Xocai, en sunn sjokolade? Er det helse i hver bit?

Foto: Zsuzsanna Kilian, sxc.hu

Det har kommet nye typer sjokolade (Xocai) på markedet som sies å være sunnere enn de sjokoladene du får kjøpt i butikken. Denne typen sjokolade skal inneholde mye mer av antioksidanter enn ”vanlig” sjokolade, samt mange andre sunne stoffer. Er dette riktig og er det verd å bruke en formue på sunn sjokolade? Les de harde fakta her. 

Dette er en gjesteartikkel skrevet av ELg. Gjesteartikkler reflekterer nødvendigvis ikke synspunktene til 10min.no.

Produksjon av sjokolade
Sjokolade lages av kakaobønner, en av de fruktene som inneholder mest antioksidanter. Så derfor er det kanskje sunt å spise mye sjokolade. Men det må være mørk sjokolade med høyt innhold av kakao og lite innhold av sukker og andre stoffer for at det skal være litt sunnhet i dette. For å se hvordan sjokolade fremstilles kan du ta en titt på nettsiden til Nidar.

Xocai
En av de nye sjokoladene som er kommet på markedet heter Xocai (mxicorp.com) og det hevdes at den er mye sunnere enn vanlig sjokolade. Men det er vanskelig å finne ut hvorfor den skal være sunnere.

En av påstandene er at den er fremstilt på en ny patentert måte. Men de nettstedene som reklamerer for denne typen sjokolade (f.eks sjokosjokk.no) forteller ingenting om hvordan den fremstilles. Jeg har spurt flere av de som selger denne sjokoladen og fått noen svar. Men de forvirrer meg mer enn de oppklarer. De henviser til at sjokolade har blitt brukt som næring i mer enn 2 000 år, og at det er en grunn til at de fremstiller ny sunn sjokolade. Men de sier selv at de ikke bruker den fremgangsmåten som er blitt brukt i de 2 000 årene.

Kakaobønnen
Kakaobønnen er en bitter frukt som må behandles før den kan brukes i sjokolade. Derfor utviklet aztekerne en metode for å gjære kakaobønnen for å få bort noe av den bitre smaken, og tørke de slik at de kan brukes i næringsøyemed.

Xocai sier at de hopper over denne metoden for å ta vare på alle næringsstoffene. Samt at de bruker en patentert kaldpressemetode som er så hemmelig at ingenting kan fortelles om den. Ikke engang hvem som har patentet, eller hvem som lager den. Det finnes ingen informasjon om hvem det er som lager denne sjokoladen, patent nr. eller noe mer om selve fremstillingen av sjokoladen. Det eneste jeg har fått vite er at den produseres i Belgia, eller Canada? De er visst ikke helt sikre de som selger denne sjokoladen, for jeg har fått opplyst begge land som produksjonsland.  Ikke alle er så hemmelighetsfulle se nettsidene til Nidar eller Kraft Foods for eksempler på hva produsentene av vanlig sjokolade forteller om sine metoder.

Varme
Selgerne av Xocai sier at kakaobønnen ikke blir varmebehandlet i deres sjokolade og at dette gjøres for å bevare mest mulig næringsstoffer. Men kakaobønnen er som sagt veldig bitter. For å gjøre den mer spiselig og for å fjerne eventuelle farlige mikroorganismer blir kakaobønnen varmebehandlet i prosessen frem til ferdig sjokolade. Når selgerne sier at de ikke gjør det er det to ting jeg stiller spørsmål ved:

1. Hvordan fjernes farlige mikroorganismer i Xocai?
2. Hvordan kan man lage sjokolade uten at massen blir varmet opp?

Ser man på sjokoladeprosessen ser man at det er mange steg fra kakaobønne til ferdig sjokolade. Og noe av det siste er jo å forme selve sjokoladen, dette gjøres ved at sjokoladen er flytende og helles over i former. Og for å få den flytende må man varme sjokolademassen opp. Så om de utfører såkalt kaldpressing eller ikke spiller egentlig ingen rolle, for de som lager sjokolade må varme den opp før eller siden likevel.

Sukker

Sjermdump fra helsekakao.no.

En annen påstått helsefremmende ingrediens i denne sjokoladen er sukker! – Men sukker er jo ikke spesielt sunt. Det hevdes at i denne sjokoladen er det brukt et mye sunnere sukker. På helsekakao.no står det opplyst at man bruker krystaller fra rå sukkerrør juice, naturlig stevia (denne påstanden er i ettertid fjernet fra nettsiden. Se utklipp til høyre hvordan nettsiden så ut opprinnelig – 10min.no)  og krystallinsk fruktose.

Krystaller fra rå sukkerrør juice er helt vanlig rå sukker, sagt på en fancy måte. Ikke noe sunnere enn vanlig uraffinert sukker. Faktisk så er det helt vanlig sukker.

Naturlig stevia er en plante som inneholder 300 ganger mer søtstoff enn vanlig sukker. I følge Mattilsynet er det ikke lov til å bruke dette sukkeret i Norge, grunnet helsefare!!

Krystallinsk fruktose, det er det ingenting som heter, men fruktose i fast form kalles druesukker, og er heller ingen form for helsebringende sukker. I følge hjemmesiden til MXi i USA, har de ikke lov til å kalle sukkeret for noe annet enn sukker. Dette fordi det ikke er noe annet enn helt vanlig sukker. Ikke noe vidundermiddel der altså.

Antioksidanter
At antioksidanter er viktig er det ingen tvil om. Men det er ingen forskning som sier at du blir friskere jo mer antioksidanter du får i deg. (Se her hva Helsedirektoratet sier om antioksidanter). De forskjellige hjemmesidene som selger Xocai viser til en mengde forskning ang. antioksidanter. Eksempelvis fra forskning.no. Studiene man viser til er forskning på antioksidanter og sjokolade generelt, ikke denne ene typen sjokolade spesielt. Studiene konkluderer heller ikke med at det er sunnere å spise sjokolade enn for eksempel frukt og grønnsaker [1], [2].

Faktisk sies det i nevnte studier at det er riktig at det finnes sunne stoffer i kakaobønnen, men man blir feit av å spise sjokolade, så å markedsføre dette som slankesjokolade er skikkelig skivebom.

Det hevdes også at for å få like mye antioksidanter som det er i denne sjokoladen, må du spise enorme mengder med frukt eller grønnsaker. Ser man imidlertid på en Bocca sjokolade kan man lese at den inneholder 3 millimol pr 100 gram antioksidanter.  Og overfører man det til en 6 grams sjokolade fra Xocai, inneholder den 0,18 millimol antioksidanter. Så kan man se på antioksidantlisten utarbeidet av professor Rune Blomhoff ved avdeling for ernæringsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Listen viser at denne ene sjokoladebiten inneholder like mye antioksidanter som 10 druer!

Selgerne av Xocai har også funnet ut hva dagsbehovet ditt er av antioksidanter, og det er tilfeldigvis det samme som innholdet i 3 sjokoladebiter fra Xocai. Jeg har ikke funnet noe annet sted som sier noe om hvor mye antioksidanter du trenger hver dag. Bortsett fra hos de som selger denne sjokoladen da, men de vil jo ikke si noe om hvordan de har funnet ut det. Til sammenligning så sier Olympiatoppen at det ikke finnes entydig forskning som viser at det gir en helsegevinst å ta ekstra antioksidanter.

Helseeffekter
Så langt er det påvist at denne sjokoladen ikke inneholder noe som er mer sunt enn det som finnes i andre sjokolader, kjøpt i hvilken som helst butikk. Xocai prøver ved hjelp av massiv markedsføring, flotte bilder, fancy forskning og udokumenterte påstander å påvirke mennesker til å tro at dette er et vidundermiddel. Noe det ikke er. Er du fremdeles ikke overbevist om at dette er sjokolade akkurat som alle andre, så har jeg sett på næringsinnholdet og ingrediensene i denne sjokoladen, og på ”vanlig” sjokolade. Innhold av energi, protein, karbohydrat, fett, fiber og fyllstoffer er tilnærmet likt for samtlige sjokolader jeg har funnet som har minst 70 % innhold av kakao. Den er til og med merket med advarsel til allergikere på akkurat samme måte som ”vanlige” sjokolader. Altså at den kan inneholde melk, spor av nøtter og hvete.

Fremdeles ikke noe vidundermiddel å spore. De har riktignok brukt både acaibær og blåbær for å øke (?) mengden av antioksidanter i sjokoladen. Som det tidligere er skrevet om på 10min.no så er det svært tvilsomt om dette gir noen helseeffekt. Innholdet av acaibær i pulverform uansett mindre enn 3 %, og innholdet av blåbær er mindre enn 1 %.

Markedsføring
Markedsføringen av denne sjokoladen går gjennom en pyramideformet organisasjon som kalles nettverksmarkedsføring. Kort fortalt går det ut på at en person verver venner og kjente inn i pyramiden, og han på toppen tjener grovt på det alle nedover i pyramiden legger igjen av penger på dyre abonnentsløsninger som er veien å gå for å få kjøpe denne påståtte helsesjokoladen. De som driver med dette har også fine og flotte hjemmesider, de holder kurs, foredrag og møter om produktet og hvordan du skal overbevise venner og kjente om at dette er det vidunderproduktet de hevder det er. De kan vise til masse artikler i forskningsforum, mange brukeruttalelser, og generelt bare positiv omtale av produktet. Men de kan ikke dokumentere en eneste påstand, i alle fall ikke slik loven krever. Som er gjennom vitenskaplige studier og tester.

Det er flere ting de ”glemmer” å nevne. For eksempel at denne sjokoladen ikke er lov å selge i Norge. I følge Mattilsynet er det ikke lov å selge produkter som inneholder stevia. Påstandene fremsatt i markedsføringen bryter også Legemiddellovens § 20 som sier: “Det er forbudt i reklame (…) direkte eller indirekte, å gi uttrykk for at stoff (…) som ikke er legemiddel anbefales som middel til å forebygge, lege eller lindre sykdom, sykdomssymptomer eller smerter eller påvirke fysiologiske funksjoner hos mennesker eller dyr.” I en e-post fra en rådgiver i Legemiddelverket bekreftes det at påstandene på nettsiden er i strid med Legemiddelloven.

Markedsføringsloven brytes også. §13 sier; “Påstander i markedsføring om faktiske forhold, herunder om ytelsers egenskaper eller virkning, skal kunne dokumenteres. Dokumentasjonen skal foreligge på annonsørens hånd når markedsføringen skjer.”

Kostnader
Denne sjokoladen er utrolig dyr. I butikken koster en Premium sjokolade fra Freia ca 20 kr. Det er for en plate på 100 gram. Xocai koster ca kr 10,- for en plate på 6 gram. Det er en forskjell på 830 % !! ( 20kr /100=0,2 kr pr gram, 10kr/6=1,67 kr pr gram, 1,67/0,2=8,35). Ettersom en bit koster kr 10,- vil det koste deg kr 30,- pr dag eller kr 900,- pr måned. De som pusher denne sjokoladen mener altså at det er en god ide å bruke 900 kroner pr. måned på sjokolade. Hver eneste måned hele året.

Konklusjon
Min konklusjon er at dette ikke er noe annet enn en helt vanlig ordinær sjokolade. Dog produsert på en hemmelig mystisk måte, og inneholder forbudte og potensielt farlige stoffer.  Den er grovt overpriset, har ingen positiv dokumentert effekt på helsen, er laget kun for å tjene penger på godtroende kunder og har absolutt overhodet ingen legende, slankende, forbedrende eller ytelsesøkende effekt. Markedsføringen bryter flere Norske lover, i tillegg til flere europeiske.

Dette er en utspekulert og slem måte å selge et produkt på. Ved å love helbredende virkninger kan mennesker med alvorlig sykdommer tro at å kjøpe, og spise, denne sjokoladen vil de bli friske. Og dermed kan noen kanskje slutte med livsviktige medisiner til fordel for denne sjokoladen. Vil noen virkelig ha et liv på samvittigheten for noen få kroners skyld?!

Men, er du glad i sjokolade. Og spiser det av den grunn sjokolade er laget for; nytelsens skyld. Ja da synes jeg du skal gå i butikken og kjøpe akkurat den sjokoladen du liker aller best. Ikke abonner på noe lureri en tante kommer og skal prakke på deg. Kjøp noe du vet hva er, som er nøye kontrollert, og som du kan spise når du vil. Ikke fordi du må, men fordi du har lyst. Sjokolade gjør deg ikke friskere, raskere eller til ett bedre menneske, men fy så godt det er……

10min.no sier…
I tillegg til all den godt dokumenterte informasjonen lagt frem over av ELg er det verd å ta en titt på denne nettsiden. Her kan man lese om hvordan bakmennene bak MXI vert innvolvert i flere konkurser og rettssaker fra tidligere MLM selskap, flere av dem med svært lignende produkter som MXi.

Her kan man lese historien til en tidligere distributør: Why I quit Xocai. Kan du gjøre det bedre enn ham? Les også The great chocolate rip-off. På denne nettsiden kan man lese om hvordan selskapet selv forklarer for sine deltakere at det nærmest er et pyramidespill.

Forbrukerombudet advarer mot produktet og sier at opplegget ligner pyramidesalg. Jeg minner med det samme om at den dokumenterte sjansen for å tape penger i et MLM konsept er 99,95 % for dem som deltar.

Les også: 30 punkter du bør undersøke før du starter med Xocai

Oppdatert 26.11.10: Ang. innholdet av stevia så gjelder dette et produkt fra MXi som ikke markedsføres i Norge.

Er du enig eller uenig med ELg? – Legg igjen en kommentar!

Be Sociable, Share!

200 thoughts on “Xocai, en sunn sjokolade? Er det helse i hver bit?”

 1. Intet nytt under solen, ELg? Jeg er så imponert av ELg´s iver etter å legge ut linker til nettsteder som han mener backer opp sitt syn, eller sin motvilje til sjokoladen Xocai og dens påståtte helsemessige fordeler. Det er å håpe at ELg forhåpentligvis da også er så oppegående at han vet at forskning ikke skjer over natten, og at forskning kan være både omdiskutert og omdisputert. I tillegg bør han også vite at mye forskning kan virke motstridende kontra andre funn, hvis man kun leser ingressene, og ikke setter seg inn i hele rapporter. Og som ikke det var nok, så diskuteres det heftig forskere imellom som kommer til forskjellige konklusjoner. Dette gjør det jo ikke enklere for oss forbrukere, for å si det mildt, men det gir oss iallefall muligheten til å plukke “forskningsreultater” som passer vårt syn, for å fremme våre påstander og meninger. Derfor skal jeg gjøre som ELg nå, legge ut linker til viten og forskning som viser det motsatte av det han fremsetter i denne debatten:

  Dr Fedon Lindberg er en anerkjent størrelse innen fysilogi og ernæring, og her er hans funn innen “sukkersaken”, Først om fruktose; http://www.fedon.no/Fruktose.9UFRjM0L.ips

  Så; Hva er forskjellen på glykemisk indeks og glykemisk belastning?: http://www.fedon.no/no/Sporsmal_og_svar/GI_og_GB/

  Deretter, Blodsukker; http://www.fedon.no/no/Sporsmal_og_svar/Blodsukker/

  Der distributører noe feilaktig fremstiller søtningen i Xocai-sjokoladen som lavglykemisk fruktose, krystallinsk fruktose etc, så er dette noe misvisende, da det er snakk om fruktose – som er lavglykemisk i seg selv, og er krystallinsk i en overgangsfase, slik jeg forstår det. Uansett, fruktose taes sakte opp i blodsukkeret, og er bedre for diabetikere enn glukose (druesukker) og raffinert sukker. Så må hver enkelt diabetiker rådføre seg med sin lege hva han eller hun kan takle av belastning. Dette tror jeg de fleste diabetikere er klar over, og klarer fint å passe på selv.

  Når ELg refererte til en sak fra Australia, med link, glemte (?) han å sjekke hvilket produkt dette var, nemlig Xoçai™ Powerhouse Cookies, som ikke er til salgs, eller markedsføres i Norge. Og siden norske distributører ikke har dette produktet å forholde seg til, skjønner jeg ikke hva den har med saken å gjøre?

  På forskning.no refererer de til mye forskning gjort om kakao og mørk sjokolade, jeg lister i fleng;
  Kakao – verdens sunneste stoff? http://www.forskning.no/artikler/2007/mars/1173537402.13
  Derfor bør du spise sjokolade: http://www.forskning.no/artikler/2003/april/1051274228.13
  Kakao er hjerteføde: http://www.forskning.no/artikler/2006/februar/1141047880.48
  Kakao er sunnere enn rødvin og te: http://www.forskning.no/artikler/2003/november/1068552733.49
  Sjokolade gir mer hjernekraft: http://www.forskning.no/artikler/2007/februar/1171983194.76
  Sjokolade best mot hoste: http://www.forskning.no/artikler/2004/november/1101201294.01
  Kakao mot demens: http://www.forskning.no/artikler/2007/februar/1171869870.93
  Sjokolade kan forebygge hjerte- og karsykdommer: http://www.forskning.no/artikler/2002/november/1037866999.42

  Og hvis man enda ikke er overbevist, så google selv på “health & chocolate” og les til krampa tar deg. Det man skal huske på, er at sjokolader i butikken er varmebehandlet, inneholder raffinert sukker, melk, tilsatt fett og mange andre tilsetningsstoffer, som kroppen ikke har godt av, Xocai har ingen av disse tilsetningsstoffene.

  Når det gjelder forskning på antioksidanter, er de aller fleste studiene konklusiv på at dette er bra for kroppen, og hjelper den til å forebygge og reversere typiske livsstilsykdommer, in vivo. Det gjenstår fortsatt mye forskning før man forstår hele prosessen bak dette, og det er enda mye å lære. Kanskje blir konklusjonen at betydningen av antioksidanter ikke er så viktig som de ivrigste forkjemperne vil ha det til, eller kanskje de er enda viktigere for vår helse enn det til dags dato tyder på?

  Så, kjære ELg; Det er intet nytt under solen i seg selv, det er bare så uendelig mye nytt for oss mennesker å lære seg. Man kan selvsagt bestemme seg for at man kan alt, og stå på stedet hvil, eller man kan åpne øynene og ørene, være ydmyk og nyskjerring. Det minner meg om en historie fra New York i 1899. Innehaveren av byens største patentkontor la ned hele bedriften fordi han mente at nå var alt oppfunnet, og det var ingen vits i å drive på lengre. Intet nytt under solen?

  1. Hei.
   Har lest alle artikklene du har lagt ut linker til. Men fant ikke en eneste en som fortalte at den sjokoladen du selger er bedre enn de du finner i hvilken som helst annen butikk.
   Men den kan du kanskje finne for meg?
   Leste du de? Så du at det også var en del “bivirkninger” ved å gomle sjokolade!
   Det at din sjokolade er laget på en måte som ikke innbefatter noen som helst oppvarming, er det ingen som har vist ett eneste bevis på! Dere forteller at den er lagd slik, dere refererer til en patentert kaldpresse metode men ingen av dere greier å komme med et eneste dokument som forteller noe om hvordan denne sjokoladen lages.
   Et patent er ingen hemmelighet, det er nettopp det et patent ikke er. Det er et dokument som i detalj beskriver det som er patentert, slik at enhver som gjør det patentet beskriver gjør det ulovlig og kan dømmes til å betale erstatning til patentinnehaveren.
   Dere hevder dere kan endel om sjokolade, men det virker jo ikke slik. En av dere sier at produksjonsprosessen omfatter 90 trinn, en annen som selger denne sjokoladen sier 60 trinn. Dere er visst ikke enig dere imellom en gang.
   For eksempel, hvordan får dere skallet til å løsne fra selve bønnen? Det er en av oppvarmingsprosessene som gjør det, men siden dere ikke varmer den opp hvordan får dere det av da?
   Hvordan får dere konsjet sjokoladen uten at temperaturen overstiger 41 grader C. Hvor lenge konsjer den? Er sjokoladen presset eller ekstrudert? Hvilken prosess bruker dere istedt for fermentering, siden dere heller ikke bruker alkali?
   En av dere hevder at sjokoleden produseres i belgia, men vidreforedles i canada, mens en annen hevder at det er Jeanette Brooks som har funnet opp metoden for å produsere denne sjokoladen. Javel, men hvorfor lages den da i Belgia?? Og hvorfor hevder dere at dere bruker Belgisk sjokolade siden dere ikke lager sjokolade på en måte som noen andre sjokolademakere gjør?
   Mye rare påstander fra dere her. Kan dere komme med noe som helst som dokumenterer noe av dette? Hva som helst egentlig! Feks en person hos cote d`or som kan bekrefet at det er de som lager denne sjokoladen for dere. For det er vel d som gjør det eller?

   Ja, og en ting til, mener dere at denne sjokoladen inneholder mer antioksidanter enn en rå kakaobønne? Viss ja, hvorfor. Viss nei, hvorfor kan vi ikke da bare kjøpe kakaobønner og spise de rå?

 2. På forskning.no refererer de til mye forskning gjort om kakao og mørk sjokolade, jeg lister i fleng;
  Kakao – verdens sunneste stoff? http://www.forskning.no/artikler/2007/mars/1173537402.13
  Derfor bør du spise sjokolade: http://www.forskning.no/artikler/2003/april/1051274228.13
  Kakao er hjerteføde: http://www.forskning.no/artikler/2006/februar/1141047880.48
  Kakao er sunnere enn rødvin og te: http://www.forskning.no/artikler/2003/november/1068552733.49
  Sjokolade gir mer hjernekraft: http://www.forskning.no/artikler/2007/februar/1171983194.76
  Sjokolade best mot hoste: http://www.forskning.no/artikler/2004/november/1101201294.01
  Kakao mot demens: http://www.forskning.no/artikler/2007/februar/1171869870.93
  Sjokolade kan forebygge hjerte- og karsykdommer: http://www.forskning.no/artikler/2002/november/1037866999.42

  1. Jeg har aldri sagt at det ikke er sunne stoffer i sjokolade. Det er dere som hevder at dere har en sjokolade som er sunnere enn alle andre. Og ingen av disse forskningsartikklene sier at deres sjokolade er bedre enn noen andres. Dette er artikkler om forskning på sjokolade generelt, ikke på noen sjokolade spesielt.

 3. Kjære ELg. Som du ser av masse forskning, så vises det til at sjokolade inneholder stoffer som er sunne, og gode for oss. Men samtidig vises det til måtehold, fordi sjokolade inneholder også stoffer som ikke er bra for oss, bla a raffinert sukker, samt tilsetningsstoffer (dette varierer fra merke til merke, så d gidder jeg ikke gå gjennom). Xocai (MXI) har laget en sjokolade som inneholder fruktose (som vi har gått gjennom før), den er ikke oppvarmet over 40 grader, dermed bevares næringsstoffene, bla.a antioksidantene (jeg vet ikke hvordan de gjør det, henvend deg direkte til MXI mht det, men sjokolade smelter jo i hånda de, altså ved 37 grader). I tillegg inneholder de ekstrakt fra acaibær og blåbær (selv om d bare utgjør omtrent 3% av xocaisjokoladen, så er det betydelig fordi bærenes antioksidanter er konsentrert, og det er dette som er ekstrahert). Ellers inneholder xocai sjokoladen ingen andre tilsetningsstoffer. Altså er det usunne fra sjokolade generelt fjernet, dermed er den sunnere, det er jo egentlig ikke så vanskelig å skjønne?

  Selvfølgelig kan man spise rå kakaobønner, det er d mange som gjør – sundt er det også, men svært bittert. Xocai har antioksidantene fra kakao, acaibær og blåbær i samme lille produkt, derfor er det mer antioksidanter i den, slik som målingene fra Brunswick labratories viser. Atr de bruker den amerikanske ORACskalaen, er fordi de er et amerikansk selskap, og har vært på markedet der i 5 år. I Norge og europa har sjokoladen vært tilgjengelig i noen få måneder, og kanskje vil det komme målinger og benevninger som brukes i EU/Norge, hvem vet?

  Jeg vet ikke noen detaljer omkring produksjonen og patentet, men ser med spenning fram til at du finner ut av det ELg, og publiserer dine funn her :-)

  Jeg forstår din skepsis, ELg, det er veldig uvant med en sjokolade som framstår som sunn, og som KAN være godt for kroppen din. Det er imot det meste vi har blitt opplært ifm sjokolade. Nå har produktet vært på markedet i 5 år i USA, gjør suksess, og har nå kommet hit til oss. Selv har jeg brukt det i omtrent et halvt år, har mange kunder som bruker det, og får svært mange gode tilbakemeldinger mht vekt, energi, blodtrykk, diabetes, søvn og hud. Er du ikke i det minste litt nyskjerrig på om det kan være hold i noe av dette da, ELg? Siden du er så veldig skeptisk til dette produktet, og er villig til å bruke så mye tid å energi til å debattere det, undersøke på kryss og tvers på nett, kanskje du kunne ta utfordringen å prøve produktet selv, det må jo være den ultimate måten å avsløre produktet på? Tar du utfordringen?

  1. Det er to opplysninger her som du bør dokumentere:
   1. At antioksidanter forsvinner ved oppvarming over 40 grader
   2. At det går å an å konsentrere antioksidanter fra bær

  2. Hei Frode.
   Nå er det en gang sånn da, at det er dere som selger denne sjokoladen. Det er dere som hevder at den er bedre og sunnere enn annen sjokolade. Og det er dere som må bevise det! Dere kan påstå og hevde både innhold, produksjonsmåte og helsefordeler til dere stuper. Så lenge dere ikke har det dokumentert er det altså ikke lov(!) til å selge denne sjokoladen. Jfr legemiddelloven og markedsføringsloven. Det er ikke noe jeg finner på, det er faktisk de norske myndighetene som har bestem det.

 4. Herr ELg!

  Hva driver du med, hva ligger bak alt dette?

  Hvorfor gjemmer du deg bak ELg ?

  Kan du noe i det helt om MLM/nettverksmarkedsføring?
  Eller er du bare forbannet på Xocai og medlemmene i forhold til ditt eget selskap?

  Har det blitt for tøft for deg å svare på alt slik at du nå bare leter etter argumenter og nye linker?
  For det har du mange av selv om du har fått utrolig mye info. Du har startet dette og da bør du også svare på alle seriøse svar du har fått.

  Hvorfor har du ikke kontaktet MXI Corp., før du brente av salvene dine?

  Det virker ikke som du er ute etter bare fakta med å skape splid ellers ville du nok hatt en annen agenda og brukt ditt fulle navn. Du brukte vel ditt navn i mail til meg, men det svarer du vel ikke på.
  Det har du unnlatt svare på i bloggen tidligere for så tøff er du ikke.

  At du får noen forskjellig svar er ikke mer en naturlig, da de fleste er ferske i dette selskapet.
  Det er ikke det samme som at folk lyver. Her bør du også tenke etter på dine egne svar.

  Debatt er helt ok på et seriøst grunnlag, men ikke på dine bekostninger når du kan kjøre på uten navn, vi bør jo i det minste vite hvem svarer.

  Foreslår nå at 10min.no ser på denne tråden og ser at dette er et angrep på et seriøst firma og deres distributører og tar stilling til dette selv om dette skaper trafikk på bloggen.

  1. Det er noe eiendommelig med markedsføringen av Xocai.

   A. MXI er tydelig på at Xocai-sjokoladen ikke skal markedsføres med påstander om helsefremmende effekter
   B. Reklamesidene er fulle av påstander om hvor sunt det er å spise sjokolade, kommentarene til denne artikkelen intet unntak.
   C. Det påstås at Xocai er den eneste sjokoladen som gir de effektene forskningen dokumenterer. Alle andre sjokolader er usunne eller mangler de riktige ingrediensene.

   Eksempel hentet fra en av kommentarene her:
   “Sjokolade i butikken er laget på kakaobønner som er fermentert (gjæret), ristet (varmebehandlet), malt og blandet med raffinert sukker, fett og en rekke tilsetningsstoffer.”

   Sistnevnte påstand gir inntrykk av at det kun er to steder å kjøpe sjokolade, nemlig i butikken eller av MXI, samt at all annen sjokolade produseres helt likt. Det er slett ikke riktig. Det finnes mange sjokolader å få kjøpt som ikke er tilsatt raffinert sukker eller fett og som er laget med kakaosmør. Cloetta og Cavalier er eksempler på sjokolader som ikke lar seg gre over samme kam, og disse koster en brøkdel av Xocai-sjokoladen.

   I alle forskningsrapportene om effekten av sjokolade er det ikke nevnt noe som underbygger MXIs påstand om at vanlig måte å fremstille sjokolade på ødelegger disse effektene. Mange av rapportene er også skrevet før MXI ble opprettet, og det er lite trolig at man har forsket på en sjokolade som ikke har eksistert. Ergo har MXI ingen dokumentasjon på at Xocai-sjokoladen er mer helsefremmende enn annen sjokolade og markedsføringen er dermed villedende når man setter fragmentene sammen til en helhet. For hvem vil benekte at totalinntrykket man sitter igjen med etter å ha sett markedsføring av Xocai er følgende:
   Kakao er kjempesunt og har utrolige helseeffekter, og Xocai er den eneste sjokoladen som gir disse effektene.

   1. Du skriver:Det finnes mange sjokolader å få kjøpt som ikke er tilsatt raffinert sukker eller fett og som er laget med kakaosmør. Cloetta og Cavalier er eksempler på sjokolader som ikke lar seg gre over samme kam, og disse koster en brøkdel av Xocai-sjokoladen.

    Du bør kunne forskjellen på smør og masse, det er stor forskjell på det.
    Om det står 70% kakao så er det som regel en blanding av smør, masse og annet skit, desuten er det “Dutchet”, det er her dere ikke henger med i svingene, hvor korka er det lov å være. Xocai har den billigste og sunneste antioksidant på det norske markedet i forhold til antall kalorier.

    1. Hvor korka det går an å bli? Jo, det har du nettopp selv svart på:
     “Xocai har den billigste og sunneste antioksidant på det norske markedet i forhold til antall kalorier.”

     18 gram Xocai-sjokolade tilsvarer i antioksidanter det samme som ca. 2 appelsiner (drøyt 300 gram). Hva er billigst? Xocai til 30 kr eller appelsiner til kr. 7,50?

     1. Nå sammenlinger du Xocai med Bocca sjokoladen B.F. Xocai har 8 ganger mer antioksidanter i seg en Bocca.

      Sammenlign Orac verdiene på Dutchet sjokolade og på Xocais sjokolade. Dette har det uavhengige labratoriet Brunswik lab gjort.

      Brunswik lab har full Orac skala over frukt, bær og mye annet.

     2. I følge Brunswik har 100 gram appelsin 1,819 orac, mens 100 gram med Xocai Power Squars har 59566 Orac. 3 Power Squars koster ca 23kr. DET høres ut som det blir mye billigere per antioksidant for meg.

      Hvis det er sånn at du mener at Brunswik lab er uærlige og oppgir feil Orac verdi så bør du nesten ta det opp med de og ikke oss!

     3. Men nå er ikke antallet antioksidanter det viktigste. Det er hvilke typer antioksidanter som er det viktigste. Det er over 400 forskjellige antioksidant typer i kakao. Og de viktigste er Epecetin og Flavanoiler. Dette er antioksidanter du ikke finner så mye av i andre typer frukt og grønt.

      http://www.dagensmedisin.no/nyheter/2007/03/28/mrk-sjokolade-kte-blodgjen/index.xml

      http://nhi.no/livsstil-og-helse/kosthold/karbohydrater/mork-sjokolade-sunt-for-hjertet-18278.html

  2. Hei Roger Mayer.
   Jeg har ikke fått så mye info som dere vil ha det til. Jeg har fått mye markedsføringsmateriell. Og det er vel strengt tatt ikke det samme som dokumentert informasjon. Den info jeg har fått er det samme som finnes på deres hjemmesider. Der er det masse påstander om helseeffekter og dere bruker ett ord som patentert kaldpresse metode.
   Dere rører også sammen en hel masse desinformasjon ang sukker.
   Grunnen til at jeg har svart lite de siste dagene er fordi jeg har sittet time etter time å lest patentdokumenter fra flere patentdatebaser. Men jeg finner ingen patenter som direkte kan kalles for kald pressing. Så siden dere mener dere er gode på info, så kunne dere vel skaffe info ang hvem det er som har patentet da kanskje? Eller et nr på patentet, eller aller helst en link til patentdokumentet. Som jeg har skrevet før, er det dere som sitter på bevisførselen siden dere kommer med påstander.

   At det er nye distributører som kommer med ulovlige påstander gjør ikke saken mindre alvorlig. Uvitenhet er aldri en undskyldning til ikke å følge loven. Og, det er jo dette jeg mener med uoversiktelig organisasjon, det er jo tydligvis ingen på toppen som instruerer og følger opp hva distributørene nedover i linjene gjør. Er alle overlatt til seg selv montro?

   Dere sier at sukkeret dere bruker er krystaller fra sukkerrør juice og krystalisert fruktose. Nok et eksempel på at dere roter ting sammen og kommer med bevisst desinformasjon! Grunnen til at jeg sier det er at MXI har på spørsmål fortalt at det ene er det samme som det andre. Tror du meg ikke? Vel sjekk denne linken her da: http://www.smh.com.au/news/specials/health/health-claims-dangerous-for-diabetics/2008/08/03/1217701853632.html

   Men det skal du ha, du holder i allefall en seriøs profil. Jeg tror at dere tror dere gjør det riktig. Men som jeg beviser for dere så mangler det endel på dokumentasjonen på det.
   Det at du har opplevd at infekjsonen ble borte etter 3 dagers bruk av sjokolade, er ikke det samme som en vitenskapelig undersøkelse. At andre forteller om sine erfaringer er greit i en samtale, men en presentasjon av subjektive uttalelser brukt i markedsføringsøyemed som dokumentasjon er ikke bare ugreit, men også villedende og ulovlig. Jeg tviler også på at en lege både går god for at infeksjonen ble borte som følge av sjokoladebruk, og anbefaler en spesifik type sjokolade som helsefremmende. Men sender du meg legens navn så skal jeg mer en gjerne ringe ham å spørre om han gjør det, og om jeg kan skrive om det.

   Når jeg får ulike svar på samme spørsmål fra flere personer så er det vel enten noen som lyver eller alle som desinformerer. Selv om dere operere som selvstendige distributører har hver enkelt av dere plikt til å følge loven, alle lovene som omhandler salg av næringsmiddler. Ikke bare de dere liker. Om det er noen i det hele tatt. Dessuten kan hver og en av dere få sanksjoner som følge av at dere ikke følger loven. Har dere MXI i ryggen da tro?

   Som du ser av debattinnleggene over, svarer jeg både de som har fullt navn, eller bare ett brukernavn. En diskusjon blir ikke mer seriøs enn det som står i innleggene.

   1. Hei Elg.

    Les det som står beskrevet i denne linken. Dette er selskapets uttalelse.
    Heretter anbefaler jeg deg å ta kontakt med MXI Corp for videre diskusjon.

    Products: http://www.mxi.myvoffice.com/pdf/en/xpower_nor.pdf

    Business: http://www.mxi.myvoffice.com/pdf/en/pc_nor.pdf

    Jeg anbefaler dere som har valgt å svare denne Elg på det han skriver å ikke gjøre det mer. MXI Corp kan svare Elg på dette med søtningsstoff og en patentert metode.
    Legg denne bloggen dø.

    1. Hei Facit.
     Du har helt rett!! Dette er selskapets uttalelse!!
     Og det er vel ikke akkurat dokumenterte vitenskaplige beviser.
     Men de har rett i noe, og det er endel av uttalelsene ang innhold av sunne stoffer i kakao. Men de gjelder jo for alle sjokolader som inneholder kakao.
     Uttalelsen ang sukker er feil, det er sukker og ikke godt for diabetikere. Sjokolade uten innhold av sukker er det som kalles for diabetikervennlig.
     Så slår dere jo stort opp dette med daglig behov av antioksidanter. Vel, det er jo noe DERE påstår. Vis meg ett eneste sted hvor norske myndigheter anbefaler en bestemt mengde med antioksidanter, og et enetse sted hvor de anbefaler sjokolade somden beste måten å få det på.
     Du presenterer markedsføringspåstander som dokumenterte vitenskaplige bevis.
     Prøv igjen.

    2. Men hvorfor kan ikke du svare Facit? Dere snakker hele tiden om at dere er selvstendige distributører. Da er det vel DU som er ansvarlig for de påstandene DU har om produktet. Da er det vel DU som må kunne dokumentere at påstandene er riktige og i hennhold til norsk lovgivning?

 5. Hei til dere som kaller denne sjokoladen for slankende.
  Ja dere har forsåvidt rett i det, fordi dette er teksten jeg leste på en sjokolade: Overdreven bruk kan virke laxerende.
  Så å anbefale daglige doser av sjokolade kan jo få en uant bivirkning.

 6. Herr ELg!

  Da har jeg fått svar på veldig lite av mine direkte spørsmål fra deg skriftelig her, men det er greit for da har jeg allikevel fått svar.

  Sitat fra deg.
  Det at du har opplevd at infeksjonen ble borte etter 3 dagers bruk av sjokolade, er ikke det samme som en vitenskapelig undersøkelse. Sitat slutt.

  Her blander du kortene, det er ikke meg. Men ja jeg har opplevd helsebringende effekter og vil ikke lenger være denne sjokoladen foruten, og det er mange med meg som seier det. Ikke bare distributører, men også mange kunder.

  Er ening med deg at markedsføringen må være riktig og på min hjemmeside forsøker vi å være ryddige på dette. Bruker historiene er helt frivillige og for de som ønsker det blir de publisert.

  Tror jeg ikke kommer til å engasjere meg så veldig mye mer på denne bloggen ELg, og legger den foreløpig død og det gjør nok resten av de som skriver her også.

  Du får tro hva du vil om hundene stikker halen mellom bena, for nå er vi ferdig med å vise tenner for vi har ikke tenkt å bite noen.

  Hilsen Roger Meyer

  1. Hei B.F.
   Dette var en utrolig interessant link, og jeg begynner nå å skjønne hvorfor Roger Mayer og Jon-Atle Babsvik ikke lenger vil delta i diskusjonen. De har hverken argumenter eller dokumenasjon å komme med. Kanske har de skjønt at de er avslørt, både som løgnere og mulige svindlere. Et sterkt ord det siste der, men når du bevisst lurer mennesker inn i et forretningskonsept med lovnader om å tjene penger og bedre helse, uten at hverken økonomisk gevinst eller forbedret helse dokumenteres, kaller jeg det svindel. Og etter alt som er skrevet her, kan de umulig si at de ikke visste at denne sjokoladen kun er sjokolade.
   Håper Roger Mayer, Jon-Atle Babsvik og alle andre som driver med dette begynner å stille de samme kritiske spørsmålene som er kommet her, oppover i pyramiden. I såfall tror jeg ikke det er lenge til den enten blir borte, eller at det i det minste kommer dokumentasjon på at den er lovlig solgt slik de markedsfører den.

   Til alle som blir kontaktet av noen som selger denne sjokoladen, så håper jeg de er innom her og leser hvor dårlige argumenter og dokumentasjon distributørene sitter på. Og at de ser på de linkene som er lagt ut for å vise at de ikke har dokumentasjonen i orden. Jeg har vist gang på gang at de bryter loven, de kan ikke dokumentere at den er godkjent av mattilsynet, men dette er visst detaljer som ikke vedkommer dem. For hensikten helliger midlet, i jakten på profitt.

   Til slutt vil jeg vise en kommentar som står like over her, men som jeg synes sier det meste:
   Det er noe eiendommelig med markedsføringen av Xocai.

   A. MXI er tydelig på at Xocai-sjokoladen ikke skal markedsføres med påstander om helsefremmende effekter
   B. Reklamesidene er fulle av påstander om hvor sunt det er å spise sjokolade, kommentarene til denne artikkelen intet unntak.
   C. Det påstås at Xocai er den eneste sjokoladen som gir de effektene forskningen dokumenterer. Alle andre sjokolader er usunne eller mangler de riktige ingrediensene.

   Eksempel hentet fra en av kommentarene her:
   “Sjokolade i butikken er laget på kakaobønner som er fermentert (gjæret), ristet (varmebehandlet), malt og blandet med raffinert sukker, fett og en rekke tilsetningsstoffer.”

   Sistnevnte påstand gir inntrykk av at det kun er to steder å kjøpe sjokolade, nemlig i butikken eller av MXI, samt at all annen sjokolade produseres helt likt. Det er slett ikke riktig. Det finnes mange sjokolader å få kjøpt som ikke er tilsatt raffinert sukker eller fett og som er laget med kakaosmør. Cloetta og Cavalier er eksempler på sjokolader som ikke lar seg gre over samme kam, og disse koster en brøkdel av Xocai-sjokoladen.

   I alle forskningsrapportene om effekten av sjokolade er det ikke nevnt noe som underbygger MXIs påstand om at vanlig måte å fremstille sjokolade på ødelegger disse effektene. Mange av rapportene er også skrevet før MXI ble opprettet, og det er lite trolig at man har forsket på en sjokolade som ikke har eksistert. Ergo har MXI ingen dokumentasjon på at Xocai-sjokoladen er mer helsefremmende enn annen sjokolade og markedsføringen er dermed villedende når man setter fragmentene sammen til en helhet. For hvem vil benekte at totalinntrykket man sitter igjen med etter å ha sett markedsføring av Xocai er følgende:
   Kakao er kjempesunt og har utrolige helseeffekter, og Xocai er den eneste sjokoladen som gir disse effektene.

   Så til alle som leser dette. Ikke slutt å spise sjokolade viss dere liker det. Men begynn ikke å abonnere på noe dere ikke helt vet hva er. Det finnes mange gode sjokolader der ute, som kan nytes. Og som selges til en fornuftig penge. Å bruke 1000,-kr hver måned på sjokolade er bortkastede penger, det er jo mye mer enn hva det koster med ett månedskort på sats eller lignende helsestudioer. Og effekten er udiskutabelt bedre ved å trene enn ved å spise sjokolade. Og pengene dere for til overs etter at helsestudioet er betalt, kan dere bruke til å kjøpe frukt og grønt, og enda bruker dere mindre penger enn på å abonnere på sjokolade.

 7. Jaja, nå har jeg akkurat sett lyst og last på Tv2, og der viste de at antioksidanter ikke blir ødelagt av varmebehandling. Faktisk beviste de at man får i seg mer antioksidanter ved å spise kokt tomatsuppe, enn ved å spise rå tomater. Og legen som beviste det var professor Rune Blomhoff ved universitet i oslo.
  Så dermed faller argumentet om at sjokoladen ikke er varmebehandlet bort. Det spiller faktisk ingen rolle for innholdet av antioksidanter. Faktisk så kunne man tro at man får i seg mer antioksidanter ved å spise vanlig mørk sjokolade, enn ved å spise Xocai. Nok en grunn til å holde seg til den vanlige kjøpesjokoladen.

 8. Nei det er allvor hvordan du vrir og vender på ting ja Elg.

  Nå er det forskjell på koking og Dutching da vet du. Kakaoen som er brukt i vanlig mørk sjokolade er ikke bare kokt men Dutchet. Dette har du blitt forklart tidligere her!

  Nå hjelper det jo ikke samme hvilken dokumentasjon man legger fram til deg for det virker mer som om noen er mer interesert i traffik til bloggen sin enn at det skal være en seriøs blogg. Men vi prøver alikevell.

  Sakset ifra Forskning.no

  http://www.forskning.no/artikler/2007/mars/1173537402.13

  “For det første trengs det vel strengt tatt en god del mer forskning før man kan si noe sikkert om helseeffektene til kakaoen, og for det andre inneholder søtsakene i hylla minimalt med epicatechin.

  Kommersielle kilder til kakao inneholder veldig lite av stoffet på grunn av all prosesseringa, skriver Hollenberg.

  Flavanoider som epicatechin har en tendens til å smake bittert, og blir derfor fjernet fra kakaoen som selges, står det i pressemeldinga fra Society of Chemical Industry.

  Gjett om det er en og annen luring innen helseindustrien som er rimelig interessert i det avfallet, da?”

  1. Hei Geir.
   Det er ikke slik at jeg ikke leser eller hører på dokumentasjon, for det gjør jeg. Leser du artikkelen ser du at den er fra 2007, og at de sier det trengs mer forskning. Jeg regner med at du anerkjenner det Prof Rune Blomhoff legger frem av dokumentasjon? Siden han muligens er den som vet mest om antioksidanter og deres virkning på kroppen.
   Dessuten er epicatechin 1 av mer enn 1000 ulike antioksidanter, hvor alle har en eller annen virkning på kroppen.
   Men greit nok allikevel, la oss for argumentasjonens skyld, si at det stemmer at denne ene antioksidanten er bedre enn alle andre, og at den er er i kakaobønnen. Så viste altså Tv2 i går at innholdet av antioksidanter ikke ble borte ved varmebehandling. Om det kokes eller stekes eller på annen måte oppvarmes spiller vel ingen rolle. Men greit, så sier vi at du har rett da, at den blir det. Og at det i vanlig kjøpesjokolade man får i butikken, så er innholdet av denne ene antioksidanten minimert pga varmebehandling. Da gjenstår jo en ting, en liten dokumentasjon, og det er produksjonsprosessen av deres sjokolade!
   Du nevner Dutching ofte, men vet du egentlig hvor mange patenterte pressemetoder for kakao det finnes? Nei ikke det? Vel, det gjør jeg! Og ikke en eneste av de patentdokumentene jeg har lest nevner kaldpressing. Jeg sier ikke at det ikke finnes, for det gjør det helt sikkert. Det vet jeg også. Men det snodige er at dere ikke vet det, og hvertfall ikke greier å vise meg det.
   Så Geir! Hvem er det egentlig som vrir å vrenger på alt mulig? Jeg holder meg til fakta og ting jeg kan bevise, ved hjelp av dokumentasjon, ikke ved hjelp av reklame.

   Dette kan vel ikke være så vanskelig, kan det det da? Dere er jo distributører og har direkte kontakt til MXI og deres sjefer. Så å finne dokumentasjon på fabrikant, en kontaktperson som kan verifisere det du sier, burde jo være den minste sak for dere. Viss du nå påstår at det kan jeg gjøre selv, så har du jo missforstått det hele. Jeg selger ikke dette, og trenger ikke legge frem dokumentasjon på innholdet, men det må dere, for dere selger jo denne sjokoladen.
   Men er det vanskelig å skaffe pga språkproblemer, eller at de rett og slett ikke vil, selv om norsk lov krever det, så kan dere kanskje skaffe dokumentasjon på at den er lovlig solgt i Norge da? For den dokumentasjonen har dere eller? Et papir fra matilsynet, med et saksnummer og en kontaktperson, som jeg kan ringe. Det er ingen hemmelighet eller?

   Har du smakt på annen sjokolade enn den dere selger selv? Synes du smaken er sååååå veldig forskjellig fra ordinær kjøpesjokolade? Viss deres sjokolade ikke er varmebehandlet, hvorfor er den ikke mer bitter enn det den er? For dere har jo ikke noe tilsetningsstoffer heller sier dere. Og sukkeret dere bruker er jo heller ikke av slike mengder at det kompenserer mye bitterhet.
   Det kan ikke tenkes at dere alle sammen har blitt forledet til å tro at dette er noe annet enn det det er da? Og at det dere selger, egentlig er helt vanlig kjøpesjokolade til ekstremt høy pris!!

 9. Sunn sjokolade
  Det er et fantastisk håp for sjokoladeelskere overalt! Bytt den overprosesserte sjokoladen til ubeskrivelig god supernæring med rå sjokolade!

  Kakaobønner er fantastisk næringsrike! Rå kakaobønner er blant naturens mest fantastiske supermat grunnet sitt rike innhold av mineraler, antioksidanter, og lykkestoffer. Siden mange av kakaoens spesielle egenskaper ødelegges og tapes ved oppvarming, raffinering og prosessering, viser det seg at hele verdens favoritt mat hittil er ukjent for de fleste av oss. Nå kan du endelig oppleve kraften i ekte sjokolade: rå kakao bønner!

  Ekte Sjokolades produkter skiller seg dramatisk fra andre sjokolader. Våre sjokolader er sunne. Viktige næringsstoffer er bevart og sluttproduktet har dokumenterte helsemessige verdier. Vi har gjort det umulige mulig: Vi har skapt en sunn sjokolade som SMAKER FANTASTISK!

  Vi har råsjokolade som er både sukkerfri og økologisk, hvor vi passer på verdikjeden, som for oss er et viktig element. Råsjokoladen inneholder ingen kunstige tilsetningsstoffer og er 100% naturlig. I tillegg er kakaoen vi bruker den rikeste kilden til antioksidanter i verden. (Antioksidanter er viktig for å bekjempe frie radikaler som påvirker aldringsprosessen.) Vi jobber også med nye helsefokus innen sjokolade, gled dere til en opplevelsesrik fremtid med deilig sunn sjokolade.

  I 2007 la en gruppe forskere fram data som tilsa at flavanol – et av stoffene i kakaoplanten – har positiv innvirkning på hukommelsen og kan motvirke demens. Tidligere har undersøkelser antydet at flavanol er godt også for hjertet og for blodomløpet generelt.

  I 2005 fant forskere ved Universitetet i Osaka, Japan, at personer som skylte munnen med flavanolekstrakt, hadde bedre munnhygiene og mindre plakk enn de som pusset med tannkrem.

  Høres dette kjent ut??
  Dette er ikke xcai, men jaggu høres det sånn ut.
  Er visst ikke blitt så veldig suksess dette heller viser det seg

 10. Jeg har de siste ukene prøvd å finne ut av om påstandene som finnes på nettsidene til norske Xocai distributør stemmer. Jeg har kontaktet 15 av dem og bedt om dokumentasjon for påstandene og annen informasjon som evt. kunne være med å oppklare evt. missforståelser jeg måtte ha vedrørende produktet. Dessverre har ingen av dem ønsket å bidra. Punktlisten er derfor nå tilgjengelig på 10min.no

  http://10min.no/penger/xocai-distribut%c3%b8r-sunn-sjokolade

 11. Klippet fra et nettmøte på bt.no

  (http://www.bt.no/sprek/article1210429.ece)

  Fruktose
  Hei Mette, hvor sunt er det egentlig med fruktose i forhold til vanlig sukker? Hilsen Pia

  Mette Helvik Morken svarer:
  Hei!
  Vi anbefaler ikke bruk av fruktose som søtningsmiddel fordi studier viser at det fører til dårligere metabolsk kontroll (kan forverre eller framprovosere type 2 diabetes f.eks). I tillegg fordøyer ikke tynntarmen vår store mengder fruktose, som da malabsorberes. Stor tilgang på fruktose til tykktarmen kan føre til mye gassproduksjon og diare.

 12. Uhhmmm..ikke for å krangle eller diskutere eller nå….men ville bare si nå..som jeg har skjønt det(så god morgen norge her om dagen, de hadde da temaet rå kakao og å lage hjemmelaget sjokolade)
  Så er rå kaldpresset kakao bedre en den andre fordi at kakaobønnene ikke blir ristet(kaffebønnene blir ristet før de blir kaffe, har skjønt det slik at kakaobønner også blir det, i vanlig sjokolade)dette fører til at mange av antioksidantene ikke blir borte, slik en del blir når man ellers rister/varmebehandler kakaobønnene.
  Man får også kjøpt rå kaldpresset kakaopulver slik at man kan lage sin egen sunnere sjokolade.
  Så også at du skrev at kakaosmøret var innbakt i de 70 prosentene når det gjaldt mørk sjokolade…men tror ikke det stemmer helt, da hvit sjokolade består av så og si bare kakaosmør.
  Jo mer kakaosmør, jo mindre sunn er sjokoladen.
  Må bare si ifra vist jeg tar feil, tar ikke parti med noen, da jeg aldri har kjøpt eller smakt xocai sjokoladen, men bare var nysgjerrig, og da fant denne linken da jeg googlet det.
  Men som du også sier, så er det ikke bevist(såvidt jeg vet)at tilføring av antioksidanter gjør en sunnere, men for tiden en evig diskusjon.

 13. Joda, det finnes kaldpresset kakao. Det er det ingen som protesterer på. Men hvorvidt det er sunnere enn varmpresset, eller inneholder flere sunne næringstoffer er vel egentlig mer omdiskutert. Dessuten er det mange prossesser i fremstillingen av sjokolade som overstiger 41 grader.
  De som sverger til mat som ikke varmebehandles mener og tror at rå mat er bedre og sunnere enn varmebehandlet mat. Samme med de som pusher denne sjokoladen, men de kan ikke vise til noen forskning som støtter påstanden om at deres sjokolade er sunnere enn noen annen sjokolade.
  I følge Nidar og Kraftfoods så er det det totale innholde av kakao som inngår i de 70% som skal være kakao i en mørk sjokolade. Kakaosmør kommer jo fra kakaobønnen, det er liksom det som er vitsen med hele pressingen, enten den er varm eller kald, og skille kakaosmør fra kakomassen. Men tilsammen utgjør de det totale innholde av kako.
  Du er inne på noe når du sier jo mer kakaosmør jo mindre sunn. Men det står det ikke nødvendigvis noe om i innholdefortegnelsen på de forskjellige sjokoladene, bare det totale innholdet av kakao.
  Nei, det er ikke bevist at en blir sunnere av mer antioksidanter, men det er bevist at antioksidanter ikke tar skade av varmebehandling, så der faller jo et av sjokoladepushernes argument bort. Sammen med alle de andre argumentene……

  1. Jeg foretrekker å ta råd fra noen som bygger sine argumenter på vitenskaplige bevis. Mercola ser ut til å drive med nær sagt alle udokumenterte behandlingsformer som finnes. Flere er rett ut dokumentert at ikke virker. Herunder homeopati og detoxification.

   1. Hmmmmm, og jeg som trodde at alt var bra. Bare det ble solgt gjennom et pyramideselskap. Javel, da får jeg avbestille bilettene til den neste alternativmessa…..

 14. Hei.
  Hva er du ikke enig i? Jeg har presentert en hel rekke fakta, det kan man jo like eller ikke. Men å være uenig i fakta er vel å være noe sikker i sin egen sak, eller?
  Jeg forstår viss du er uenig i konklusjonen min, at denne sjokoladen kun er en helt vanlig sjokolade, solgt til overpris, men jeg tvinger ingen til å la være å kaste bort pengene sine. Folk gjør som de vil, men nå har i allefall jeg vist dem at dette produktet ikke er verd å kaste bort penger på.

 15. Hei Elg
  Jeg spiser daglig Xocai sjokolade da en av våre kunder har solgt det til oss.
  Den smaker helt OK, men er dyr.
  Er det noe sted jeg kan sjekke kaloriinnholdet i sjokoladen? De står ikke opplyst på pakken.
  Jeg trener 2 ganger om dagen, men presterer likevel å legge på megen smule. Uvisst hvorfor.
  Det er ikke dokumentert….
  Uansett har jeg ingen tro på at denne sjokoladen er helsefremmende.
  Imponerende at du orker å stå mot et helt lag av desperate sjokoladelangere.
  For min del går jeg over til Kong Haakon . Det er min favoritt.
  God kamp.
  Og til pusherne. Stå på! De er ikke lenge igjen til hypen er over.

  1. Hei hei.
   Ikke rart du legger på deg visst du spiser sjokolade hver eneste dag. Jeg ser fler som spiser denne sjokoladen som legger seg ut. Selv om pusherne kaller det både slankesjokolade og diabetikervennlig sjokolade.
   Viss du ser bak på pappkartongen sjokoladene ligger i så står næringsinnholdet bakpå der. Og merkelig nok, så er det veldig likt alle andre sjokolader kjøpt i butikken. Som er mye mye billigere.
   Står ikke næringsinnholdet på pakken, kan du spørre en av de som pusher sjokolade som har lagt inn kommentarer her. De greier ikke å dokumentere noenting som helst ang denne sjokoladen, men regner med at akkurat næringsinnholdet greier de å hoste opp. Det er nemlig påbudt i nærsagt hele verden Inklusive pyramideverden.

   Jeg er en sta jævel. Og det irriterer meg grenseløst at noen lurer andre til å kjøpe noe rett og slett ved å lyve og love falske opplevelser og virkninger. De driver en form for svindel som holder seg akkurat på grensen av det lovlige. Og de driver det i så liten skala at de ungår radaren som heter det offentlige. Bare vent til de blir “store” og får myndighetenes lys på seg. Da forsvinner de som rotter på et synkende skip.
   Dette er ikke noe vidundermiddel for andre enn de få som sitter på toppen og hover inn på andres håp om fortjeneste. Og jeg regner med at en god del av de i toppen har kommentert her. Bortsett fra de helt store, øverste ser jeg. De lar nok de under seg gjøre arbeidet for seg, så de aldri trenger å forsvare seg eller stå til rette.

   Viss du liker sjokolade, akkurat som meg, så kan jeg jo anbefale deg å gå over til mørk sjokolade. Dvs sjokolade som inneholder minst 70% kakao. Det pleier å stå ganske tydlig på sjokoladen.
   Jeg liker Bocca, for den har litt vanilje i seg. I tillegg har du forskjellige Premium varianter som inneholder opp till 86% kakao. Og Cloettas Mörk choklad inneholder 72% kakao, og 0 sukker.

 16. Hei Elg

  Tror de fleste motdebattanter her har vært med på T5PC, world games osv.
  De evner bare ikke å se sannheten.

  1. Hei Jugepelle.
   Ja det virker slik. Eller i det minste så har de vært inne i en eller annen form for slik gråsone handel. Og se hvor godt de selskapene går….. er det i det hele tatt igjen noen selskaper som startet for 5 år siden? Dette her går vel på dunken dette og tenker jeg. Så mitt råd til alle som gidder å lese er: hold dere unna MLM eller såkalte pyramideselskaper.
   En artig ting å google i denne forbindelse er Ponzi. Pyramideselskapenes far.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge