremstilt på en ny patentert måte. Men de nettstedene som reklamerer for denne typen sjokolade (f.eks sjokosjokk.no) forteller ingenting om hvordan den fremstilles. Jeg har spurt flere av de som selger denne sjokoladen og fått noen svar. Men de forvirrer meg mer enn de oppklarer. De henviser til at sjokolade har blitt brukt som næring i mer enn 2 000 år, og at det er en grunn til at de fremstiller ny sunn sjokolade. Men de sier selv at de ikke bruker den fremgangsmåten som er blitt brukt i de 2 000 årene.

Kakaobønnen
Kakaobønnen er en bitter frukt som må behandles før den kan brukes i sjokolade. Derfor utviklet aztekerne en metode for å gjære kakaobønnen for å få bort noe av den bitre smaken, og tørke de slik at de kan brukes i næringsøyemed.

Xocai sier at de hopper over denne metoden for å ta vare på alle næringsstoffene. Samt at de bruker en patentert kaldpressemetode som er så hemmelig at ingenting kan fortelles om den. Ikke engang hvem som har patentet, eller hvem som lager den. Det finnes ingen informasjon om hvem det er som lager denne sjokoladen, patent nr. eller noe mer om selve fremstillingen av sjokoladen. Det eneste jeg har fått vite er at den produseres i Belgia, eller Canada? De er visst ikke helt sikre de som selger denne sjokoladen, for jeg har fått opplyst begge land som produksjonsland.  Ikke alle er så hemmelighetsfulle se nettsidene til Nidar eller Kraft Foods for eksempler på hva produsentene av vanlig sjokolade forteller om sine metoder.

Varme
Selgerne av Xocai sier at kakaobønnen ikke blir varmebehandlet i deres sjokolade og at dette gjøres for å bevare mest mulig næringsstoffer. Men kakaobønnen er som sagt veldig bitter. For å gjøre den mer spiselig og for å fjerne eventuelle farlige mikroorganismer blir kakaobønnen varmebehandlet i prosessen frem til ferdig sjokolade. Når selgerne sier at de ikke gjør det er det to ting jeg stiller spørsmål ved:

1. Hvordan fjernes farlige mikroorganismer i Xocai?
2. Hvordan kan man lage sjokolade uten at massen blir varmet opp?

Ser man på sjokoladeprosessen ser man at det er mange steg fra kakaobønne til ferdig sjokolade. Og noe av det siste er jo å forme selve sjokoladen, dette gjøres ved at sjokoladen er flytende og helles over i former. Og for å få den flytende må man varme sjokolademassen opp. Så om de utfører såkalt kaldpressing eller ikke spiller egentlig ingen rolle, for de som lager sjokolade må varme den opp før eller siden likevel.

Sukker

Sjermdump fra helsekakao.no.

En annen påstått helsefremmende ingrediens i denne sjokoladen er sukker! – Men sukker er jo ikke spesielt sunt. Det hevdes at i denne sjokoladen er det brukt et mye sunnere sukker. På helsekakao.no står det opplyst at man bruker krystaller fra rå sukkerrør juice, naturlig stevia (denne påstanden er i ettertid fjernet fra nettsiden. Se utklipp til høyre hvordan nettsiden så ut opprinnelig – 10min.no)  og krystallinsk fruktose.

Krystaller fra rå sukkerrør juice er helt vanlig rå sukker, sagt på en fancy måte. Ikke noe sunnere enn vanlig uraffinert sukker. Faktisk så er det helt vanlig sukker.

Naturlig stevia er en plante som inneholder 300 ganger mer søtstoff enn vanlig sukker. I følge Mattilsynet er det ikke lov til å bruke dette sukkeret i Norge, grunnet helsefare!!

Krystallinsk fruktose, det er det ingenting som heter, men fruktose i fast form kalles druesukker, og er heller ingen form for helsebringende sukker. I følge hjemmesiden til MXi i USA, har de ikke lov til å kalle sukkeret for noe annet enn sukker. Dette fordi det ikke er noe annet enn helt vanlig sukker. Ikke noe vidundermiddel der altså.

Antioksidanter
At antioksidanter er viktig er det ingen tvil om. Men det er ingen forskning som sier at du blir friskere jo mer antioksidanter du får i deg. (Se her hva Helsedirektoratet sier om antioksidanter). De forskjellige hjemmesidene som selger Xocai viser til en mengde forskning ang. antioksidanter. Eksempelvis fra forskning.no. Studiene man viser til er forskning på antioksidanter og sjokolade generelt, ikke denne ene typen sjokolade spesielt. Studiene konkluderer heller ikke med at det er sunnere å spise sjokolade enn for eksempel frukt og grønnsaker [1], [2].

Faktisk sies det i nevnte studier at det er riktig at det finnes sunne stoffer i kakaobønnen, men man blir feit av å spise sjokolade, så å markedsføre dette som slankesjokolade er skikkelig skivebom.

Det hevdes også at for å få like mye antioksidanter som det er i denne sjokoladen, må du spise enorme mengder med frukt eller grønnsaker. Ser man imidlertid på en Bocca sjokolade kan man lese at den inneholder 3 millimol pr 100 gram antioksidanter.  Og overfører man det til en 6 grams sjokolade fra Xocai, inneholder den 0,18 millimol antioksidanter. Så kan man se på antioksidantlisten utarbeidet av professor Rune Blomhoff ved avdeling for ernæringsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Listen viser at denne ene sjokoladebiten inneholder like mye antioksidanter som 10 druer!

Selgerne av Xocai har også funnet ut hva dagsbehovet ditt er av antioksidanter, og det er tilfeldigvis det samme som innholdet i 3 sjokoladebiter fra Xocai. Jeg har ikke funnet noe annet sted som sier noe om hvor mye antioksidanter du trenger hver dag. Bortsett fra hos de som selger denne sjokoladen da, men de vil jo ikke si noe om hvordan de har funnet ut det. Til sammenligning så sier Olympiatoppen at det ikke finnes entydig forskning som viser at det gir en helsegevinst å ta ekstra antioksidanter.

Helseeffekter
Så langt er det påvist at denne sjokoladen ikke inneholder noe som er mer sunt enn det som finnes i andre sjokolader, kjøpt i hvilken som helst butikk. Xocai prøver ved hjelp av massiv markedsføring, flotte bilder, fancy forskning og udokumenterte påstander å påvirke mennesker til å tro at dette er et vidundermiddel. Noe det ikke er. Er du fremdeles ikke overbevist om at dette er sjokolade akkurat som alle andre, så har jeg sett på næringsinnholdet og ingrediensene i denne sjokoladen, og på ”vanlig” sjokolade. Innhold av energi, protein, karbohydrat, fett, fiber og fyllstoffer er tilnærmet likt for samtlige sjokolader jeg har funnet som har minst 70 % innhold av kakao. Den er til og med merket med advarsel til allergikere på akkurat samme måte som ”vanlige” sjokolader. Altså at den kan inneholde melk, spor av nøtter og hvete.

Fremdeles ikke noe vidundermiddel å spore. De har riktignok brukt både acaibær og blåbær for å øke (?) mengden av antioksidanter i sjokoladen. Som det tidligere er skrevet om på 10min.no så er det svært tvilsomt om dette gir noen helseeffekt. Innholdet av acaibær i pulverform uansett mindre enn 3 %, og innholdet av blåbær er mindre enn 1 %.

Markedsføring
Markedsføringen av denne sjokoladen går gjennom en pyramideformet organisasjon som kalles nettverksmarkedsføring. Kort fortalt går det ut på at en person verver venner og kjente inn i pyramiden, og han på toppen tjener grovt på det alle nedover i pyramiden legger igjen av penger på dyre abonnentsløsninger som er veien å gå for å få kjøpe denne påståtte helsesjokoladen. De som driver med dette har også fine og flotte hjemmesider, de holder kurs, foredrag og møter om produktet og hvordan du skal overbevise venner og kjente om at dette er det vidunderproduktet de hevder det er. De kan vise til masse artikler i forskningsforum, mange brukeruttalelser, og generelt bare positiv omtale av produktet. Men de kan ikke dokumentere en eneste påstand, i alle fall ikke slik loven krever. Som er gjennom vitenskaplige studier og tester.

Det er flere ting de ”glemmer” å nevne. For eksempel at denne sjokoladen ikke er lov å selge i Norge. I følge Mattilsynet er det ikke lov å selge produkter som inneholder stevia. Påstandene fremsatt i markedsføringen bryter også Legemiddellovens § 20 som sier: “Det er forbudt i reklame (…) direkte eller indirekte, å gi uttrykk for at stoff (…) som ikke er legemiddel anbefales som middel til å forebygge, lege eller lindre sykdom, sykdomssymptomer eller smerter eller påvirke fysiologiske funksjoner hos mennesker eller dyr.” I en e-post fra en rådgiver i Legemiddelverket bekreftes det at påstandene på nettsiden er i strid med Legemiddelloven.

Markedsføringsloven brytes også. §13 sier; “Påstander i markedsføring om faktiske forhold, herunder om ytelsers egenskaper eller virkning, skal kunne dokumenteres. Dokumentasjonen skal foreligge på annonsørens hånd når markedsføringen skjer.”

Kostnader
Denne sjokoladen er utrolig dyr. I butikken koster en Premium sjokolade fra Freia ca 20 kr. Det er for en plate på 100 gram. Xocai koster ca kr 10,- for en plate på 6 gram. Det er en forskjell på 830 % !! ( 20kr /100=0,2 kr pr gram, 10kr/6=1,67 kr pr gram, 1,67/0,2=8,35). Ettersom en bit koster kr 10,- vil det koste deg kr 30,- pr dag eller kr 900,- pr måned. De som pusher denne sjokoladen mener altså at det er en god ide å bruke 900 kroner pr. måned på sjokolade. Hver eneste måned hele året.

Konklusjon
Min konklusjon er at dette ikke er noe annet enn en helt vanlig ordinær sjokolade. Dog produsert på en hemmelig mystisk måte, og inneholder forbudte og potensielt farlige stoffer.  Den er grovt overpriset, har ingen positiv dokumentert effekt på helsen, er laget kun for å tjene penger på godtroende kunder og har absolutt overhodet ingen legende, slankende, forbedrende eller ytelsesøkende effekt. Markedsføringen bryter flere Norske lover, i tillegg til flere europeiske.

Dette er en utspekulert og slem måte å selge et produkt på. Ved å love helbredende virkninger kan mennesker med alvorlig sykdommer tro at å kjøpe, og spise, denne sjokoladen vil de bli friske. Og dermed kan noen kanskje slutte med livsviktige medisiner til fordel for denne sjokoladen. Vil noen virkelig ha et liv på samvittigheten for noen få kroners skyld?!

Men, er du glad i sjokolade. Og spiser det av den grunn sjokolade er laget for; nytelsens skyld. Ja da synes jeg du skal gå i butikken og kjøpe akkurat den sjokoladen du liker aller best. Ikke abonner på noe lureri en tante kommer og skal prakke på deg. Kjøp noe du vet hva er, som er nøye kontrollert, og som du kan spise når du vil. Ikke fordi du må, men fordi du har lyst. Sjokolade gjør deg ikke friskere, raskere eller til ett bedre menneske, men fy så godt det er……

10min.no sier…
I tillegg til all den godt dokumenterte informasjonen lagt frem over av ELg er det verd å ta en titt på denne nettsiden. Her kan man lese om hvordan bakmennene bak MXI vert innvolvert i flere konkurser og rettssaker fra tidligere MLM selskap, flere av dem med svært lignende produkter som MXi.

Her kan man lese historien til en tidligere distributør: Why I quit Xocai. Kan du gjøre det bedre enn ham? Les også The great chocolate rip-off. På denne nettsiden kan man lese om hvordan selskapet selv forklarer for sine deltakere at det nærmest er et pyramidespill.

Forbrukerombudet advarer mot produktet og sier at opplegget ligner pyramidesalg. Jeg minner med det samme om at den dokumenterte sjansen for å tape penger i et MLM konsept er 99,95 % for dem som deltar.

Les også: 30 punkter du bør undersøke før du starter med Xocai

Oppdatert 26.11.10: Ang. innholdet av stevia så gjelder dette et produkt fra MXi som ikke markedsføres i Norge.

Er du enig eller uenig med ELg? – Legg igjen en kommentar!

Be Sociable, Share!

200 thoughts on “Xocai, en sunn sjokolade? Er det helse i hver bit?”

 1. En svært spennende artikkel ELg! Det kunne vært artig å fått en kommentar fra noen av dem som selger dette produktet i Norge. Jeg antar kanskje at du allerede har prøvd å få dem i tale?

  1. Jeg oppfordrer deltakere i denne debatten til å formulere seg kort og konsist. Ikke skriv hele biografien din. Om du vil fortelle mer om deg selv, så link til din egen side.

   Ikke siter hele artikler, særlig ikke dem du ikke har skrevet selv. Gi et kort utdrag og legg ved en link!

 2. Hei.
  Takk for det. Joda, jeg har prøvd å få opplysninger av dem i forbindelse med denne artikkelen. men det er som å stange hodet i veggen. Jeg får bare det vanlige svadapratet om hvor bra dette er, og ingenting som kan kalles dokumentasjon. Og når jeg gikk litt krassere til verks ble det bare stille.
  Så det var ikke så lett å finne frem til opplysninger i jungelen av tåkeprat, propaganda og vissvass. Men jeg fant litt her, og litt der og tilsammen ble det dette. Håper mange av dem leser den og stiller spørsmål, for jeg mener jeg kan sette dem fast på ganske mye.

  1. Hei Elg. Om du søker litt på google finner du den dokumentasjonen du trenger.

   Cocoa ‘Vitamin’ Health Benefits Could Outshine Penicillin
   ScienceDaily (Mar. 12, 2007) — The health benefits of epicatechin, a compound found in cocoa, are so striking that it may rival penicillin and anaesthesia in terms of importance to public health, reports Marina Murphy in Chemistry & Industry, the magazine of the SCI. Norman Hollenberg, professor of medicine at Harvard Medical School, told C&I that epicatechin is so important that it should be considered a vitamin.

   1. Hei.
    Jeg bestrider ikke at kakao har egenskaper som gjør noe godt. Det jeg beviser i artikkelen er at denne sjokoladen ikke har mer helsebringende effekter enn helt vanlig sjokolade kjøpt i butikken. Dog til en langt lavere pris….

     1. Nå er det slik at det er dere som selger denne sjokoladen, og påstår at den har helseeffekter. No dere vitterlig må bevise. Ikke jeg som må motbevise.
      Jeg er kritisk til et dere påstår. Og det er jo ikke annet enn påstander dere kommer med. Dessuten kan ikke jeg motbevise noe som ikke er bevist, eller i hvertfall forsøkt bevist.

     2. VÅRT FREMSTE MÅL!
      Kjære Elg tror igjen følgende:
      “Jeg tror at dere egentlig er mest interessert i å verve distributører fremfor å gjør verden (eller norge da) til et sunnere sted å være.”

      Når det gjelder Norge,se følgende vitenskaplige link:
      http://www.youtube.com/watch?v=XMtkZib0Bx8 Dette er vårt fremste sjokolademål.

      Takk Valen, for et godt samarbeid og vitenskaplig støtte i denne saken.

    1. jeg vet ikke hvem som har påstått at den har helseeffekter og hvilke effekter det er snakk om, men Canadiske myndigheter har gitt tillatelse til at det trykkes noen helsepåstander direkte på kartongen. Og i Amerika heter den Healthy Chocolate. Her er også en uttalelse om Antioksidanter: Importance of Antioxidants “The amount of antioxidants that you maintain in your body is directly proportional to how long and healty you will live.” Dr.Richard Cutler, Anti-Aging Research Department of the National Institutes of Health, Washington, D.C

     1. Mulig at canadiske myndigheter har gjort det du sier. Men her i Norge er det Norske lover og regler som gjelder. Og siden de påståtte helseeffektene ikke på noen som helst måte er dokumentert har dere heller ikke lov til å markedsføre sjokoladen med sådanne.
      Siden dere ikke har en uklar firmastruktur, har dere vel oversikt og en viss kontroll med hva deres uavhengige distributører reklamerer med. Eller er det slik at dere i tillegg til sjokolade også pusher reklamemateriell nedover i pyramiden, men ikke tar noe ansvar for hvordan reklamen brukes av distributørene?

    2. Det er ikke mulig at canadiske mydigheter har gjort det jeg sier. Enten så har de gjort det eller så har de ikke. Og det ligger åpent på nettet. Du er ikke undersøkende likevel altså,men driver mistenkliggjøring. Hvilke helseeffekter er det som må dokumenteres? Og kom ikke med legemiddelloven en gang til! Hvis en lege anbefaler Xocai sjokolade så er han i sin fulle rett til det. Er han ikke? Hvis du vet om noen andre som leker doktor så er det din plikt og opplyse om det til rett mydighet, for det er farlig. Når du får dokumentasjon fra leger, så sier du at de er å sammenligne med tobakksindustriens betalte leger. Hva faen (og jeg unskylder ikke språket, det er lov å bli forbannet på rene svertekampanjer) er dette da? Og hva gjør du med mmol da du tar Nidar sin mmol og sier at det er det samme i vår og sier at det er lik 10 druer. Rene utspekkulerte løgner. Opplys vår mmol og ikke Nidar sin og si hvor mange druer vår tilsvarer. Dette er falsk negativ markedsføring og bryter mot flere av markedsføringslovene. Tror du det er straffefritt og ikke være etterrettelig og lyve. Jeg har bedt deg om tilkjennegi deg slik at vi kan få prøvd dette rettslig.
     Uklar firmastruktur? Hva er dette for en påstand da? At ting er uklart for deg (spesielt i hodet ditt) har du bevist til fulle,men det er overhodet ikke noe uklart med denne firmastrukturen. Hva lurer du på? Pusher reklamemateriell nedover i pyramiden? Nå får du svare for deg! Hva er det du mener med pyramide? Det er ingen omsettningsform som heter det. Det er en geometrisk form,ligger i Egypt eller er et skjellsord osv. Det nærmeste mann kommer i lovverket er pyramidespill,det administreres av lotteritilsynet og er forbudt. Nettop fordi det er et lotteri for deltagerne. Men du din sleipe fisk hentyder til dette og prøver å insinuere at sjokoladen er et skalkesjul,ved å prøve å si at den er overpriset og som et hvilket som helst annet godteri. Den kommer du ingen vei med,fordi du vet like godt som andre at vi er rimelige i det sammenlignbare segmentet. Ble dette for vanskelig for deg? Javel her får du det i gatespråk. Xocai er et velrenomert firma med en kjent akseptert omsettningform og har varer som er godt likt fordi de er av god kvalitet og rimelige blandt sammenlignbare produkter.
     Til slutt hva er galt med hvilken reklame?

     1. Hei Jon-Atle Babsvik.
      Ja du har rett i at enten gjør canadiske myndigheter det, eller ikke. Og ja de gjør det. I canada har de lov til å si dette om denne sjokoladen: Approved Wording Canada Only

      • Source of antioxidants to support good health
      • Helps to maintain circulatory and cardiovascular health
      • Helps support healthy blood pressure
      • Reduces low-density lipoprotein oxidative susceptibility and increases serum high-density lipoprotein concentrations to support good health
      • Reduces platelet aggregation for the maintenance of good health

      Her er det de ikke har lov til å si: • Loaded With Antioxidants That Fight Free Radicals*
      • Helps Provide Natural Energy*
      • Helps Promote Cardiovascular Health*
      • Improves Sleep*
      • Supports Healthy Response to Inflammation*
      • Increases Your Sense of Well-Being*
      • May Help You Lose Weight*
      • Unique Cold Processed Formulation*
      • All-Natural or “Clean Product”*
      • Diabetic Friendly*

      Dette er klippet fra MXIs hjemmesider.

      Nå kan du vise meg dokumentasjon fra norske myndigheter på hva dere har lov til å si om denne sjokoladen i norge!

      I følge legemiddelloven §20: “Det er forbudt i reklame (…) direkte eller indirekte, å gi uttrykk for at stoff (…) som ikke er legemiddel anbefales som middel til å forebygge, lege eller lindre sykdom, sykdomssymptomer eller smerter eller påvirke fysiologiske funksjoner hos mennesker eller dyr.” I en e-post fra en rådgiver i Legemiddelverket bekreftes det at påstandene på nettsiden er i strid med Legemiddelloven.

      verdens sunneste helsesjokolade
      Øk hjernekraften med sjokolade
      Spis sjokolade,
      Lev lenger
      For å få nok antioksidanter hver dag….
      …helsegevinstene ved å spise sjokolade….
      I følge anbefalninger for daglig antioksidantinntak, så inneholder 3 biter med Xocai™ Power Squares alle antioksidantene du trenger i løpet av en dag.

      Dette er utsagn klippet fra èn hjemmeside. Dette er inderekt og/eller direkte å gi uttrykk for at denne sjokoladen kan forebygge, lege eller lindre.

      Så var det markedsføringsloven…..Men den kan du jo lese selv.

      mol er en helt vanlig måte å måle en mengde på, ORAC er en måte å måle en effekt på. Den sier selvsagt noe om innholdet av antioksidanter, men er ikke et tall på mengde.
      Siden jeg påstår at dette er en helt vanlig sjokolade, og dere på ingen måte greier å bevise det motsatte, så bruker jeg mol innholdet til noen som ikke har noe å skjule, og bruker Bocca som et utgangspunkt. Den inneholder 70% kakao, den er laget på en dokumentert måte, info ligger ute på nett, og den har en oppgitt millimol verdi på antall antioksidanter. Den inneholder også sunne stoffer, men de markedsfører ikke den som helsesjokolade for det.

      Dere påstår også at sjokoladen deres er verdens rikeste kilde til antioksidanter. Det er vel også en grov påstand, siden kakaobønnen vel egentlig er det. Og dere har vel ikke mer antioksidanter i sjokoladen enn det er i en kakaobønne?
      Både blåbær og nyper inneholder store mengder med antioksidanter, og er gratis viss du plukker dem i naturen. Så påstanden om at dette er den billigste kilden til antioksidanter er vel heller ikke riktig. Og igjen så kan man vel kjøpe kakaobønner i bulk, og få de til en hyggelig pris. For kakaobønner er vel ikke dyrere en en sjokolade som har gått igjennom 60 eller 90 trinn i tillagningsprosessen?

      Jeg sier ikke at dette er et skalkeskjul for noenting som helst, det er det du som gjør. Og jeg kan godt være enig med deg i det. Jeg tror at dere egentlig er mest interessert i å verve distributører fremfor å gjør verden (eller norge da) til et sunnere sted å være.
      Men du trenger ikke tro på meg, se heller her hva noen andre som har studert pyramiden deres nærmere sier, se spesielt på de 4 siste linjene: http://www.smh.com.au/news/national/sweet-schemes-the-great-chocolate-ripoff/2008/08/01/1217097533797.html
      Og ja, den er uoversiktlig. Hvem er på topp? Hvem er på bunn? Hvem er hvor? Det er det vel ikke mulig å finne ut av, ikke tror jeg dere er interessert i at noen skal det heller.
      Det er helt vanlig at firmaer med så mange involverte som 4500 har et organisasjonskart, nettopp for å vise hvem som er hvor, slik at rett kontakt kan oppnåes med rett person. Men noe slikt finnes vel ikke hos dere. Eller?

      1 person verver 2 personer som hver verver 2 som igjen verver 2 som igjen verver 2. Alle linjene går ned over i par. Ingen på tvers. Du vet sikkert hvordan et organisasjonskart ser ut, så det trenger jeg vel ikke vise deg. Viss personene involvert i selskapet er avhengig av verving av personer for å tjene penger, hva skjer med de på den siste linjen da? For uansett om du sier at de selger produktet til andre enn de som er med, så er det vel der pengene ligger, i å verve medlemmer (distributører) I allefall er det det man får intrykk av når man ser denne siden her: http://helsekakao.no/bonus/
      Eller se her for businessplan: http://helsekakao.no/helsekakao418_no/dokumenter/content_1/filelist_42ad096d-f4c2-44e1-829a-b53f87706d35/1282218581183/xocai_bonusplan_og_businessplan.pdf
      Eller gå hit for å se mer om hvordan man gjør får å vise andre at det er penger i å verve brukere: http://helsekakao.no/dokumenter/

    3. Hei du rare Elg ;-)
     Har ikke mer interesse av løgnene dine, du mener kanskje ikke å lyve (skjønt jeg faktisk tror det) det blir ihverfall løgner ut av det hele tiden til slutt.
     Slik som her:
     “Og ja, den er uoversiktlig. Hvem er på topp? Hvem er på bunn? Hvem er hvor? Det er det vel ikke mulig å finne ut av, ikke tror jeg dere er interessert i at noen skal det heller.
     Det er helt vanlig at firmaer med så mange involverte som 4500 har et organisasjonskart, nettopp for å vise hvem som er hvor, slik at rett kontakt kan oppnåes med rett person. Men noe slikt finnes vel ikke hos dere. Eller?”

     Ja vi har organisasjonskart som er tilgjennglig for alle 24/7 Også for deg hvis du ønsker det. Du er i tilegg hjertlig velkommen til mitt kontor for veiledning i hvordan du skaffer deg all den informasjonen du ønsker. Folk har vel blitt redd for deg da vet du, dersom de ikke bare viser deg det.

     Skal bli spennende å se om jeg hører fra deg? Gidder ikke å skrive mer på disse sidene når det ikke blir noe konstruktivt av det. At du ikke liker systemet kanskje eller sjokoladen er helt iorden,alle har lov til å ha de meningene de vil. Svertekampanje osv er en annen sak, da bør man være etterrettelig. Du må gjerne gjøre oss til et “verveselskap” hvis du ønsker det. Vi vet hva vi driver med og folk klarer å se forskjellen når de får en presentasjon. Hvis du ønsker at folk som har vært begge steder skal si: “Hvorfor sa Elg slik da da” så får det være opp til deg. Det er vel derfor du er annonym? Ønsker ikke å være etterrettelig eller ta ansvar for hva du driver med.

     Hilsen M. Krekar

    4. VÅRT FREMSTE MÅL!
     Kjære Elg tror igjen følgende:
     “Jeg tror at dere egentlig er mest interessert i å verve distributører fremfor å gjør verden (eller norge da) til et sunnere sted å være.”

     Når det gjelder Norge,se følgende vitenskaplige link:
     http://www.youtube.com/watch?v=XMtkZib0Bx8 Dette er vårt fremste sjokolademål.

     Takk Valen, for et godt samarbeid og vitenskaplig støtte i denne saken.

   1. Hei.
    Kaller du dette dokumentasjon? Det er jo reklame, og det er noe helt annet. Dokumentasjon er beviser på at det dere hevder er tilfelle. Altså en vitenskaplig studie som kan etterprøves for å få frem det samme resultatet. Ikke en gjeng som står frem å sier at denne sjokoladen gjorde ditt eller datt. Det er en subjektiv opplevelse. Og regnes ikke som bevis eller dokumentasjon.

    1. Er ikke praksisbasert kunnskap i morderne vitenskap netopp noe som blir tillagt vekt da hvis det gir mange nok like resultater?

     1. Så det du mener er at visst mange nok lyver, og lyver mange nok ganger, så er det sannhet?

    2. Neida, jeg sier jo resultater. Hvis mange nok lyver, og lyver mange nok ganger heter det vel lureri i beste fall og organisert kriminalitet i verste fall.

  2. Hei Elg.
   Her fant jeg en artikkel om en annen sjokolade, den heter Mars.Now wouldn’t it be a dream come true if diabetics could chocolate use to treat their illness? A two day conference (25 -26 July 2005) in Switzerland convened by Mars Inc., the chocolate confectionery company, has discussed research that indicates flavanols in chocolate may indeed be instrumental in helping in diabetes.
   http://dietsnutrition.allinfoabout.com/features/chocolate.html
   Er det bare tåkeprat det forskningen skriver altså!
   Da lurer jeg på hvem du er?

   1. Hei.
    Denne sjokoladen du selger(Xocai) inneholder sukker. Altså kan dere vel ikke hevde at den er bra for diabetikre? Sjokolade inneholder masse sunne stoffer den, sukker er ikke en av dem!! Det er vel ingen (bortsett fra dere) som anbefaler noen å spise sjokolade framfor frukt!?!!
    Les artikkelen en gang til, gå inn på alle linkene og sjekk selv hva som står der. Det står blandt annet at de sunne stoffene som er i sjokolade til dels oppheves av det faktum at den inneholder sukker!
    Hvor mange forskere tror du det finnes i verden? Det er snakk om mange titusener, kansje hundretusner. Det er helt sikker en og annen som blir sponset av en sjokoladeprodusent!
    Det finnes forskere som hevder at det ikke er bevist at røyking er kreftfremkallende! Det at de er sponset av tobakksindustrien har ingen betydning sier de….. ja særlig.
    Jeg er ingen spesiel, jeg. Men jeg greier hvertfall å bevise at det dere sier er tøv, løgn og tulliball.

    1. Xocai er diabetesvennlig. Jeg kjenner personlig diabetikere som spiser den og skryter veldig. Den gjør visst veldig lite med blodsukkeret. Og selskapet sier også at den er diabetesvennlig.

   1. Hei.
    Dette er jo heller ingen form for dokumentasjon, men reklame. Tror du at en som selger sjokolade er den beste til å uttale seg om helseeffekten ved å spise det? Nei Det tror ikke jeg.
    Vet du hvordan sjokolade lages? Det virker ikke sånn. Kaldpressing eller ei spiller ingen rolle. For i løpet av prosessen ved å lage sjokolade er det flere trinn som skaper varme. Så dette er bare tull. Det at dere hopper over selve fermenteringsdelen er jo også bare tull, fordi den er jo avgjørende for å få frem de aromatiskestoffene som gir sjokolade den smaken den har. Det var det faktisk aztekerne som fant ut for mer enn 2000år siden.
    Og det at en lege pusher denne sjokoladen er vel ikke noe bevis for at denne sjokoladen er bedre enn annen sjokolade.

    1. Smeltepunktet for sjokolade er mellom 30-40 grader litt avhenging av ingrediensene. Uønskede organismer trenger man heller ikke koking for å fjerne. Norske meierier klarer dette ved pasteurisering.

 3. “for jeg mener jeg kan sette dem fast på ganske mye.”
  Så det er det du er ute etter?

  Har du lest den positive artikkelen i Hjemmet, hvordan kan Hjemmet få seg til å skrive om Sjokoladen vis alt det du skriver skulle være riktig. De må også ta hensyn til lovverket slik at de ikke blir saksøkt.
  Har du gjort det? Når du skriver kommer du bare med negative ting og stiller spørsmål hvor du ønsker å sette folk fast. Hvorfor skriver du ikke til selskapet og stiller spørsmål slik at du etterpå kan skrive en saklig artikkel på grunnlag av det. Og dette med konkurser bør du sjekke opp en gang til slik at du får alt riktig og bare ikke fra den nettsiden. Tror du da vil skrive det om.
  Du vil nok få saklig tilbakemelding fra selskapet, ta kontakt med dem. Det er der du må starte får å få fakta på bordet.
  Hilsen POB

  1. En omtale i et ukeblad er milevis unna dokumentert fakta.

   Om noe er uriktig i artikkelen over så oppfordrer jeg deg til å dokumentere det. Å få frem fakta er i alles interesse.

 4. POB: Ja. Det er det jeg er ute etter. Dette produktet er ikke annet enn helt vanlig sjokolade, som dere markedsfører som ett slags vidundermiddel som kan kurere alt fra hjerteproblemer til dårlig form. Men dere kan ikke dokumentere en eneste påstand. Ikke engang greier dere å fortelle meg hvem som egentlig lager denne sjokoladen. Jeg har vært i kontakt med flere som markedsfører denne sjokoladen i Norge. Men siden dette er en pyramide, er det jo ingen skikkelig selskapsstruktur, så hvem som er den ansvarlige for importen til Norge er det ikke lett å finne ut av. Og ikke spiller det noen rolle heller, for dere er selvstendige distributører og har dermed et eget ansvar for at det produktet dere selger følger norsk lov.
  Mulig du synes jeg er negativ, selv velger jeg å kalle det kritisk. Jeg kommer ikke med negative ting, med mindre du kaller fakta for negative ting. Selvsagt opplever du det som negativt, fordi dette slår bena under de påstandene du og dine likesinnede kommer med. Jeg viser til fakta som er dokumenteret! Prøv det du og så kan vi ta en sa.
  Som sagt har jeg skrevet til flere som driver med dette, og enten har jeg ikke fått svar eller så er det jeg har fått det samme svadetullet dere presenterer for de dere prøver å lure inn i dette pyramidetullet.
  Nei, jeg har ikke lest artikkelen i hjemmet. Og jeg ser at du ikke har lagt med noen link til den heller. men jeg skal se etter den og skrive til hjemmet å gjøre dem oppmerksom på at de bør sjekke fakta litt grundigere.
  Et produkt er ikke mer sunt fordi Hjemmet skriver om det. En sannhet er en sannhet når det er fakta og ikke sludder og tro som presenteres.
  Les artikkelen min en gang til, og se om ikke jeg viser deg beviser og ikke bare påstander.

  Og det beste beviset på at jeg greier å sette dere fast er jo at du ikke kommer med en eneste faktaopplysning, bare angrep på en som skriver noe du ikke liker å lese.

  1. Vår Kjære Elg har tatt oss på fersken igjen:
   “Jeg tror at dere egentlig er mest interessert i å verve distributører fremfor å gjør verden (eller norge da) til et sunnere sted å være.”

   Når det gjelder Norge,se følgende vitenskaplige link:
   http://www.youtube.com/watch?v=XMtkZib0Bx8 Dette er vårt fremste sjokolademål.

   Takk Valen, for et godt samarbeid og vitenskaplig støtte i denne saken.

 5. (NaturalNews) New research appearing in the Journal of Agricultural and Food Chemistry has found that although the Amazonian acai berry has the highest antioxidant content of any food, certain commercial processing methods may strip the fruit of much of its nutrition.
  Two studies led by Alex Schauss from AIBMR Life Sciences — along with colleagues from the U.S. Department of Agriculture, the University of California and other institutions — examined the antioxidant properties of OptiAcai-brand freeze-dried acai fruit pulp and skin powder, as measured by the powder’s oxygen radical absorbance capacity (ORAC).

  Schauss and his team found that the OptiAcai product had a 1026.9 ORAC score, compared to an ORAC score of 155 for other commercially available freeze-dried acai samples.

  “What mystifies me is that the acai products we tested in the commercial marketplace had a fraction of the antioxidant activity reported in our paper for OptiAcai,” Schauss said.

  The OptiAcai product also demonstrated “extraordinarily high” peroxyl scavenging activity — the highest of any food researched so far — as well as high superoxide scavenging activity. According to Schauss, the ability of acai berries to halt the formation of damaging free radicals could have profound implications for treatment of a wide range of diseases.

  Schauss says that although the OptiAcai product was impressive in its antioxidant content, not all acai products available on the market are as effective.

  “We believe there are many reasons for the lower ORAC values of various acais that have been on the market for some time,” Schauss said. “First, freeze-drying is superior to spray drying or air drying in retaining phytochemicals and nutrients, but more expensive. We believe that other suppliers have not considered the issue of enzymatic degradation of the fruit.”

  Much of the acai shipped from Brazil to the United States or Europe is sent in large frozen blocks that fail to prevent nutritional degradation, Schauss said. For that reason, many commercially available acai products have low ORAC levels.

  Consumer advocate Mike Adams, author of “The Seven Laws of Nutrition,” said acai berries have a pleasant taste and provide high-density natural medicine to consumers.

  “As with many of the smaller berries such as blueberries, sea buckthorn and goji berries, acai berries pack a potent nutritional punch in a tiny package,” Adams said. “I recommend them to anyone interested in improving their health.”

  1. Hei Facit.
   Hva er det du har facit på?
   Dette er sjokolade!! Med mindre enn 3% acaibærpulver!!
   Dokumenter at denne sjokoladen er mer helsebringende enn helt vanlig sjokolade kjøpt i butikken! Vel å merke den typen som inneholder mer enn 70% kakao.
   Sjekk kartongen med Xocai nuggets, den sier at denne inneholder ca 67,5% kakao. Altså mindre enn det som anbefales for at mørk sjokolade skal ha noen som helst form for mer helsebringende stoffer enn annen sjokolade med mindre innhold av sjokolade.

   1. Det er forskell på sunn og mindre sunn og nesten usunn Kakao,selv om prosenten er den samme. Du kan få tilsendt en film om dette hvis du ønsker.

 6. Hei Elg. Ser at du har fattet interesse for Xocai sjokolade. Kunder eller forhandlere av en vare kan ikke uttale seg riktig og ansvarlig om vitenskaplige ting ved en vare de har kjøpt eller anbefaler. Hvis noen f. eks. skal utale seg vitenskapelig om melk, så må jo det være Norske meierier (TINE) eller forskermiljøer. Ikke kunder eller dagligvarebransjen som leverer melk til forbruker. Man kan alltid klare å sette en kunde eller kjøpmann til veggen med vitenskaplige spørsmål om en vare. Gå til supermarkedet og snakk med kassadamen om fakta og vitenskaplige ting ved en utvalg av forskellige varer så vil du også møte veggen. Kassadamen kan heller ikke svare deg på hvem som er ansvarlig importør for varen. Du må stille spørsmålene til rett sted og det er da ikke vaskeligere med Xocai enn med melk. Alle seriøse produsenter av en vare oppgir dette. F.eks. direkte på varen. Hver gang jeg lurer på noe med Xocai ringer jeg ganske enkelt til dem og får svar. Det samme gjelder jo melk, man ser på melkekartongen og ringer F.eks. TINE eller Q-meieriene. Du kan ikke si at du møter veggen fordi kassadamen eller en melkdrikkende person ikke kan svare deg tilfredstillende. Du sier “Men de kan ikke dokumentere en eneste påstand, i alle fall ikke slik loven krever. Som er gjennom vitenskaplige studier og tester.” Kjære Elg, hvem kan ikke dokumenter hva? Jeg kan ihvertfall dokumentere at DU Elg lyver på det groveste. Det finns mange store forskningsrapporter om Xocai. Det finns til og med bøker skrevet av leger og forkere om Xocai og hva de har kunnet dokumentere så langt.
  Hvorfor er dette så vanskelig å finne for deg da Elg? Det er jo faktisk bare å google litt,eller ringe telefonnummeret på varen. Vidre sier du: “Dette er en utspekulert og slem måte å selge et produkt på. Ved å love helbredende virkninger kan mennesker med alvorlig sykdommer tro at å kjøpe, og spise, denne sjokoladen vil de bli friske. Og dermed kan noen kanskje slutte med livsviktige medisiner til fordel for denne sjokoladen. Vil noen virkelig ha et liv på samvittigheten for noen få kroners skyld?!” Kjære Elg, naturlige C vitaminer hjelper mot skjørbuk. Det er ingen som slutter å gå til legen fordi om de spiser C vitaminer og dagligvarehandelen tar ikke liv på grunn av at de selger dem for noen få kroners skyld. Kort fortalt (som du selv sier) så stemmer nesten ingenting i din artikkel med Fakta eller Virkeligheten. Til de som leser dette og vil ha hjelp til å finne forkningsrapporter eller lignende send en email med navn og telefonnummer til: babsvik@msn.com Til dere som vil være anonyme besøk http://www.sjokolade4you.no eller søk Steven E. Warren på google.no

  1. Hei Jon-Atle Babsvik.
   Jeg lyver ikke i det hele tatt. Jeg har i artikkelen bevist at dette produktet dere selger ikke er noe annet enn helt vanlig ordinær sjokolade. Dere kaller sukker for en masse fancy ord, men det er kun helt vanlig sukker! Og hvorfor skal deres sukker være sunnere enn andres sukker? Dere bruker stevia, og det er helt riktig en plante som er utrolig mye søtere, men som jeg også viser er den ikke lovlig brukt i næringsmiddler i norge eller i europa. Dere bryter flere norske og europeiske lover ved å selge dette produktet i Norge. Bla annet legemiddelloven, fordi dere sier at dette produktet har helsefremmende effekt. Det hjelper ikke at dere viser til all verdens fancy uttalelser fra forskningslaboratorier fordi det er ikke jeg, men mattilsynet som godkjenner både matvarer og påstander om helsebringende effekter. Så Jon-Atle Babsvik, har dere fått godkjent denne sjokoladen som legemiddel? Siden dere reklamerer med helsefremmende effekter ved å spise denne sjokoladen. Viss ikke har dere ikke lov til å si at den har det. Har dere fått godkjenning fra mattilsynet på at det er greit å selge et produkt som inneholder stevia?

   Når jeg skal kjøpe en vare, er det ikke jeg som selv har plikt til å sjekke om det jeg kjøper følger de lover å bestemmelser som gjelder, men det har faktisk dere! Dere opptrer som selvstendige distributører, og er i følge markedsføringsloven ansvarlig for det produktet dere selger.
   Dere selger dette gjennom en utrolig uoversiktlig pyramide. Det er ikke lett å finne ut hvem som er importør til norge, det står ikke noe på pakningen deres om det. Ikke går det frem av de hjemmesidene jeg har vært på heller. Dere opptrer ikke som kassadamer, men representanter! Det er noehelt annet.
   Så hvem er det som lyver?
   Dette er sjokolade! Ikke noe annet. Den er overpriset og har ingen beviselig effekt utover det all annen sjokolade har!! Så er det ikke da dere som lyver som kaller dette helsesjokolade.
   Dere sier at dere bruker både acaibær og blåbær, ja i mengder mindre en 3%. Viss kakaobønner har slik helsebringende effekter som dere påstår, hvorfor spiser vi ikke da bare kakaobønnen? Har dere i heletatt noen som helst greie på hvordan man lager sjokolade? Vel, det virker ikke slik. Men det har både Kraftfoods og Nidar, og jeg har snakket med begge. Så det at dere påstår at dere ikke fermenterer, samt at dere bruker en obskur kaldpressemetode spiller ingen rolle, fordi i sjokoladeprosessen er det mange trinn som utvikler varme. Og jeg regner med at du vet at skal næringsstoffene beholdes må ikke temperaturen overskride 41grader celsius. Noe sommer umulig i produksjon av sjokolade.

   Du sier at du kan dokumentere at jeg lyver, men legger allikevel ikke ut en link til beviset! Så med mindre du kan bevise at denne sjokoladen er godkjent av Mattilsynet, legemiddeltilsynet og/eller EUs vitenskapskomite, så er det faktisk DU som lyver. Ja, og så bryter dere jo markedsføringsloven også. Jeg har lagt ut linker til alle de påstander om dette, les artikkelen en gang til, og gå inn på de ulike linkene så kan du med selvsyn lese at DU lyver, ikke jeg.

   Ja dette er en utspekuler og slem måte å pushe sjokolade på. Dere sier at den er slankende. Dere sier at den kan erstatte en hel haug med frukt. Dere anbefaler den til diabetikere og folk med hjerteproblemer. Den kan etter det dere sier kurere psoriasis, forkjølelse og nesten alt. Dette minner om det Gert Hamer sier. (det kan du google) Og så kan du jo selv finne ut hvor smart han er. Og dere befinner dere faktisk i samme båt.
   Jeg har lest heftet om brukeruttalelser dere bruker som dokumentasjon. Den er ikke verd fem øre. Det virker ikke som om dere har noe greie på hva som kreves av dokumentasjon på et produkt for at det skal kunne markedsføres som helsebringende. Eller kanskje er det nettopp det DU har, og unngår det, slik at DU og dine likesinnede kan pushe denne sjokoladen over på intetanende folk som blir oppsøkt av en venn eller slektning.
   Jeg forstår at du febrilskt prøver å si at jeg lyver, for du er høyt oppe i pyramiden, og tjener, i motsetning til de under, deg noen kroner på dette. Men kom med bevisr på at dette er noe annet en sjokolade!! Bevis at den er godtkjent hos mattilsynet. Bevis at det er greit at dere kaller den for helsesjokolade, så kan vi ta en prat.
   Jon-Atle Babsvik, det er DU som lyver.

   1. Hei Elg.

    Jeg råder deg til å lese dette godt, sjekke hva jeg skriver før du svarer.
    Om du mener informasjonen er feil råder jeg deg til å ta kontakt med Forbrukerrådet, Mattilsynet, Lotteritilsynet. Om du ikke gjør det bør du slutte å skrive usannheter. Jobber du med et konkurrerende selskap, eller er du bare ute etter å sverte!
    Husk at elgjakta ikke er over ennå, jeg har ikke tid til å sitte her og forsvare all skiten du lirer ut av deg, jeg er på jakt.

    • Navnet Xocai kommer ifra Chocolatl som Aztekerne kalte det for mer en 3500 år siden. Det uttales ( ”chocai” )

    • XO står for Chocolate og CAI står for Acai som er en bær fra Amazonas.

    • Rå kakao er den sterkeste antioksidant spiselig for mennesker, nr 1.

    • Acai bær er nummer 2 på listen over antioksidant mat.

    Litt om hva helse sjokolade er.

    Dette er informasjon hentet fra nettsiden til selskapet som distrinuerer produktet.
    Selskapet heter MXI Corp og holder til i Nevada.
    MXI Corp star for: Marketing Chocolate International.

    Vi har tilgang på 2 produkter i EU.
    Vi har varelager i Sverige og Norge for Skandinavia, Venlo leverer til EU land.

    Produktene heter:
    • Xoçai ™ X Power Squares inneholder 140 biter
    • Xoçai™ Nuggets inneholder 100 biter
    • Pris $ 166 dollar pr eske inkludert frakt lever hjem

    Xoçai ™ X Power Squares
    Xoçai ™ X Power Squares er laget av kakao bønner, ikke oppvarmet ”Dutchet” som gjøres med all annen mørk sjokolade. Rå kakao er den høyest rangerte antioksidant spiselig ubehandlet for mennesker. Helse sjokoladen kan skilte med åtte ganger høyere nivå av epicatechins og katekiner, og fire ganger nivået av procyandins enn kakao produsert på ”Dutching”, standard behandling. X Power Squares er lastet med antioksidanter og flavonoider. Xoçai ™ X Power Squares er den kraftigste, helsefremmende, dekadente helse sjokolade noensinne produsert.

    1. Grunner til å spise Xoçai X Power Squares

    • Den dynamiske blandingen av kakao, acai bær og blåbær gjør dette til den mest potente antioksidant produktet tilgjengelig!

    2. Brunswick Lab-sertifisert

    • Vi trenger ikke gjøre noen gjette lek! Med Brunswick Labs Sertifisering Program, vet du hva du får.

    • Brunswick Labs er tredjeparts sertifisering på et ferdig produkt http://www.brunswicklabs.com/

    3. Unik Formulering

    • Patentert ubehandlet kakao optimalisert med acai bær og blåbær laget på en formel ulik alle andre.

    4. Alt – Naturlig et “Rent” Produkt

    • Ingen kunstige farger, kunstige smaker, konserveringsmidler, eller fyllstoffer

    5. Xoçai X Power Squares

    • Rå kaldpresset kakao, Acaibær og Blåbær
    • 3 x Squares inneholder 1.740 mg med flavonoider pr dags servering (18g)
    • Den er glutenfri
    • Den er fri for laktose
    • Ingen kunstige farger
    • Ingen kunstige smaker
    • Kun 9g med karbohydrat pr dags servering a (18g) 3 biter

    Xoçai™ Nuggets
    Xoçai ™ Nuggets er kakao kombinert med eksotiske smaker av mørk sjokolade med Acai og blåbær. Hver 12 gram Xoçai ™ Nugget er laget av antioksidant rik, mørk, belgisk sjokolade. Produktene er egnet for vegetarianere og veganer. Xoçai ™ Nuggets anses som et “rent produkt”:

    1. Grunner til å spise Xoçai Nuggets

    • Den dynamiske blandingen av kakao, acai bær og blåbær gjør dette til den mest potente antioksidanter produktet tilgjengelig!

    2. Unik Formulering

    • Patentert ubehandlet kakao optimalisert med acai bær og blåbær laget på en formel ulik alle andre

    6. Brunswick Lab-sertifisert

    • Vi trenger ikke gjøre noen gjette lek! Med Brunswick Labs Sertifisering Program, vet du hva du får.

    • Brunswick Labs er tredjeparts sertifisering på et ferdig produkt http://www.brunswicklabs.com/

    7. Alt – Naturlig et “Rent” Produkt

    • Ingen kunstige farger, kunstige smaker, konserveringsmidler, eller fyllstoffer

    8. Xoçai Nuggets

    • Rå kaldpresset kakao, Acaibær og Blåbær
    • 3 x Nuggets inneholder 1.520 mg med flavonoider pr dags servering (36g)
    • Den er glutenfri
    • Den er fri for laktose
    • Ingen kunstige farger
    • Ingen kunstige smaker
    • Ingen Konserveringsmidler
    • Ingen sukralose
    • Kun 18g med karbohydrat pr dags servering a (36g) 3 biter

    Er Xoçai X Power Squares og Xoçai™ Nuggets diabetiker vennlig?

    Ja, X Power Squares Xoçai ™ og Xoçai™ Nuggets, er søtet med lav glykemisk søtningsmiddel.

    Men for en person med diabetes, er det alltid best at de rådfører seg med lege før du foretar endring i kostholdet.

    Jeg har fått spørsmål om “Sukker” som ingrediens på etikettene. Brukes det raffinert sukker?

    MXI har på grunn av nylige endringer i FDA bestemmelsene justert etikett merking.
    FDA reguleringer angir, sukkerrør produkter med alminnelig eller vanlig navn (for eksempel rå stokk juice krystaller) skal merkes som “sukker”. Selv om ikke alt “sukker” er skapt likt, kan bruk av felles navn ikke avsløre grunnleggende karakter av innhold og karakterisere egenskaper.

    Er Xoçai ™ produkter sertifisert økologisk?

    Nei, Organiske ingrediensene er dyrket i et miljø med kontrollert variabler, der mange av våre ingredienser er hentet direkte fra deres naturlige miljø. Selv om mange av våre ingredienser er “Helt Naturlig” og ikke organisk, blir plantevernmidler ikke brukt på gårdene der kakao bønner og andre ingredienser blir produsert.

    Inneholder Xoçai X Power Squares og Xoçai™ Nuggets melk eller melkeprotein?

    Begge roduktene er laktosefri. Imidlertid er disse produktene produsert på maskiner som produserer andre produkter som inneholder melk. Selv om disse maskinene rengjøres grundig etter hver produksjon, er det påkrevd en allergi advarsel “kan innehold av melk” være til stede.

    Er det soya protein i Xoçai X Power Squares og Xoçai™ Nuggets produkter?
    Det er ingen soyaprotein i produktet.

    Er Xoçai X Power Squares og Xoçai™ Nuggets Glutenfri?

    X Power Squares og Xoçai ™ Nuggets, er glutenfri, ingen av ingrediensene inneholder gluten. Imidlertid er disse produktene produsert på maskiner som produserer andre produkter som kan inneholde gluten. Selv om disse maskinene rengjøres grundig etter hver produksjon, er det påkrevd allergi advarsel “kan innehold spor av hvete (gluten)”

    Hvor kommer Kakao fra?

    De viktigste dyrkingsområdene av cacao er Elfenbenskysten. Men, vår produsent kjøper også kakao fra andre land.

    Hvor kommer Acai fra?

    Acai kommer fra regnskogene i Brasil. Mye arbeid har blitt gjort for å bevare palmer og regnskog der bærene høstes.

    Inneholder Xoçai ™ produkter koffein?

    Vanligvis har sjokolade produsenter tilsatt koffein til sine produkter, noe som ikke forekommer naturlig i sjokolade. Ett av de aktive ingredienser i kakao er Teobromin som bare finnes i kakao. De to stimulierer er i slekt, og har lignende strukturer, men er svært forskjellige kjemikalier med ulike egenskaper, effekter, og opprinnelse. Våre produkter er ikke tilsatt kofein.

    Hva er prosentandelen av Soy Lecithin?

    Det er 0,5% av soya lecithin i våre sjokoladeprodukter

    Er Xoçai ™ produkter GMO (genmodifisert)?

    Nei, ingen ingredienser i Xoçai ™-produkter er GMO.

    Inneholder Xoçai ™ produkter fruktose-beriket korn sirup eller “High Fruktose mais Syrup”?

    Nei, vi bruker ikke fruktose-beriket korn sirup eller mais sirup i våre produkter.
    Det søtningsmiddel som brukes i våre produkter er 100% “Pure Crystalline Fruktose” (eller naturlig fruktsukker). http://www.mxicorp.com/support/product.html

    Krystallinsk fruktose og (high-fructose – corn syrup – mais sirup) blir lett forvekslet og er ofte forvirrende det samme produktet. http://en.wikipedia.org/wiki/Fructose

    Har Xoçai ™ produkter innhold av oxalates?

    Ja, oksalsyre og oxalates er rikelig tilstede i mange matvarer, inkludert kakao og sjokolade.

    Bakgrunnsinformasjon om sjokolade

    Kraft Foods i Europa er en av Europas største produsenter av sjokolade. I Norden er det Marabou, Freia, Daim, Twist, M, Non Stop, Toblerone og Japp som er mest populære av godteri sjokolade.

    Ingen av de ovennevnte produkter har kardiovaskulær helse effekt. Kraft Foods eier mange Brand vi daglig kjøper i vanlig dagligvare forretning og kiosk kjøpte sjokolade godteri.

    Côte d’Or
    Den spennende smaksopplevelse som Côte d’Or startet i 1883, da en belgisk chocolatier reiste til Afrika på jakt etter den fineste kakao i verden.

    De rike, velsmakende bønner han fant viste seg å bli inspirasjon til et nytt nivå av konfekt glede. Den utsøkte smak, aroma og silkeaktig struktur laget Côte d’Or sjokolade til Europa i mer enn et århundre – den fortjener tittelen på den offisielle leverandøren til den belgiske kongefamilien. Côte d’Or er i dag underlagt Kraft Foods i Europa.

    Hva er MXI`s Patent nummer?

    Patentet for behamdling, (kaldpressingen) av Xocai Produktene eier sjokolade produsenten Côte d’Or. Derfor kan ikke MXI Corp avdekke patent nummer. http://www.cotedor.com/landing/index.html

    Om du medisineres for dette, rådfør deg med din fast lege

    • Høyt blodtrykk
    • Høyt kolesterol
    • Diabetes 1 og 2
    • Annen medisinering

    Vi har mange tilbakemeldinger på at de med høyt blodtrykk kan få en positiv senkning i blodtrykk

    Vi har mange tilbakemeldinger på at de med forhøyet kolesterol kan få en positiv senkning i kolesterolet

    OBS – VI KAN IKKE KOMME MED MEDISINSKE PÅSTANDER – PRODUKTET KURRERER INGEN SYKDOM

    Vanlige tilbakemeldinger vi får fra brukere er:

    • Jeg har fått mer energi
    • Jeg føler meg mer opplagt
    • Jeg sover bedre
    • Jeg er i bedre humør
    • Jag har mistet søt suget
    • Jeg har gått ned i vekt

    Hvilke helsemessige uttalelse kan jeg gjøre til en potensiell bruker?

    • Produktet er lastet med antioksidanter som bekjemper frie radikaler *
    • Hjelper til med å gi naturlig energi *
    • Hjelper å fremme kardiovaskulær helse *
    • Forbedrer søvn *
    • Støtter sunn respons til betennelse *
    • Øker din følelse av velvære *
    • Kan hjelpe deg å miste vekt *
    • Unik kald presset patent *
    • Alt naturlig eller “Rent produkt” *
    • Diabetiker vennlig *

    Dette produktet er ikke ment å diagnostisere, behandle, helbrede eller forhindre sykdom.

  2. Hei en gang til.
   Nå skal jeg gi et eksempel på det at du lyver.
   På hjemmesiden til Helsekakao.no, sies det at den inneholder: Naturlig kakaosmør. I motsetning til kommersielle sjokolader som typisk erstatter naturlige bestanddeler med melkefaststoffer og oljer, er XOCAI-sjokolade fremstilt med naturlig kakaosmør, som forbedrer smaken og fremhever konsistensen til produktet, samtidig som det bevarer en “nøytral” fettstatus.
   Hva er dette?
   Mener du at venlige komersielle fremstillere av sjokolade ikke bruker kakaosmør? Det er vel en alvorlig påstand. Som du sikkert vet kommer kakaosmør fra pressingen av kakaobønner. Og det er helt vanlig at dette brukes i produksjon av sjokolade. kakaosmør i tillegg til kakaomasse er det som utgjør den 70% med kakao som en sjokolade inneholder. Det at det tilsettes stoffer i sjokoladen er også helt vanlig, og det gjør jo dere også. Feks både fiber, sodium og soya er helt vanlige tilsetningsstoffer. Og det er stoffer som finnes i deres sjokolade også! Deres sjokolade inneholder også spor av både melk og nøtter, sååååå det er kansjke ikke så ulikt alle andre sjokolader dette her.
   Kanskje bør du lese litt mer bak på din egen sjokoladeeske og så ta en titt på en annen sjokolade før du utbasunerer at dette er en bedre sjokolade.

   Det sies også at for å få like mye antioksidanter som denne sjokoladen må man spise 50 tomater, drikke 10 liter vin eller spise 1,5kilo spinat. Hvor i alle dager har du fått det ifra? I følge antioksidantlisten http://folk.uio.no/runeb/antioksidant_tabell.htm må du spise ca 60 GRAM med tomat, 18,5 GRAM spinat eller drikke 5 GRAM med rødvin for å få like mye antioksidant som det man får ved å spise 1 sjokolade bit fra dere.
   Du tror meg ikke? Vel, i følge hjemesiden til Bocca sier de at deres sjokolade inneholder 3millimol pr 100gram sjokolade antioksidanter. Siden dere selger en vanlig sjokolade er det jo naturlig å sammenligne deres sjokolade med denne. Siden deres sjokolade veier 6gram, tilsvarer det altså ett innhold på 0,18 millimol antioksidanter pr sjokolade bit à 6gram.
   Det du ikke sier er at for å få like mye antioksidanter som deter i denne sjokoladen du selger trenger du bare å spise 0,5 GRAM med nyper!!

   Så nå venter jeg spent på at du motbeviser dette. Og ikke kom med denne ORAC tabellen din, bruk den internasjonalt brukte, målbare enheten millimol pr 100gram (sjekk google eller wikipedia viss du ikke vet hva dette er)

   1. Hei Elg.

    Jeg driter fullstendig i hva som står på hjemmesider rundt omkring, jeg forholder meg til MXI sin hjemmeside. Ja du lyver og fantaserer så det renner av deg, du er en skikkelig blåser.

    Ingen av de forskere i de forskningsdokumentasjonene jeg har lagt ut her selger sjokolade, du har missforstått det hele.

    Jeg vet en del om hvordan sjokolade lages etter mange times lesing de to siste dager, men jeg går ikke til Nidar og Freia for å finne informasjon sånn som du gjør. Om du leste hva jeg publiserte så skrev jeg at patentet for (kaldpressingen) av Xocai Produktene eier sjokolade produsenten Côte d’Or. Da må du kontakte de da vet du. http://www.cotedor.com/landing/index.html

    Kraft Foods i Europa er en av Europas største produsenter av sjokolade. Kraft Foods eier mange Brand vi daglig kjøper i vanlig dagligvare forretning og kiosk kjøpte sjokolade godteri. Côte d’Or er underlagt Kraft Foods.

    Sjokolade i butikken er laget på kakaobønner som er fermentert (gjæret), ristet (varmebehandlet), malt og blandet med raffinert sukker, fett og en rekke tilsetningsstoffer. Dette for å få opp pH-verdien og fjerne den bitre bismaken som naturlig kakao har. Mer en 50% av kakaoens helsefremmende egenskaper ødelegges i denne prosessen som kalles “The Dutching Process” (“dutchet sjokolade”).

    Det spiller ingen rolle om du kjøper en sjokolade i butikken som inneholder 70% kakao, kakao massen er så bearbeidet at mesteparten av næringsverdiene er borte i forhold til om den hadde vert kaldpresset. Er det ikke flott at vi er de eneste i bransjen som kan smykke oss med dette produktet. MXI Corp er kategoriskaperen av dette.

    Kaldpressingen er hele hemmeligheten bak den eneste sunne helsesjokolade, det er det du ikke har forstått, dette er en bedriftshemmelighet og ikke bare en patent. Det er stor forskjell på hvordan produktet behandles, oppvarmet ”Dutchet” eller kaldpresset. Våre produkter går igjennom mer en 90 stepp før det er presset ferdig.

    Navnet sjokolade kommer sannsynligvis fra de aztekiske ordene xococ (sur, bitter, krydret) og atl (vann). Sjokolade er et nærings- og nytelsesmiddel fremstilt av frøene (kakaobønner) av kakaotreet. Carl von Linné ga kakaotreet navnet Theobroma cacao – gudommelig mat – i 1753.

    Det er usikkert hvor kakaotreet stammer fra, men viltvoksende arter er funnet i skogene omkring Amazonas og Orinoco i Sør-Amerika.
    Det var etter at Columbus og Cortés kom fra Spania til Mellom-Amerika helt i begynnelsen av 1500-tallet, at man i Europa for alvor fikk høre om kakao. Aztekerne i Mexico hadde da gjennom lange tider dyrket kakaotrær, som de trodde hadde guddommelig opprinnelse. Bønnene ble til og med brukt som betalingsmiddel, og de forskjellige provinser betalte en del av sin skatt i form av kakaobønner.

    Hos aztekerne forekom sjokolade kun som en drikk, uten sukker; kakaobønner blandet med mais ble malt mellom to steiner, derpå kokt i vann under tilsetting av krydder, antagelig rød pepper. Til å begynne med satte spanierne liten pris på denne bitre drikken, og det var først i slutten av 1500-tallet at en mindre mengde kakao ble sendt til Europa, som en kuriositet. Litt senere lærte spanierne å sette sukker til kakao, og dessuten smaksette den med vanilje og kanel.

    Tilberedt på denne måten ble kakao snart populær blant spanierne i Mellom-Amerika, og de introduserte så i Spania «sjokoladekaker» laget av kakaobønner, sukker, vanilje og kanel. Etter hvert oppstod de første europeiske sjokoladefabrikker i Spania, og i begynnelsen av 1600-tallet også i Italia.

    C. J. Van Houten – nederlandsk kjemiker bygde kakaopressen tidlig på 1800-tallet
    Han tok patent på en prosess han oppfant i 1828 for å produsere sjokolade med redusert innhold av fett. Sjokoladen ble lagd i blokk eller kake form. Han klarte dette ved hjelp av et hydraulisk trykk. Dette pulverisert sjokoladen så den kan produseres i stor skala, noe som betyr at det ville bli mere overkommelig for hele befolkningen.

    En annen fordel er et lavere fettinnhold som gjør at kakao er lettere å fordøye og mindre sannsynlighet for å gå harsk enn sjokolade med de vanlige høyere innhold av fettprosent.

    – Det er mer enn én type kakao pulver tilgjengelig
    – Det er variasjoner i fett innhold
    – Mer innhold av kakao smør – mindre fett innhold
    – Noen kakao typer er lyse – noen middels – noen mørke
    – Dette avhenger av hvor mye kakao smør som er presset ut

    Standard kakaopulver er oppført som “10/12?, som betyr at den har mellom 10 og 12 prosent fettinnhold. Men det er også “22/24?, kakao med et fettinnhold på mellom 22 og 24 prosent.

    Joda, jeg vet litt om kakao. Det sier seg selv at vi har bevist at vår sjokolade er sunnere, man må være komplett idiot for ikke å forstå det. Om du sjekker forskjellen på søtningsstoff så ser du også at det er noe som heter Krystallinsk fruktose.

    Nei, vi bruker ikke fruktose-beriket korn sirup eller mais sirup i våre produkter.
    Det søtningsmiddel som brukes i våre produkter er 100% “Pure Crystalline Fruktose” (eller naturlig fruktsukker).http://www.mxicorp.com/support/product.html

    Krystallinsk fruktose og (high-fructose – corn syrup – mais sirup) blir lett forvekslet og er ofte forvirrende det samme produktet. http://en.wikipedia.org/wiki/Fructose

    Den dynamiske blandingen av kakao, acai bær og blåbær gjør dette til det mest potente antioksidant produktet tilgjengelig!
    Unik Formulering som er patentert ubehandlet kakao optimalisert med acai bær og blåbær laget på en formel ulik alle andre

    Vi er Brunswick Lab sertifisert

    Derfor vet vi hva vi har og ingen trenger gjøre noen gjette lek!
    Med Brunswick Labs Sertifisering Program, vet vi hva vi har.
    Brunswick Labs er tredjeparts sertifisering på et ferdig produkthttp://www.brunswicklabs.com/

    Jeg har innsett at du ikke er ute etter å se forskjellene, du er ute etter å skape forvirring og usikkerhet, det vises på måten du uttaler deg. Du påstår at dette er en pyramide og at vi driver ulovlig virksomhet, det må du bevise. MXI Corp driver på lik linje med alle andre Network Marketing selskap, det er lovelig i de fleste land i hele verden, pyramide er ulovlig, det er noe annet.

    Om du sjekker hva Direktesalgsforbundet skriver så forstår du litt mer.
    http://www.direktesalgsforbundet.no/BizPart.aspx?tabId=1

    Et lovlig nettverksselskap kjennetegnes gjennom:
    • Lav eller ingen oppstartsavgift (registreringsavgift). Det koster ingen ting å bli kunde i Xocai.

    • Den søkende distributøren/selgeren skal tydelig informeres om alle kostnader i forbindelse med å bli distributør/selger. Det gjøres i Xocai.

    • Produktene skal være reelle og den sentrale delen i virksomheten. Det er det også, uten produkt, ingen omsetting.

    • Mer enn halvparten av inntektene skal skal komme fra salg av produkter, og ikke gjennom rekruttering av nye distributører/selgere. Mer en 50% kommer fra varesalg i Xocai.

    • Muligheten til å returnere usolgte produkter som fortsatt er salgbare, dersom ditributøren/selgeren ønsker å slutte. I Xocai kan du gjøre det om produktene er i salgbar stand.

    • Medlemmer av Direktesalgsforbundet forplikter seg til å følge de etiske reglene til forbundet.

    Et pyramidespill kjennetegnes gjennom:

    • Fordeler oppnås hovedsakelig gjennom rekrutering av nye distributører/selgere. Den sentrale delen i fortjenesten ligger i å verve nye distributører/selgere. Det snakkes nesten aldri om produkter og salg av disse. Man tjener ikke penger på rekruttering i Xocai, bare vareomsetting.

    • Høye oppstartsavgifter/registreringsbeløp. Det har vi ikke i Xocai.

    • Ingen reelle- eller kvalitetsprodukter. Vi har bare reelle kvalitetsprodukter i Xocai.

    • Det oppmuntres til å kjøpe store lagre med produkter som er vanskelig å selge videre. MXI Corp har sørget for varelager til alle kunder og distributører, ingen har privat lager.

    • Ingen retur muligheter eller angrefrist. MXI Corp har 60 dagers angrefrist.

    • Pyramidespill har vanligvis kort levetid.

 7. Hei Elg!
  Jo du lyver og her er bevisene setning for setning. Din setning “Jeg har i artikkelen bevist at dette produktet dere selger ikke er noe annet enn helt vanlig ordinær sjokolade.” Xocai sjokolade har ikke gjennomgått Method of dutching cocoa. Referanse: FreePatentsOnline.com Denne prosessen fjerner 60-90% av antioksidantene. Ref. http://en.wikipedia.org/wiki/Dutch_process_chocolate Dette er en av forskjellene på vanlig ordinær sjokolade og beviser at du lyver på dette punktet, jeg stopper her for å holde det nogenlunde enkelt.
  Din neste setning: “Dere kaller sukker for en masse fancy ord, men det er kun helt vanlig sukker!” Rørsukker (også kalt demerarasukker)og raffinert sukker (farin) har forskjellige egenskaper for den menneskelige kropp. Hvis noen vil fortelle forskjellen på sølevann og destilert vann,så kan du ikke bare si at det er vann i begge produktene og påstå at noen lyver. Du lyver! Xocai har etterkommet mattilsynets anmodning om å kalle alt sukker uansett i ferdiglagde produkter. Så hvis noe er galt her må du henvende deg til mattilsynet og spørre hvorfor Rema 1000 selger Rørsukker ved siden av Farin i sine butikkshyller. Nok en gang,du setter deg ikke godt nok inn i tingenes tilstand og ender opp med å regelrett lyve.
  Her i din tredje settning bryter DU Norsk Lov. Du sier:”Dere bryter flere norske og europeiske lover ved å selge dette produktet i Norge. Bla annet legemiddelloven, fordi dere sier at dette produktet har helsefremmende effekt. Det hjelper ikke at dere viser til all verdens fancy uttalelser fra forskningslaboratorier fordi det er ikke jeg, men mattilsynet som godkjenner både matvarer og påstander om helsebringende effekter. Så Jon-Atle Babsvik, har dere fått godkjent denne sjokoladen som legemiddel?
  Her begynner du å bli utspekkulert og forvirrer med vilje leserne. Du sier at det er ikke deg men mattilsynet som som godkjenner matvarer i Norge. Ja sjokolade er en matvare og JA denne er godkjent av mattilsynet. Har du ikke sjekket dette før du påstår noe annet da, via spørsmål selfølgelig. Igjen løgnaktig, dog sjult denne gangen.
  I avsnitt to sier du følgende: “Når jeg skal kjøpe en vare, er det ikke jeg som selv har plikt til å sjekke om det jeg kjøper følger de lover å bestemmelser som gjelder, men det har faktisk dere! Dere opptrer som selvstendige distributører, og er i følge markedsføringsloven ansvarlig for det produktet dere selger.
  Dere selger dette gjennom en utrolig uoversiktlig pyramide. Det er ikke lett å finne ut hvem som er importør til norge, det står ikke noe på pakningen deres om det. Ikke går det frem av de hjemmesidene jeg har vært på heller. Dere opptrer ikke som kassadamer, men representanter! Det er noehelt annet.
  Her kommer løgner på det groveste,faktisk så grovt at jeg nå spør deg om du kan stå fremm med navn og adresse slik at vi kan få deg politianmeldt. På hvert eneste produkt i Norge står ansvarlig impotør med fult navn og adresse. Dessuten står produksjonsland, telefonnummer, faksnummer, og adresse til ansvarlig for hele verden.
  Neste STORE LØGN: “Dere selger dette gjennom en utrolig uoversiktlig pyramide.”
  Hva er uoversiktlig? Og hva er en pyramide? Antyder du her at noe er ulovlig? Eller i gåsonen? Eller er dette helt normal lovlig virksomhet innenfor alle lover og regler. Selfølgelig er det det. Kan jeg vær så snill å få ditt navn og adresse med telefonnummer. Send det til babsvik@msn.com JEG ØNSKER Å POLITIANMELDE DEG. Dette er for grovt. Man skulle jo tro du var betalt av noen.

 8. Hei Jon-Atle babsvik.
  FLOTT!!!
  Her kommer det noe!!
  Jeg skal selvsagt besvare på alt du sier. Men akkurat som du har gjort nå, skal jeg sjekke fakta og komme tilbake med tilsvar på alt.
  Men jeg skal ta noe med en gang.
  Jeg hopper rett til den setningen der jeg sier at dere bryter norsk lov. Og det har jeg jo bevist.
  Se legemiddelloven § 20 som sier: “Det er forbudt i reklame (…) direkte eller indirekte, å gi uttrykk for at stoff (…) som ikke er legemiddel anbefales som middel til å forebygge, lege eller lindre sykdom, sykdomssymptomer eller smerter eller påvirke fysiologiske funksjoner hos mennesker eller dyr.” Hvordan kan du hevde at jeg lyver ang det??
  Markedsføringsloven brytes også. §13 sier; “Påstander i markedsføring om faktiske forhold, herunder om ytelsers egenskaper eller virkning, skal kunne dokumenteres. Dokumentasjonen skal foreligge på annonsørens hånd når markedsføringen skjer.” Hvordan kan du mene at det er jeg som lyver om dette? dere ramser opp en hel mengde helsefremmende virkninger med denne sjokoladen. Hvor er bevisene? Fortell meg hvordan jeg bryter norsk lov ved å vise til norske lover dere bryter?

  Du refererer til mitt avsnitt 2, men sier ikke hva jeg lyver om! Er det ikke slik at dere har opplysningsplikt ang den varen dere selger? Opptrer dere ikke som selvstendige distributører? Sjekk denne hjemmesiden da og se hva dere selv skriver! http://helsekakao.no/bonus/. Er det løgn når jeg påstår at dere må følge markedsføringsloven? Jeg sitter med en pakning fra dere i hånden her, nå! det står ingenting om hvem som er importør til norge på den! Og den webadressen som står der, har ingen hjemmeside. Sjekk selv : http://www.mxicorp.eu
  Det er igjen du som lyver. Det står navn og adresse til et firma i England og et i usa, Til det i usa står det et faksnr og et telnr, ikke noe til det i england og slett ikke til noen importør i NORGE.
  ÅÅÅ så dere selger ikke dette gjennom en pyramide? Sjekk denne hjemmesiden og fortell meg hva du kaller dette? http://helsekakao.no/bonus/. Dere kaller det for Multi level marketing, nettverksmarkedsføring men organisasjonen er pyramideformet er den ikke? Det er en på toppen, som verver 2, som verver 2 som verver 2! Er ikke dette pyramide vet ikke jeg. Er dere medlem av Direktesalgforbundet? Ser ikke slik ut på deres hjemmeside: http://www.direktesalgsforbundet.no/BizPart.aspx?tabId=19&tci=17, ikke finner jeg dere hos networkmarketing heller: http://www.networkmarketing.no/ trodde et seriøst firma som du tydligvis er endel av var registrert hos minst en av disse!
  Jeg sier ikke at forretningsmodellen deres er ulovlig eller driver i gråsonen, føler du deg truffet av det er det kanskje fordi det er det dere gjør, eller? Men markedsføringen deres bryter markedsføringsloven legemiddelloven, sjokoladeforskriften, mattilsynets lov om ikke å bruke stevia.
  Så sjekk den siste svarmeldingen jeg sendt deg på det forrige innlegget ditt. Ang hvem som lyver. For det er i allefall ikke jeg.
  Navn og nr finner du i telefonkatalogen, skal du anmelde noen bør du anmelde deg selv.
  Jeg har i allefall sendt klage til mattilsynet og forbrukerrådet på markedsføringen deres, og jeg ser jo at du allerede har fjernet punktet om at dere bruker stevia i denne sjokoladen.

  Ta det helt med ro, det er ikke jeg som er betalt av noen. det er det du som er!!! Det er de 4500 distributørene du har greid å få med deg som putter penger inn i lomma de. ved å selge sjokolade!!! Sjokolade.

  Kommer tilbake senere med med det du har ang sukker og sjokolade.

  1. Hei Elg.

   Du er pina dø så useriøs at du burde vert hengt opp på et torg til spott og spe!
   Du vrir og vender på alt som vi prøver å forklare deg.
   Jeg håper jeg finner ut hvem du er så jeg kan anmelde deg til Politiet.

   Jeg skal svare deg på et par ting her:

   1: Først var det produktets kvalitet du ville til livs, at vi ikke har et produkt med bedre kvalitet, det har vi og vi har bevist det.

   2: Så var det fremstillingsprosessen du var ute etter å sverte, det har vi forklart deg om, du må kontakte de som sitter på patentet. Ja, at vi har hoppet over selve fermenteringen kan du banne på, derfor er det patentert.

   3: Når det gjelder sukker så har vi bevist det også, det brukes ikke stevia som du skriver, det har aldri MXI Corp skrevet på sin nettside. Vi har dokumentert hva vi bruker: Inneholder Xoçai ™ produkter fruktose-beriket korn sirup eller “High Fruktose mais Syrup”?
   Nei, vi bruker ikke fruktose-beriket korn sirup eller mais sirup i våre produkter, heller ikke stevia.
   Det søtningsmiddel som brukes i våre produkter er 100% “Pure Crystalline Fruktose” (eller naturlig fruktsukker).http://www.mxicorp.com/support/product.html
   Krystallinsk fruktose og (high-fructose – corn syrup – mais sirup) blir lett forvekslet og er ofte forvirrende det samme produktet.http://en.wikipedia.org/wiki/Fructose
   4: Hva vi kan si om produktet har jeg skrevet i et tidligere svar til deg, dette er å finne på MXI sin egen hjemmeside for uavhengige distributører. Hvilke helsemessige uttalelse kan jeg gjøre til en potensiell bruker? http://www.mxicorp.com/support/compliance.html

   • Produktet er lastet med antioksidanter som bekjemper frie radikaler *
   • Hjelper til med å gi naturlig energi *
   • Hjelper å fremme kardiovaskulær helse *
   • Forbedrer søvn *
   • Støtter sunn respons til betennelse *
   • Øker din følelse av velvære *
   • Kan hjelpe deg å miste vekt *
   • Unik kald presset patent *
   • Alt naturlig eller “Rent produkt” *
   • Diabetiker vennlig *
   Dette produktet er ikke ment å diagnostisere, behandle, helbrede eller forhindre sykdom.
   Det at vi har mange tilbakemeldinger på at de med høyt blodtrykk kan få en positiv senkning i blodtrykk eller tilbakemeldinger på at de med forhøyet kolesterol kan få en positiv senkning i kolesterolet er ikke å komme med helsefremmende påstander, vi har vist til tilbakemeldinger på hva folk selv har sagt. Jeg for min egen del har fått normalt blodtrykk og normalt kolesterol.
   OBS – VI KAN IKKE KOMME MED MEDISINSKE PÅSTANDER – PRODUKTET KURRERER INGEN SYKDOM
   Vanlige tilbakemeldinger vi får fra brukere er:
   • Jeg har fått mer energi
   • Jeg føler meg mer opplagt
   • Jeg sover bedre
   • Jeg er i bedre humør
   • Jag har mistet søt suget
   • Jeg har gått ned i vekt

   Du sier at det ikke finnes informasjon om importør, her har du hele listen.
   Importør for Norge finner du her:
   Norway Gout International
   Elsetvegen 67
   N-3731 Skien
   Will call pick-up hours are 9:00 a.m. – 12:00 p.m. on Wednesday & Thursdays only. Arrangements must be made through the Norway warehouse prior to pick-up but no sooner than 48 hours from when the order was generated. To contact the Norway warehouse to arrange pick-up, please contact:
   Tel: (47) 3560 0484

   European General Manager
   Carsten Berner. http://www.mxicorp.com
   c.berner@mxicorp.com
   Office: +45 30203044

   Importør til Norge er beskrevet på websiden også under Contact Information:
   http://www.mxicorp.com/contact/

   MXI Corp. Mailing Address: 795 Trademark Dr. Reno, NV 89521 USA
   Numbers: Local: (775) 971-9903 Fax: (775) 971-9960

   International Numbers – Canada
   Calgary: (403) 536-6395. Edmonton: (780) 701-7480. Vancouver: (778) 785-1212
   Winnipeg: (204) 975-8639. Halifax: (902) 442-8455. Ottawa: (613) 288-9081
   Toronto: (416) 800-8923. Montreal: (514) 228-3747

   International Numbers – United Kingdom
   All numbers below must start with 0044 as listed.
   Belfast: 0044 0 289 581 0063. Birmingham: 0044 0 121 288 0017
   Brighton: 0044 0 127 378 2380. Bristol: 0044 0 117 230 0123
   Leeds: 0044 0 113 815 0080. London: 0044 0 20 8816 7833

   International Numbers – Australia
   All numbers below must start with 0061 as listed.
   Melbourne: 0061-3-9018-7089. Sydney: 0061-2-8011-3100

   To contact the Australian Warehouse regarding pick-up and deliveries, please contact:
   Australia Wide: 1300 880 484. Email: MXI Distribution warehouse@echelonnutritionals.com

   International Distribution Centers
   Australia
   To contact the Australian warehouse regarding pick-up and deliveries, please contact:
   Australia Wide: (61) 1300 880 484
   Email: warehouse@echelonnutritionals.com

   Canada
   MMP Logistics
   1520 Credit Stone Rd.
   Concord, ON L4K 5W2
   Hong Kong
   Flat B, 3/F
   Kerry Warehouse
   36-42 Shan Mei Street
   Fotan, N.T.
   Hong Kong
   To contact the Hong Kong warehouse regarding pick-up and deliveries, please contact:
   Tel: (852) 2881 7100
   Fax: (852) 2577 0300
   Email: shiningway@shiningway.com.hk

   Netherlands
   Janssen
   Newtonweg
   5928 PN Venlo
   To contact the Netherlands warehouse regarding pick-up and deliveries, please contact:
   Phone: (31) 77 3201204
   Email: mxi@janssen1877.com
   South Africa
   Quantum Freight
   Unit 21, N12 Industrial Park
   Dr. Vosloo Road
   Bartlette
   Boksburg
   Tel: (27) 11 9186745
   Email: jameswaters@quantumfreight.co.za

   Sweden
   WeFixLog AB
   Carl-Henrik Zetterberg
   Box 55
   751 03 Uppsala
   To contact the Sweden warehouse regarding pick-up and deliveries, please contact:
   Tel: (46) 1 812 3512
   Fax: (46) 1 812 3524
   Email: chz@wefixlog.se

   UK/Great Britain:
   PDX Logistics Ltd
   20-22 Haddenham Business Park, Haddenham, Buckinghamshire, HP17 8LJ
   To contact the UK warehouse regarding pick-up and deliveries, please contact:
   Tel: (44) 01844 295155
   Fax: (44) 01844 295150
   Email: mxi@pdx.co.uk

   Du har jo ikke forstått forskjellen på en pyramide og en pyramidelignende struktur. Enten er du bare dum, eller så ønsker du bare å skape usikkerhet blant folk som ikke vet bedre. Network Marketing kan du lese om på Direktesalgsforbundet sine sider. Det er ingen på toppen. Alle som starter opp med Network Marketing starter på null og alle har en sponsor. Den personen som jobber mest, registrerer flest kunder og bygger størst volum ut ifra en bonusplan vil tjene mest penger, den har gjort størst jobb.

   Det finnes alltid noen som tjener mer penger en sin sponsor, dette fordi vedkommende har gjort en mye bedre jobb. Det finnes mennesker som ikke registrerer mer en 1 person, han igjen registrerer bare 1 person. Men så kommer det inn en person som registrerer mange, hvem tjener mest da, den på toppen som du sier som bare har registrert 1, eller den nummer 2 som bare har registrert 1, eller den som er nummer 3 som har jobbet mest? Det sier seg selv, den som gjør jobben tjener mest.

   Det du sikter til er pyramide, en ulovlig sådan. All forretning er bygget opp med en pyramidelignende struktur. Jeg anbefaler deg å sette deg litt bedre inn i ting før du kommer med flere usanne påstander, du driter deg bare ut her inne på 10min.

   Du skriver: Er dere medlem av Direktesalgforbundet? Ser ikke slik ut på deres hjemmeside:
   For å kunne søke om medlemskap i Direktesalgsforbundet, må selskapet ha drevet virksomhet i minst 12 måneder i Norge. MXI Corp åpnet lager i Norge august 2010. Utfylt søknadsskjema sendes inn sammen med foretakets aktuelle markeds- og kompensasjonsplan, samt det startmateriell som foretakets selgere/distributører får når de starter. Dersom Direktesalgsforbundet finner at selskapet oppfyller kravene til medlemskap, innvilges prøvemedlemskap i 12 måneder. Først deretter kan foretaket autoriseres som fullverdig medlem i Direktesalgsforbundet.
   Om du fikk med deg hva jeg skrev her Elg så er du kanskje blitt litt klokere, ennå en gang beviser jeg at du ikke har gjort hjemmeleksa di, du driter deg så fullstendig ut her inne på 10min. Kan du nå fortelle meg hvorfor vi ikke er medlem hos Direktesalgsforbundet?
   Når det gjelder Network Marketing.no så er ikke dette et offisielt organ som har noen verdi for et selskap som driver med Network Marketing. Denne nettsiden er opprettet av personer som ønsker å belyse Network Marketing generelt, har ingen ting med godkjenninger eller identitet å gjøre.

   Du fremstår som en person med liten eller ingen forståelse for bransjen.

   Igjen Elg, sjekk ting litt bedre før du skriver noe som helst, men du skal ha for din iver.

 9. Hei Es…. det er vel det ditt fornavn starter med herr ELg. Så det var dette her du skulle bruke så mye tid på ca.2 mnd. for å skape debatt. Du har fått mye info, men riktig nok ikke brukt så veldig mye av det, men bare det som har passet deg. At du ikke vet hvem som står som Importør/Loggestikk /distributør i Norge er vel bare tull. Det står på pakken når du får den tilsendt og på flere hjemmesider og MXI Corp. Med ditt søk på så mye så har du vel umulig hoppet over det.

  Jeg lurer også på dine interesser bak dette du har skapt for din debatt? Helt tydelig at du ikke er en vanlig mann i gata. Du har ikke bare stilt sakelige/usakelige spørsmål for produktet, men prøver også dra MXI Corp. ned i søla. Litt mer søk på nettopp det om konkurser/saksøking av selskapet ville du funnet ut noe helt annet en den svertesiden du refererer til. Dette vil bli belyst på et senere tidspunkt for det vil du jo nå spørre om.

  Hvorfor bruker du ikke ditt fulle navn når du har lagt så mye arbeid i dette, er det for at du ikke er seriøs nok?
  Jeg tror vel at du er det, så undertegn med ditt navn i neste innlegg og vis det.

  Litt info kommer under til andre som leser her,for Herr ELg.har lest dette tidligere.

  Ang. patentet ligger det hos Sjokolade produsenten i Belgia. Sjokoladen blir der produsert i store blokker og bearbeidet i USA/Canada.

  Sunn, mørk sjokolade av ikke-brente bønner som smaker godt og ikke inneholder skadelig fett, tilsetningsstoffer, voks, raffinert sukker, laktose, gluten eller koffein. Og har lav glykemisk indeks og er velegnet for diabetikere!

  Xoçai er laget av ekte mørk, belgisk sjokolade, superfrukten açai og blåbær. Sjelden har en så potent antioksidantbombe smakt så godt!

  Xoçai-produktene lages av økologisk dyrket, kaldpresset kakao av høyeste kvalitet, uten “dutching”. Sjokoladen er blandet med superfrukten açai og blåbær og smaker godt. Ubehandlet, rå kakao har 11 ganger så høyt antioksidantinnhold som blåbær og regnes som en av de beste antioksidantkildene i verden. Den inneholder ikke transfett, konserveringsmidler, fargestoffer, smaksstoffer, voks eller raffinert sukker og er laktose-, gluten- og koffeinfri. Den har lav glykemisk indeks og er velegnet for diabetikere. Anbefales av ernæringsterapeuter og leger. Mørk sjokolade har jf. forskningen helsefremmende egenskaper på området vektkontroll, hjerte/kar og diabetes.

  I Norge har vi foreløpig produktene Xoçai Power Squares og Xoçai Nuggets.
  Ingredienser: Mørk sjokolade, kakaosmør, rå rørsukkerkrystaller, kakao, soyalecitin, açai, blåbær.

  Hva er det i Xocai?
  Kakao: Rå kakao er en av naturens mest næringsrike frukter. Kakao fra Xocai er kald-presset i en patentert metode som tar vare på det brede spekteret av antioksidanter og andre næringsstoffer.

  Forskning beviser at riktig fremstilt kakao er i stand til å beskytte kroppen på mange forskjellige måter.

  Açai: Dette lille, lilla bæret er en kruttønne med næringsstoffer som gir kroppen aminosyrer, essensielle fettsyrer, vitaminer og mineraler. Acai er verdens nest rikeste spiselige kilde til antioksidanter, og inneholder omtrent 14 ganger mer antioksidanter enn spinat og opp til 30 ganger mer antioksidanter enn i rødvin.

  Blåbær: Blåbær er rangert høyt på listen over bær og frukter med antioksidant-aktivitet. Blåbære inneholder anthocyaner, komponenter som er ansvarlige for blåbærets antioksidant- og antibetennelses-egenskaper. Anthocyaner forbindes også med en rekke andre helsefordeler.

  En imponerende ernæringstabell
  B-Vitaminer: Brukes i forskjellige metabolske prosesser, inkludert energiproduksjon. Disse er avgjørende for deg som driver med idrett eller trening.
  Kobberer, Kalsium, Sink og Magnesium: Disse mineralene er involvert i vedlikehold av et sunt muskel- og skjellettsystem, hjerte- og karsystem, og i kroppens energiproduksjon.

  Flavonoider: Denne klassen av antioksidant-polyfenoler har gode egenskaper til å bekjempe frie radikaler, noe som hjelper med å redusere betennelser og stive muskler etter trening. Polyfenoler blir også sett på som ansvarlige for bedre blodstrøm og transport av næringsstoffer, ved at blodårene blir mykere.

  Vitamin C og E: Som flavonoidene er disse vitaminene potente antioksidanter som støtter immunforsvaret og sunne betennelses-nivåer.

  Aminosyrer: Kakao inneholder flere aminosyrer (inkludert leucine) som er kjent for å være essensielle for å mestre de fysiske utfordringer man møter når man driver med trening. Aminosyrer bidrar til reparasjon og vekst i muskelvev, såvel som til bedre mental funksjon.
  Theobromin, PEA, Tryptophan and Anandamide: Disse kjemikaliene er bra for hjernen og hjelper med bedre humør, øker fokus og den generelle mentale tilstanden.
  Essensielle fettsyrer: Omega-3 fettsyrer er essensielle for forskjellige prosesser i kroppen, i tillegg til å ha kraftige anti-betennelses egenskaper.
  Phytosteroler: Disse komponentene er effektive beskyttere av hjertet og blodårene.

  Mørk sjokolade kan.

  1: Øker energien
  2: Akselererer kroppens egne helbredelses-prosesser
  Forskning viser at mørk sjokolade har anti-betennelses egenskaper. Dette betyr at sjokoladen kan redusere ømhet og plager assosiert med trening og idrett. Studier viser også at sjokolade er mer effektivt enn populære sportsdrikker fordi den forsyner musklene med karbohydrater.
  3: Bedrer din mentale tilstand
  Xocai mørk sjoklade inneholder forskjellige næringsstoffer, inkludert theobromine, essensielle fettsyrer og aminosyrer. Disse bedrer konsentrasjonen, øker fokuseringsevnen og gir økt mental energi.
  4: Demper sult-følelsen Studier viser også at kakao kan undertrykke apetitten, noe som hjelper deg med å oppnå mål om vekt-reduksjon.
  5: Beskytter cellene
  Xocai sjokolade har sterke antioksidant egenskaper som beskytter cellene i kroppen, vev og organer. Dette gjør kroppen i stand til å fungere optimalt og tillater dermed mer intens trening.
  6: Xocai sjokolade er et rent og doping-fritt produkt
  Produkter fra Xocai er helt naturlige og inneholder ingen ingredienser som er forbudt av de forskjellige anti-doping organisasjoner eller ledende idretts-organisasjoner.
  7: Nydelig smak
  Ikke søt, ikke bitter – kombinasjonen av kakao, acai og blåbær er perfekt for mørk sjokolade.

  Se forøvrig ORAC skala på http://www.sjokolade4you.no

  Oxygen
  Radical
  Absorbance
  Capasity

  ORAC-verdier viser hvor mye antioksidanter produktet inneholder

  Brunswick Labs er verdens ledende komersielle laboratorium som har spesialisert seg innen vitenskapen om antioksidanter og oksidativ stress.

  Brunswick Labs har fokus på forbrukeren når man sertifiserer produkter.
  Dette er din garanti for at produkter med ORAC logo møter de krav som stilles til testing og merking.

  Brunswick Labs ORAC Certified logo finner du på alle produkter fra Xoçai, noe som gir troverdighet, og som
  viser at produkter fra Xocai gjennomgår en ansvarlig produkttesting.
  Brunswick Labs utfører fortløpende testing av alle Xoçai-produkter products for å måle innholdet av antioksidanter, flavonoider, catechiner og epicatechiner og sertifiserer disse testresultatene. http://www.brunswicklabs.com

  Se også Kosher certificate for the XoBiotic Squares, Omega Squares, Power Squares, and Nuggets. http://mxi.myvoffice.com/pdf/en/kosher.pdf

  Hilsen Roger Meyer

 10. Elg,

  Er det Newskin, Herblife, Xango eller Shine du jobber for ? Du må ikke komme og fortelle meg at du ikke jobber for en av disse selskapene fordi INGEN ville brukt så mye tid på dette hvis de ikke hadde hatt egen gevinst av det selv!

  Her var det en masse halvsannheter i en salig blanding. Som jeg sa til deg på Wikipedia i den artikkelen du skrev der så kan det kanskje lønne seg og lese hele artikklene du refererer til og ikke bare plukke ut enkelte ting.

  Siden du er så flink til og bruke nettet så går jeg ut ifra at du vet at ORAC er en fellesbetegnelse på antioksidanter. http://www.brunswicklabs.com/ er et uavhenging labratorium som måler Orac i forskjellige produkter, frukt og grønnsaker.
  Du kan også google Orac og der vil du også få fram Orac verdiene på en masse frukt, bær osv.
  Brunswick får en rekke produkter inn til testing, og jeg er sikker på at det firmaet du jobber for også har sent sine produkter til de for og få sjekket Orac verdien på sine produkter. Så kan du spørre de da hvorfor de velger og ikke oppgi Orac verdien på deres produkter.

  At kakao er helseframbringende er det vell ingen tvil om. Heller ikke at kakao er den tingen i verden med mest antioksidanter i seg ( utenom 3 kryddersorter hvor det meste av antioksidantene forsvinner i foredlingen ). Google er en fin ting for og finne sider som bekrefter dette!

  Xocai må sende sine FERDIGE produkter til test hos Brunswick hver 3. måned for og få lov til og ha Brunswick logoen på eskene sine. Det er DE som oppgir antioksidant nivået i Xocais sine produkter, IKKE Xocai selv!
  At Xocai sine produkter inneholder mye mer antioksidanter enn Bocca eller noen annen mørk sjokolade er det heller ikke tvil om.

  Så var det sukker. Her lager du nok en salig røre. Du som er så inne i alt dette burde jo vite at Xocai sine produkter ikke inneholder Stevia. Stevia har heller alldri blitt forbudt i Norge da, men det er en annen sak.
  Krystalinsk fruktose er dampen av ren fruktose. Krystalinsk fruktose er veldig lav GI og slår ikke ut på blodsukkeret.
  Produktene er merket med Sukker fordi Krystalinsk fruktose er sukker relatert, og mattilsynet gir ikke lov til og spesifisere dette.

  Alle Xocais produkter har vært inne til mattilsynet for godkjenning, og alle produkter har norsk varedeklerasjon.

  Produktene inneholder ikke nøtter, soya, melk eller noe av de andre stoffene du påstår. Det står at de KAN inneholde, noe som alle må skrive på sine produkter fordi reglene ifra mattilsynet er slik!

  Også var det dette med Pyramide da. Nå har det seg slik at her er det ingen innmeldingsavgift. Her betaler du ca 150 kroner en gang i året hvis du ønsker og være distrubitør, og det er for backofficen din. THATS IT! All bonus er basert på omsettning i “butikken” din av esker med sjokolade. Ikke ulik all annen butikk virksomhet!

  Man kan velge og bare være kunde, abonere på en eske i måneden, og det er alldri noe bindingstid. Man kan til og med kjøpe en eske uten noe abonemang også.
  Velger man og bli distrubitør så kjøper man 2 esker første gangen, deretter er det 1 eske til eget forbruk etter det. Her er det heller ikke noe bindingstid. Og som sakt, man betaler kun for esken og ikke noe innmeldingsavgifter, aksjer, årlige medlemsgebyr eller noe annet. Kun ca 150kr i året for backofficen.
  Hvordan kan du si at dette har noe med pyramide og gjøre ?

  Det går jo ikke ann og tape noe penger på dette. Man betaler for produktet, og man får produktet. Får man helse effekt av produktet så fortsetter man og spise, vil du bytte ut den usunne sjokoladen du vanligvis spiser med en sunnere en, ja så forsetter du og spise Xocai. Men vil du av en eller annen grunn ikke spise mer Xocai, ja så er det da bare og slutte og spise det da.

 11. Kjære alle sammen.
  Det kjempe fint at dere kommenterer og stiller meg opp til veggen. Det må jeg finne meg i når jeg kritiserer sjokoladen deres, og det dere driver med. Det er kommet mange innspill på hvordan denne sjokoladen lages. Og det skal jeg selvsagt sjekke grundig. For det er viktig med fakta! Selv om deres sjokolade inneholder 7 til 10 ganger mer antioksidanter enn vanlig mørk sjokolade så er det jo alikevel ikke i nærheten av det naturen kan varte opp med selv. Sjekk antioksidantlisten: http://folk.uio.no/runeb/antioksidant_tabell.htm
  Eller er det slik at det bare er Brunsvick laboratories som vet hvor mye antioksidanter det finnes i de ulike fruktene og grønsakene som finnes.
  Dere glemmer dessuten det aller viktigste her. Og det er jo ikke hvordan dere har lagd sjokoladen. Men hvordan dere markedsfører den. Hva dere faktisk sier i reklamen deres, hvordan dere snakker på møtene deres, hva kunden sitter igjen med av informasjon. Dere kommer med påstander om helseeffekter. Dere sier denne er for diabetikere. Enda dere selv sier at den inneholder sukker. Jeg viser gang på gang til legemiddelloven, markedsføringsloven men ikke en eneste av dere kommenterer det! Hvorfor ikke? Har dere dokumentasjon på de helsepåstander dere hevder kan dere jo overbringe de til Mattilsynet. Men uansett så er vel ikke denne sjokoladen klassifisert som legemiddel eller?
  Grunnen til at jeg skriver under navnet ELg, er jo fordi jeg ønsker å diskutere her på dette stedet. Jeg har ikke tid til å snakke med dere på telefon.
  Jeg har dokumentert de påstander jeg kommer med. Tar jeg feil ang fremstillingen av sjokoladen skal jeg selvsagt rette det, men gi meg et patentnr da, for dere sier jo at denne fremstillingen er patentert. Det betyr jo ikke at den er så hemmelig at man ikke kan få vite patent nummeret. Og får jeg det kan jeg også sjekke hvem som har det patentet. Og så kan jeg ta kontakt med de, og vi kan løse hele problematikken ang hvordan denne sjokoladen er blitt så fantasisk. Frem til det har jo ikke dere kommet med noe mer enn påstander. Viss dere mener at jeg tar feil og ikke kan dokumentere det jeg sier, så bevis det ved å gi meg patent nr da.
  Venn lig hilsen
  ELg

  1. Hei Elg.

   Jeg har diabetes 2 og spiser sjokoladen hver dag. Det første jeg gjorde var å ta det med til min fastlege, han sa at jeg bare kunne spise dette produktet og at det var bra for min helse så lenge det ikke øker blodsukkeret. Du spør om patent nummer.

   Patentet for behamdling, (kaldpressingen) av Xocai Produktene eier sjokolade produsenten Côte d’Or. Derfor kan ikke MXI Corp avdekke patent nummer. http://www.cotedor.com/landing/index.html

   Jeg har bedt deg om å ta kontakt med de i et av mine svar til deg, men på meg virker det som om du ikke leser hva jeg skriver. Kontakt da da for svarte så får du svar.

   1. Hei Facit.
    Jeg skal selvsagt sjekke det. Og komme tilbake med resultat så snart jeg får svar.
    Jeg leser hva du skriver, samt det alle andre skriver. Men det virker ikke som dere har lest det jeg skriver.
    Men sånn er det bare.
    Vi fortsetter neste gang.

 12. Elg,

  Vi som er distrubitører har da vell ikke patent nummeret. Men les hva Facit har skrevet over her så ser du hvem som eier patentet, og da kan du ta kontakt direkte med de! Det er jo liten vitts i at vi bruker masse tid på og svare på alle disse påstandene dine også gidder du ikke og lese de en gang.

  Når det så kommer til alle disse påstandene. Fortell meg et møte som jeg har hatt hvor jeg har påstått at produktet virker på det ene eller det andre! Xocai selv sier også at det har vi ikke lov til. Om noen selvstendige distrubitører påstår at dette er et legemiddel og at det bestemt kurerer for eks kreft så er det beklagelig. Jeg har vanskelig for og tro at noen uavhengige distrubitører gjør det da, MEN de kan si at det kan hjelpe mot forskjellige plager. Men dette vet man jo ikke da. Kroppen vår reagerer forskjellig på forskjellige ting. Men noe som er helt sikkert er at frie radikaler er skylden i de fleste av våre sykdommer og plager. Antioksidanter beskytter kroppen vår mot frie radikaler. En annen ting som er sikkert også er at dårlig blodgjennomstrømning er også en grunn for mange av våre plager, og flavanoiler som det er mye av i kakao utvider det indre laget i blodårene slik at blodgjennomstrømningen øker.

  At noen som har blitt kvitt plager de har slitt med i mange år står fram og forteller i glede om dette gjør jo heller ikke Xocai til et useriøst selskap? Jeg selv ble kvitt betennelse i ryggen etter bare 3 dager på sjokoladen. Høres fantastisk ut ja, men er jo like fult sant for det!

  Så nå som vi har bevist at du har bare kommet med usannheter ang alt det andre du har skrevet her, nå er det liksom patent nummeret du skal ta oss på?

  Gå heller ut og reklamer for det produktet du selger du. Og spør de hvor mange Orac det er i det produktet. Er ganske sikker på at de ikke vil oppgi det :)

  1. Hei Geir.
   Neida, det er ikke slik at jeg går fra skanse til skanse. Jeg refererer igjen til legemiddelloven §20 som sier: “Det er forbudt i reklame (…) direkte eller indirekte, å gi uttrykk for at stoff (…) som ikke er legemiddel anbefales som middel til å forebygge, lege eller lindre sykdom, sykdomssymptomer eller smerter eller påvirke fysiologiske funksjoner hos mennesker eller dyr.” I en e-post fra en rådgiver i Legemiddelverket bekreftes det at påstandene på nettsiden er i strid med Legemiddelloven.

   Markedsføringsloven brytes også. §13 sier; “Påstander i markedsføring om faktiske forhold, herunder om ytelsers egenskaper eller virkning, skal kunne dokumenteres. Dokumentasjonen skal foreligge på annonsørens hånd når markedsføringen skjer.”
   Så hvem er det som ikke gidder å lese!

 13. Elg, det er ikke noen påstander. Det er egne erfaringer. Du vrir og vender på dette ut av proporsjoner. Hvis “Kari” skriver på facebook gruppa vår at hun har blitt kvitt migrenen hun har slitt med i mange år etter hun begynte og spise Xocai. Da må hun vell få lov til og si det.
  Xocai som selskap går ikke ut og lover noe som helst! Jeg som uavhengig distrubitør går ikke ut og lover noe som helst. Men jeg forteller de om mine erfaringer med produktet, de som har lyst til og fortelle om sine får lov til det. Jeg sier også at man kan aldri garantere noe som helst, men det er fremdeles bare en boks med sjokolade. Man betaler ikke for noe annet enn sjokoladen. Finner du ut at dette ikke er noe for deg så er det jo bare og slutte og spise den.

  Så igjen. Xocai reklamerer ikke direkte eller indirekte for at dette er et legemiddel som virker mot xxxxx. Men personer som har opplevd helsegevinst med og spise produktet har all rett til og uttale seg om det hvis de ønsker.

  Hvis du tar deg tid til og lese på mxicorp.com sine sider så vil du også finne fakta. Egentlig så er det jo der du burde ha begynt.

  ALT du har påstått i ditt orginale innlegg har blitt motbevist. Nå er det bare patent nummer, og at det er noen uavhengige distrubitører som påstår at dette virker mot alt, som du sier, som er det du har igjen av orginal posten din.

  Jeg foreslår at 10min.no sletter hele denne tråden og heller lar deg få komme tilbake igjen hvis du finner ut at det med patent på kaldpressing ikke er sant.

  Jeg foreslår også at du sletter ditt innelegg ang mxi på wikipedia!

 14. Hei ELg. Jeg bare lurer på hva du insinuerer med ang. at de som står bak MXI har gått konkurs? Er det farlig å kjøpe produkter fra folk som har gått konkurs? Kanskje du da skal sjekke i ditt eget hjem, kanskje har du selv produkter fra et selskap som har gått konkurs? Vet du at Walt Disney gikk konkurs, ikke bare en gang, men hele 72 ganger! Vil du anbefale hele jordens befolkning til ikke å kjøpe produkter fra Walt Disney-konsernet på bakgrunn av at Walt satset skjorta så mange ganger for å lykkes, at det gikk på ræva gang på gang, før han endelig lyktes med en strektegning av en mus? Walt Disney skapte en helt ny sjanger, en helt ny industri, og forandret underholdningsbransjen totalt med sine visjoner. Men for å komme dit, måtte han kjempe en lang og hard kamp, med mange konkurser. Det er lov å satse, og det er lov feile.

 15. Følgende kan leses om Brunswick:
  “The Massachusetts-based Brunswick Laboratories has contacted MXI Corp after being told by the Herald that some Australian and American distributors have quoted its president, Jim Nichols as stating that the Xocai drink is the most nutritional on the market, with an ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) value three times higher than any other antioxidant drink.”

  Kilde: http://www.smh.com.au/news/specials/health/health-claims-dangerous-for-diabetics/2008/08/03/1217701853632.html

  Brunswick føler seg altså misbrukt i markedsføringen av Xocai.

  1. Dette er bare sprøyt B.F! Hvis dette hadde vært sant så hadde ikke Brunswick tillatt at Xocai hadde Brunswick seal of aproval på sine esker! Da hadde de blitt saksøkt med en gang!
   Se på datoen den artikkelen er skrevet, og bruk fornuften og tenk litt selv!

   1. Det er vel neppe sprøyt når MXI selv har innrømmet at de måtte ta grep for å få fjernet denne påstanden.

    Det er vel neppe en tilfeldighet at samme Nichols uttaler seg kritisk om tolking av testresultatene:
    Brunswick Laboratories, which assigns ORAC levels, has run independent tests confirming Xoçai’s levels, according to Jim Nichols, Brunswick’s president, who cautioned that chocolate companies tend to overplay the importance of the number, when exactly how it translates into promoting health is unknown.

    “Marketeers in general overstate the importance of a high number,” Mr. Nichols said. “Because we don’t know how high is high.”

     1. Her er det viktig å skille mellom to helt forskjellige ting:
      1. Brunswick Laboratories gjør kun en analyse av produktene, og det er dette som stadfestes gjennom forseglingen fra laboratoriet. Dette har MXI all rett til å bruke.
      2. Ansvaret for markedsføringen av Xocai hviler på den enkelte distributør. Når disse tillegger Brunswick påstander som de ikke har kommet med, er dette en sak mellom Brunswick og distributøren, men laboratoriet har likevel kontaktet MXI siden det er de som har best kontakt med sine distributører. Uansett vil ikke MXI kunne bli saksøkt for påstander en distributør fremlegger så lenge markedsføringen ikke kan spores tilbake til MXI, og så lenge de opprettholder sin testing kan de ikke nektes å bruke forseglingen.

      Siden du er så tydelig på at Elg lyver, kan du ikke da dokumentere at det er han som har skrevet artikkelen om MXI på Wikipedia slik du påstår?

 16. Sukker!!
  Her er hva som står i Store Norske Leksikon (SNL)ang sukker: http://www.snl.no/sukker.
  Her er noe som er klippet ut fra en sukkerprodusents hjemmeside:
  Hva er sukker?

  Alle har smakt sukker, men hva er sukker egentlig?

  * Sukker – som består av sakkarose eller sukrose – er et karbohydrat som er bygd opp av glukose (druesukker) og fruktose (fruktsukker). Under fordøyelsen blir sukker spaltet i sine to bestanddeler: druesukker og fruktsukker. Kroppen omdanner sukker på samme måte som andre fordøyelige karbohydrater, f.eks. stivelse.
  * Sukker er et naturlig produkt som utvinnes av sukkerroer eller sukkerrør.
  * Man kan kalle sukker for “lagret solenergi” – det dannes nemlig i alle grønne planter ved hjelp av sollys, vann og karbondioksid. Sukkerrør og -roer er de eneste plantene som inneholder nok sukker (mellom 16 og 18 %) til at det kan lønne seg å utvinne det.
  * Sukker inneholder energi, men ingen vitaminer, mineraler eller fiber.

  I Norge kommer sukkeret fra sukkerroer, fordi klimaet er for kaldt til sukkerrør. Det har ingen betydning for det hvite sukkeret om det kommer fra rør eller roer. Smaken og utseendet er det samme.

  Sjekk her hva Dansukker viser til av sukkervarianter: http://www.dansukker.com/Default.aspx?ID=385.
  Ikke noe krystalinsk fruktose der gitt…

  Se her hva SNL sier om rørsukker: http://snl.no/.search?query=r%C3%B8rsukker&x=23&y=8

  Se her hva SNL sier om Demerara sukker: http://snl.no/demerara

  Mer sukker her: http://www.matvareguiden.no/matvare474.asp

  Sjekk her hva som står på hjemmsiden til helsekakao ang sukker: http://helsekakao.no/, finner ikke noen av de sukkertypene hos kjente produsenter av sukker: http://www.dansukker.com/Default.aspx?ID=385

  Se her hva en av norges fremste forskere på sukker sier om sukker:http://www.aftenposten.no/helse/article903230.ece.

  Sjekk hvor sunt fruktose er her: http://www.dagbladet.no/dinside/2005/08/02/439037.html

  Sjekk her hva diabeteslinjen sier om Xocai sjokolade: http://www.diabeteslinjen.no/diabeteslinjen/se_record.php?ID=17749&url=/diabeteslinjen/arkiv.php

  Sjekk her hva som står på hjemmesiden til sjokosjokk ang innhold av sukker: http://sjokosjokk.no/index.html

  Sjekk her hva phklinikken anbefaler til diabetikere: http://www.phklinikken.no/Xoai_helsesjokolade-6124s.html

  Sjekk hva som står her, anbafalt til diabetikere: http://sjokoladeglede.no/
  Facit skriver i ett innlegg litt lenger opp på denne siden: • Diabetiker vennlig

  Viss det er noen her nå som synes det er en god ide å anbefale sjokolade til en diabetiker kan det være fordi vedkommende ikke vet hva diabetes er, gå derfor til denne hjemmesiden for å lese dere opp på hva diabetes er: http://www.diabetes.no/

  Nå kan dere komme med den dokumentasjonen dere har på at sukker er sunt, godt for kroppen og helt i orden å anbefale til diabetikere.
  Hva gjør dere den dagen en diabetiker dere har overtalt til å spise denne sjokoladen, dør! Som følge av at vedkommende trodde på det han leste på hjemmesidene deres! Og dere sier at dere ikke lover helsegevinster.

  1. Hei kjære Elg. Skriver nå kjære av en god grunn. I ditt siste innlegg får jeg forståelsen av at du er undersøkende og oppriktig. Og har fått lyst til å seriøst hjelpe deg i all den forvirringen som råder i dag i mediene når det gjelder ernæring og det at man ønsker å forstå om noe er sunt eller ikke.

   Litt om meg selv: Mitt førte møte med ernæring var at jeg som liten ble meget syk på grunn av feilernæring og doktorer, deriblant forskere og spesialist i hudsykdommer,ble koblet inn. Min første utdannelse i ernæring begynte ved Kristinsand kokkeskole i 1976-77. Der lærte vi bl.a. om hvordan matens bestandeler virker i kroppen. Senere i livet ble jeg så syk at jeg måtte studere ernæring vidre for å holde meg i live. Både i Norge og senere i utlandet.

   Hele min utdannelse har betydning i så måte,fordi som S. Lomheim sier i Tidsskrift for Den norske legeforening Nr.23-3.Desember 2009 i artikkelen Maten,blodet,helsa

   “Det som er ærendet mitt, er tilhøvet mellom mat og blod. Maten er energien, drivstoffet. Blodet er fordelaren og formidlaren av drivstoffet rundt til cellene i kroppen.” Vidre stiller han spørsmålene: “Er det nett det same kva slags type energi me puttar i oss, berre me får i oss energi? Alle veit jo at til og med ei så primitiv innretning som bilmotoren streikar berre han får i seg bensin med feil oktan. Og så skulle ikkje funksjonen til denne usannsynleg finstilte og kompliserte motoren som kroppen vår er, vera svært ømfintleg for kva me puttar på tanken?”

   Han forteller vidre at: “Besøket mitt hos homøopaten i Lindesnes endra livet mitt. Han visste eg var i god fysisk form; det var ikkje det. Men – «viss du ikkje justerer det du drikk og et, kjem du til å gå rett i veggen», sa han. Hans klare råd var: Kutt ut kaffe, te, mjølk og reduser bl.a. inntaket av sukker og mjølprodukt. Berre etter to-tre månader med det nye inntaksregimet var tilstanden i kroppen annleis. Ingen får innbilla meg at endringa i velvære ikkje kom frå justering av kosthaldet. «Evidensbasert» er (med rette) det nye mantraet i både legevitskap og andre vitskapar. Mine røynsler med min kropp er evidensbasert så det held.”

   Han avslutter artikkelen slik:
   “Litt malurt i begeret til slutt. Det viser seg at mykje av den såkalla sunne maten ikkje er sunn likevel. To tredelar av dei varene som matvareindustrien marknadsfører som å ha «helsefremjande» effekt (for kroppen, minnet, helsa), syner seg ikkje å ha det likevel. Det rapporterte nyleg EFSA, det europeiske organet for matvaresikkerheit.

   Men det fortel oss berre det me burde vita: Ein skal vera skeptisk til alle som tener pengar på vår naturgjevne lyst til å leva lenge og vel. Bortsett frå at kvar og ein ? ut frå mine røynsler ? burde finna fram til ein føremålstenleg «matprofil» for seg sjølv, så er det den gamaldagse, langsame maten utan mykje tilsetningar me alle bør satsa på. Kort veg frå produsent til konsument, kort veg frå råvare til rett. Tradisjonell mat kunne òg vera like haldbar som moderne industrimat. Sild frå Sunnmøre, røykt i fleire omgangar, var såleis mat om bord på slaveskipa frå Afrika til Amerika. Ho tålte både fukt og temperatursvingingar over lengre tid.

   Det holistiske synet, å sjå heile mennesket under eitt, har med god grunn fått innpass i helsevesenet vårt. «Holistisk» heng saman med eit gresk ord for «heilskap». Kropp og sjel, mat og velvære heng i hop. Det er då det er hyggeleg å vera filolog og koma med forklaringa på ordet «helse». «Helse» kjem frå «heilse» for meir enn tusen år sidan og er danna ut frå adjektivet «heil». Har du helsa, er du heil – du har ikkje manglar.

   Med andre ord: Det er lite nytt under sola.”

   I mitt neste innlegg (rekker desverre ikke mer nå) så skal jeg gå dybden om hvorfor Xocai sjokolde er et sunnere alternativ i vår morderne livsstil. Men husk for all del avsluttningsordene til S. Lomheim.

   Med andre ord: Det er lite nytt under sola.

   Med vennlig hilsen
   Jon-Atle Babsvik

   1. Om det er Sylfest Lomheim det her er snakk om så er hen dyktig på nynorsken, men ikke noen autoritet innenfor ernæring meg bekjent.

    Lomheim har nok noen poenger her uansett. At han velger å tillegge autoritet til ikke vitenskaplig basert medisin (en homøopat i dette tilfellet) skuffer meg dog.

    Å tilstrebe et sunt og variert kosthold vil jeg selvsagt ikke si meg uenig i.

  2. Hvorfor Xocai sjokolade er et sunt alternativ i vår moderne livsstil.

   Først vil jeg bare gjøre oppmerksom på at jeg ikke er ansatt av Xocai eller den norske importøren (hvem disse er står på forpakkningene),og uttaler meg som privatperson med fagkunnskap.

   I en travel hverdag ønsker man ofte et ferdig produkt man bare kan spise slik det er. Xocai er et slikt produkt. På den norske varedeklarasjonen står det bl.a. “Skal nytes som en del av en sunn diett og (aktiv) livsstil. Anbefaling: Ta 1 rute om morgenen, 1 rute om ettermiddagen, og 1 rute om kvelden.”

   Helt i tråd med andre anbefalinger. Sunn kost og mosjon er det vi trenger i vår moderne livsstil. Derfor er Xocai et sunt alternativ.

 17. Antioksidanter.
  Innholdet av antioksidanter i en matvare måles i millimol pr 100gram. Det er et mål på lik linje med kilogram og liter. Hvor mol er en definert stoffmengde. Se her for mer: http://no.wikipedia.org/wiki/SI-systemet
  ORAC er en måleform som indirekte måler tilværestedelsen av antioksidanter, altså ikke antallet antioksidanter i en målbar form, men virkningen antallet antioksidanter har i å hindre oksidering. Med andre ord den viser kapasiteten til antioksidantene, ikke mengden antioksidanter. Men selvsagt, jo høyere tall jo høyere tilstedeværelse av antioksidanter. Og det ser jo alltid fint og fancy ut med store tall.

  there is no evidence that ORAC values have any biological significance following consumption of any food. Moreover, the relationship between ORAC values and a health benefit has not been established.
  Dette er klippet fra wikipedia.
  Det står altså her at det ikke er bevist at ORAC nivået har noen biologisk betydning som følge av at man konsumerer mat. Og at det ikke er noen sammenheng mellom ORAC verdiene og helsefordelene.
  Det står også at det ikke er fysiologiske bevis på at ORAC teorien stemmer.
  Her er linken som forteller om ORAC: http://en.wikipedia.org/wiki/Oxygen_radical_absorbance_capacity

  Det er gode vitenskapelig holdepunkter for at inntak av frukt og grønnsaker reduserer risikoen for kreft, hjerte- og karsykdommer, overvekt og type 2-diabetes. Forskningen har imidlertid ikke avklart hvilke stoffer og hvilke mekanismer som forklarer den gunstige helseeffekten av frukt og grønnsaker. Vi har følgelig heller ikke nok kunnskap til å gi detaljerte anbefalinger om inntak av ulike plantestoffer eller enkelte planteslag. Vi bør derfor spise mye og variert av ulike typer grønnsaker, belgfrukter, frukter, bær, nøtter, urter og grove kornprodukter.
  Sjokolade er jaggu ikke nevnt her gitt.

  Se hele artikkelen fra helsedirektoratet her: http://www.helsedirektoratet.no/ernaering/matvarer_og_n_ringsstoffer/energi_og_n_ringsstoffer/antioksidanter_63346

  Dere hevder dere vet hvor mye antioksidanter vi trenger hver dag, merkelig siden norske forskere mener noe annet. Men dere vet det selvsagt mye bedre. Se her ang anbefalt daglig dose av antioksidanter: http://matportalen.no/artikler/2007/5/hvor_mye_antioksidanter_anbefales_per_dag Legg merke til at artikkelen er vurdert av helsedirektoratet uten anmerkinger.

  Jeg legger også med en tabell som viser innholdet av antioksidanter i matvarer her: http://folk.uio.no/runeb/antioksidant_tabell.htm
  Så påstandene dere kommer med at det bare er et par tre krydder som har mer antioksidanter enn sjokoladen deres stemmer ikke. Krydderet i tabellen er jo hentet rett fra hylla, ferdig varmebehandlet og alt ting.
  Hverken kakaobønner eller sjokolade er nevnt her, men ved å se på innholdet av antioksidanter i en Bocca sjokolade, som er på 3 millimol pr 100 gram, får man noe å sammenligning med.
  Jeg vet dere hevder deres sjokolade inneholder mye mer enn en vanlig kjøpesjokolade, men det skal jeg ta opp senere.

  Jeg har også i artikkelen over lagt ut linker til forskning som sier at det ikke er bevist at du blir friskere jo mer antioksidanter du spiser. Det er visst riktigere å spise variert og sunt, framfor å kaste seg over en antioksidantkilde. For det finnes flere tusen ulike antioksidanter. Tenk litt på det når dere anbefaler sjokolade fremfor frukt og grønnsaker.

  1. Angående hvorfor helsedirektoratet ikke nevner sjokolade så er det ingen hemmelighet. Jeg har lest utallige forskningrapporter fra kjente universiteter,forkningslaboratorier og i legetidsskrifter. Hvor konklusjonen er at “det er synd vi ikke kan anbefale folk å spise mye sjokolade på grunn av de andre uheldige ingrdiensene som er tilsatt.” Og her er det da altså slik at noen sjokolader ikke har dette, og det er poenget. For disse sjokoladene er det selfølgelig lov til opplyse om dette.

   Jeg håper da virkelig ikke at noen fraråder folk å spise frukt og grønnsaker. Det blir jo for dumt og får falle på sin egen urimelighet.

  2. Angående hvor mye antioksidanter vi trenger hver dag!

   Helse direktoratet mener da aldeles ikke noe annet. De sier jo nettop følgende: “Beregninger på grunnlag av norske data viser at frukt og grønnsaker bidrar med omtrent 10-15 prosent av det totale inntaket av antioksidanter, mens kaffe bidrar med ca. 65 prosent og te med knapt 10 prosent av antioksidantinntaket.”

   De har bare ingen anbefalinger enda. Men det er “mattilsyn” i andre land som har anbefalinger. Det kan man jo godt opplyse om så lenge man ikke forleder noen til å tro at det er mattilsynet i Norge sine anbefalinger.

   1. Kun 3 biter inneholder dagsbehovet av antioksidanter.
    For å få nok antioksidanter hver dag må man enten spise 50 tomater, 1,5 kg spinat, drikke 10 liter vin eller spise 3 biter Power Squere eller Xocai Nuggets.
    Dette er 2 setninger sakset fra hjemmesider som selger denne sjokoladen. Man får jo unektelig inntrykk av at man får i seg dagsbehovet av antioksidanter ved å spise denne sjokoladen. Det er ikke nevnt ett ord om at det er det anbafalte dagsbehovet for antioksidanter i USA. Man kan like gjerne tro at det er det anbefalte dagsbehovet i Norge.

    1. Jeg er enig med deg i at når man skriver norsk på en norsk side så kan leserne lett tro det. Har ikke sett siden men det spiller jo egentlig ingen rolle. Vedkommende bør jo rette opp slike ting snarest,og ikke minst sette seg bedre inn i tingene. Jeg ser også andre ting i den teksten som ikke er heldig.

 18. Ang sukker.
  Det var en ting jeg glemte å ta med, dette er klippet fra MXI hjemmeside i USA: I have received products that state “Sugar” in the ingredient labels. Have we switched to lower quality refined sugar?

  MXI has not changed the type of sweetener used in Xoçai™ products. However, due to recent changes in FDA regulations, our labeling has been adjusted. FDA regulations state, sugar cane products with common or usual names (such as raw cane juice crystals) must be labeled as “sugar”. Although not all “sugars” are created equal, the use of common names may fail to reveal the basic nature of the food and its characterizing properties.

  FDA (Food and Drug Administration) Er den amerikanske versjonen av Mat- og legemiddeltilsynet, og har til oppgave å regulere og overvåke matsikkerhet, tobakk, helsekostprodukter, vaksiner, medisiner mm.

  Så det ser ut til at sukker er sukker allikevel. Intet er nytt under solen…..

  1. Ja sukker er sukker akkurat som drivstoff er drivstoff. Det er alikevel forskjel på bensin og diesel. Og mydighetene anbefalte dieselbiler. Slik er det også med sukker. Det finnes forskjellige sukkertyper. Og de har forskjellig belastningsgrad (GB) på kroppen. Finns det forurensningsfritt drivstoff? Nei,det gjør det jo ikke. Finns det sunt sukker? Nei,det gjør det jo ikke.

 19. Heisann Elg.

  Du er en som tror du har peiling på det meste kan jeg lese, da tar du feil. Jeg jobber med NU Skin og vi kan stoppe aldringsprosessen i kroppen. Vi har en pattentert scanner spm måler mengden av antioksidanter i menneskekroppen, slå den du. Da trenger ikke vi å spørre deg til råds. Den har vi Nobelsprisen på også. Da kan vi måle hvordan produktene fungerer på hver enkelt person.
  Den patenterte Pharmanex BioPhotonic Scanner er verdens første øyeblikkelige, noninvasive metode for måling av total aktivitet av antioksidanten karotenoid.Vi har heller ikke sukker i våre produkter, de er bare sunne og helt naturlige.Da er det bare å spise våre produkter, deretter måler du og ser om du har fått en effekt av produktene,. Med NU Skin stopper vi aldringsprosessen, du lever lenger og slipper å bli syk. Utviklingen av Pharmanex Biophotonic Scanner

  http://www.nuskin.com/no_NO/products/pharmanex/scanner/scanner_science.html

  Resonance Raman Technology Studies Utilizing Tools Other than the Biophotonic Scanner

  Forskjellen er klar: Pharmanex® setter industristandarden for vitenskapelig integritet. Pharmanex® forskere undersøker naturlige og sunne prosesser som foregår i kroppen og fastslår hvordan ernæringsmessige kosttilskudd kan styrke disse funksjonene. Etter at disse faktorene ble veid, ble kun stoffer som var kjent for å være sikre og effektive i å fremme helse tatt med til neste trinn i utviklingen.

  Når alle Pharmanex-ingredienser utvelges utsettes de for en streng, vitenskapelig analyse kjent som 6S kvalitetsgaranti. Denne patenterte produksjonsprosessen – basert på utvelgelse, kilder, struktur, standardisering, sikkerhet og dokumentasjon – gjør Pharmanex® til en leder innen i kvalitet og effekt. Selskapet oppfyller eller overgår alle Good Manufacturing Practices (GMP) standarder satt av Food and Drug Administration for denne produktkategorien.

  Mer enn 75 forskere arbeider i dag i Pharmanex® forsknings- og utviklingsteam. Disse forskerne gjennomgår publiserte kliniske og vitenskapelige studier for å identifisere planter som kan ha helsefremmende egenskaper. Original forskning er også koordinert med mer enn 150 kjente forskere fra hele verden som representerer institusjoner som Harvard, UCLA, Columbia, Purdue, Peking University Health Science Center, Shanghai Medical University, og Peking University. Gjennom dette samarbeidet og omfattende forskning blir forskjellen med Pharmanex® tydelig.

  Merket Pharmanex® bestående av vitenskapelig baserte kosttilskudd er en del av Nu Skin Enterprises, et globalt direktesalgsfirma som opererer i 50 markeder i hele Asia, Amerika og Europa.

  Presentasjon:
  http://www.gpnworld.com/doccenter/docdetail.asp?key=1315&USec=

  Dokumentasjon:
  http://www.gpnworld.com/doccenter/docdetail.asp?key=1128&USec=

  ageLOC Presentation
  Pattentert: Reversering av aldringsprosessen – Dokumentert
  http://www.gpnworld.com/doccenter/docdetail.asp?key=1213&USec=

  Nå kan du gruble nå Elg, Game Over :-)

  1. Hei.
   Har akkurat sittet å lest gjennom alle som noensinne har vunnet en Nobelpris, og merkelig nok fant jeg ikke Nuskin der gitt!
   At dere bruker en metode oppfunnet av en person som har vunnet Nobelprisen for det, er ikke det samme som at Dere har vunnet den. Men du kan helt sikkert fortelle meg hvem det er som har vunnet hvilken pris og når. Og hvordan deres kobling er til han. Ja, og siden dere har en patentert metode kan du helt sikkert også opplyse om patentnr og hvem det er som har patentet. Således kan jeg finne lettere frem i patentdatabasene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge