Hva er det beste alternativet til svineinfluensavaksinen?

Svært mange har vert skeptisk til å ta svineinfluensavaksinen. Flere blogger og nettsider har advart mot fremtidige bivirkninger og at vaksineprodusenten har fraskrevet seg alt ansvar fra evt. søksmål i ettertid. Vaksineaksjonen.no har gått i fakkeltog mot vaksinen, andre har nøyd seg med å være avventende. Mange mener at media har hauset opp faren med den nye influensaen og mener det er liten sjanse for å bli alvorlig syk. Det finnes flere produkter som reklamerer for å være et alternativ til vaksinen. Er det sannsynlig at noen av disse virker, og i så tilfelle, hvilke er best? 

Foto: Brian Hoskins, sxc.hu
Foto: Brian Hoskins, sxc.hu

Rubini
På rubini.no markedsføres kosttilskuddet Rubini av Medis Pharmaceuticals AS. Gjennom Google Adsense reklameres det med “Redd for SvineInfluensa? Vi gir deg Rubini i 4 uker nå helt Gratis. Rubini forebygger.” På nettsiden informeres det om at en kapsel tilsvarer 100 bær av typen Sambucus nigra, eller svarthyllbær på norsk. Hyllebær har vert brukt i tradisjonell medisin i mange hundre år. Avkok av blomstene skulle virke feberstillende og svettedrivende, og bærene hjelpe mot forkjølelse og influensa. Effekten er ikke dokumentert, men det kan ikke utelukkes at det kan ha en viss forebyggende effekt ved at kosttilskuddet kan styrke imunforsvaret. Rubini er dog ikke et fullgodt alternativ til vaksine.

C-vitaminer
Det er dessverre forsket lite på hvor effektivt C-vitamin er for å forebygge sykdom. Mot forkjølelse er det dokumentert at perioden man er syk blir redusert med 8 % hos voksne og 14 % hos barn om man har et inntak av 200 mg – 2 g C-vitamin pr. dag. Helsemyndighetene anbefaler en daglig dose på 60 – 90 mg C-vitamin pr. dag. Noen forskere anbefaler et daglig inntak opp til 30 gram når man er syk. Det er sannsynlig at et økt C-vitamin inntak kan ha en viss forebyggende effekt, men vil ikke tilsvarende beskyttelse som vaksine.

Kolloidalt sølv
Kolloidalt sølv, eller kolloidsølv, er sølv i svært finfordelt form. Generelt kan det sies at kolloidalt sølv inkluderer alle produkter med sølv i noen konsentrasjon, oppløst i vann.

Det har lenge vært kjent at sølv (f.eks. i vann, olje, eddik, eller melk) har en viss desinfiserende effekt. Fra gammelt av har man i andre land lagt en sølvpenge, eller annet antatt rent sølv, i vann for å rengjøre vannet. I USA er det kjent at man tidligere, la en sølvdollar i melkespann for å forlenge holdbarhet, selv om effekten ikke er kjent, vitenskaplig dokumentert eller testet. Et stort inntak kan derimot resultere i misfarging av huden, en tilstand som kalles argyria. Tilstanden er ikke skadelig, men misfargingen kan bli permanent. (Wikipedia).

Kolloidalt sølv har blitt populært i helsekostbransjen og innenfor alternativmedisin. I disse miljøene har man fremholdt at å drikke kolloidialt sølv kan være fordelaktig ved infeksjoner, sykdom eller parasitter. Kjetil Dreyer, kjent i MLM miljøet, er en av dem som fronter kampen mot vaksinen. Samtidig driver han nettbutikken altshop.no. Her selges produktet Silver Light, som er vann inneholdende en liten mengde sølvpartikkler. Væsken blir markedsført som “Naturens eget Antibiotikum!?” og solgt til 289 kr pr. liter. På en annen nettside, icosil.no, markedsføres produktet med at det “styrker immunforsvaret og dreper alle virus, bakterier, sopp og protoza i løpet av 4-6 minutter. Fremmer sårheling og vevsoppbygning. Ingen bivirkninger. Et helt essensielt mineral for kroppen.”

I motsettning til det reklamen hevder er det dessverre er det ingen dokumentert effekt ved inntak av kolloidalt sølv. I USA er det forbudt å markedsføre produktet ved å hevde at det har noen preventiv effekt eller at det kan brukes til å behandle noen sykdommer eller lidelser. Videre sier helsemyndighetene at det ikke er påvist at inntak av kolloidalt sølv ikke er helseskadelig.

Although no human clinical data support the use of oral colloidal silver, it is being promoted as a cure for AIDS, cancer, and diabetes. Silver is not an essential mineral and does not serve any physiological function in the body. It actually denatures proteins by binding to their reactive groups. – Link

The U.S. Food and Drug Administration (FDA) does not consider colloidal silver to be safe or effective for treating any disease or condition. – Link

Sølv er ikke noe essensielt mineraltilskudd. Sølv har ingen kjent fysiologisk funksjon. Påstander om at sølv ikke er toksisk er usanne. Dyreforsøk viser at sølv akkumuleres i kroppen, og det finnes mange rapporter om irreversibel blålig misfarging av huden hos mennesker (argyri). Absorbert sølv kan gi flere alvorlige skader. Det mangler dokumentasjon på effekt og mulig toksisitet av sølvprodukter. – Link

Kolloidalt sølv er på ingen måte et alternativ til vaksinen.

D-vitaminer
På Facebook gruppen D-vitamin Norge kan man bl.a. lese at D-vitaminer dreper svineinfluensaviruset. Dette er ikke riktig. Mangel på D-vitaminer øker risikoen for å få influensa. Det er ikke dokumentert at et økt D-vitamin inntak utover det som kroppen normalt trenger kan redusere sjansen for å få influensa.

Rugspiredråper
Rugspiredråper er blitt markedsført av bl.a. Bioshop som beskyttende mot svineinfluensa. Det er derimot ingen dokumentert effekt. Statens Legemiddelverk sier at slike råd kan koste mennesker livet.

Homøopatiske remedier
Flere nettbutikker og lokale homøoepater reklamerer for remedier som kan ha forebyggende effekt mot svineinfluensa. Prinsippene bak homøopatiske remedier ble formulert av Samuel Hahnemann i 1796. De går i korte trekk ut på at likt kurerer likt. Ved å gi medisiner som har evne til å skape lignende symptomer i kroppen, blir organismen stimulert til reaksjon mot nettopp disse lidelsene. Hahnemann oppdaget at ved å fortynnet medisinen han gav pasienten med vann så fikk pasienten færre bivirkninger, men så ut til å ha bedre effekt av medisinen.

I dag fortynnes de homøopatiske remediene så mye at det ikke finnes et eneste molekyl igjen av det originale virkestoffet. Det er kun vann igjen. Teorien er at vannet har mulighet til å huske hvilke virkestoff som har vert der, og at dette gir en effekt i kroppen. At dette er mulig er ikke dokumentert og strider mot en rekke teorier innen fysikk og kjemi.

Påstander om homøopatiens virkeevne ut over placeboeffekten støttes ikke av den samlede vekt av vitenskapelige og kliniske studier. Spesifike farmakologiske effekter med ingen aktive molekyler er vitenskapelig usannsynlig og bryter fundamentale vitenskapelige prinsipper, inkludert law of mass action. Støttespillere viser til et par studier av tvilsom kvalitet som støtter opp om homøpatiens effekter; men, studiene de peker på har dårlig metodologi og resultatene har ikke blitt reprodusert. Flere studier av høy kvalitet viser ingen effekt av homøpati (…) Store sammenliknende undersøkelser som er publisert i anerkjente vitenskapelige tidsskrift, som The Lancet, finner ikke annet enn placeboeffekter. – Wikipedia

Online svindel
En undersøkelse utført av MarkMonitor viser at av 3 000 nettbutikker som selger kurer mot svineinfluensa i USA, så er kun 4 godkjent av helsemyndighetene. Det er grunn til å tro tilsvarende tall kan gjelde for Europa og Norge også.

Konklusjon
Konklusjonen er at det finnes ingen fullgode alternativer som gir tilsvarende beskyttelse (95 %) mot viruset som vaksinen. Les: Er det farlig å ta svineinfluensavaksinen? og Slik beskytter du deg mot svineinfluensa her på 10min.no. Se også Folkehelseinstituttets svar til påstandene fra vaksineaksjonen.no

Hva mener du? – Legg igjen en kommentar!

Media: kl kl vg tv2 vg vg vg vg vg vg vg

Be Sociable, Share!

82 thoughts on “Hva er det beste alternativet til svineinfluensavaksinen?”

 1. Sjekk disse artiklene om vitamin D3 fra Tidskrift for den Norske legeforening.

  NYHETER Medisinsk nytt
  2007
  D-vitamin reduserer dødelighet

  Sol, D-vitamin og helse
  Utklipp: “Med D-vitaminet følger en rekke helseeffekter: Redusert risiko for å få kreft i indre organer, redusert fare for diabetes, multippel sklerose, beinskjørhet, influensa, hjerte- og karsykdommer osv. Det er grunn til å tro at til og med aldringen går saktere, fordi D-vitamin stabiliserer kromosomene litt”

  og denne:
  D-vitaminets fotobiologi – ny aktualitet

  samt Featured Studies: Influenza and Vitamin D som linker til en hel haug av forskningsrapporter:

  Så…. hvor mye bevis trenger dere? ;)

  Og en annen ting… hvorfor holdes denne informasjonen tilbake i de vanlige media og av myndigheter? Når dette vitaminet (som egentlig ikke er et vitamin, da det i kroppen omdannes til et hormon) i riktige doser, eller via sollys/solarier kan gjøre så mye for helsen til så mange spesielt her i nord.

  *klem*
  Ari

 2. Vil bare klare opp i en ting her. Du skriver at Kjetil Dreyer er kjent i MLM miljøet, og jo det stemmer ganske godt. Han driver den største nettportalen for den særiøse delen av bransjen som driver på lovlig hvis her i Norge. På denne siden finnes det også en varslingsliste mot mange navngitte pyramidespill som man burde holde seg unna. Dreyer har klart å hindre mange pyramidespill i å komme skikkelig igang i Norge pga dette..

  Ville bare oppklare den saken, siden menge tenker at MLM er pyramidespill.. Det finnes mange forskjellige firmaer innen denne sektoren, sammenlign Tupperware og WGI, så skjønner du forskjellen. Dreyer verken eier eller er med i noe MLM selskap i dag, han eier kun en side med artikler og annet stoff for bransjen..

 3. “Vitamin D kan bli virusvåpen”

  Sitat: “Men; de lovende resultatene får ikke forskerne til å ta av. De understreker at resultatene må bekreftes i randomiserte kliniske forsøk, før vitamin D-tilskudd eventuelt kan anbefales som en forebyggende faktor mot forkjølelse og influensa.”

  Mens en vaksine som ikke er testet og der industrien bak har fått immunitet mot alle fremtidige søksmål nettopp p.g.a. dette, anses som godt nok til å putte i hele verdens befolkning…………………. og D3 har de nå forsket på i en hel årrekke…

  http://www.forskning.no/artikler/2009/februar/211463

 4. Bra at du fikk oppklart det om Kjetil Dreyer, Mia. Han har fått mye kritikk av media i det siste, men jeg synes han gjør en utrolig bra jobb. Jeg har brukt sølvvann en god stund og har sluppet unna de vanlige forkjølelsene jeg pleier å få. Jeg tror ikke at sølvvann alene er bra nok til å slippe unna sykdom hvis du ellers lever usunt, men det er et trygt og bra tilskudd. En av grunnene til at det er vanskelig å finne noe forskning på det er at legemiddelindustrien ikke kan patentere det(det kan lages hjemme med rett utstyr)og vil dermed tjene minimalt på det, og derfor vil de ikke støtte noe forskning på det. Hvis du skriver en mail til K Dreyer er jeg sikker på at han vil gi deg noen bra uavhengige kilder.

  Selv er jeg fan av store doser c-vitamin. Nobelprisvinneren Linus Pauling har gjort en rekke studier på dette. Anbefalingene i Norge er ekstremt lave.

 5. Det er fasinerende hvordan bildet av mennesket som et resultat av vitenskap og ikke av natur er blitt en sannhet. Vi har et immunforsvar som er helt unikt, som gjennom millioner av års evolusjon har utviklet seg og finjustert seg. Som har fått den næring og de stoffene som trengs for å holde seg frisk fra naturen. Den samme vitenskapen som fornekter naturlige midler har funnet disse stoffene i naturen, trukket ut det virksomme delen, laget en syntetisk etterligning og forteller oss at naturlige midler ikke virker, de er ofte farlige og mange av oss vil dø om vi ikke bruker disse syntetiske etterligningene. Og hvorfor kalles det en pandemi? At mellom 1000 og 1500 mennesker dør årlig som følge av vanlig influensa er nå et velbrukt poeng, men like reellt for det. Hvor mange er døde til nå av svineinfluensa?
  Vi har vitenskapen å takke for utrolig mye, men vi må ikke glemme utgangspunktet, hvor unik vår egen kropp er. Vi starter allerede med våre babyer og jobber gjennom hele livet for å gjøre vårt eget immunforsvar så dårlig som mulig gjennom stadig mere medisiner. Er det noen som setter spørsmålstegn ved hvordan legemiddelsalget i Norge har økt så formidabelt? Har befolkningsveksten vært tilsvarende stort?
  Hvorfor er mange mennesker over 70 immune overfor svineinfluensa fordi de har opplevd spanskesyken, som var en lignende mutasjon, mens våre barn for all del ikke må få smitten? Er det bedre med vaksinering årlig om ikke denne varianten forsvinner,enn at kroppen bygger opp et naturlig forsvar for resten av livet? Og hvorfor tåler våre barn denne vaksinen mens den er farlig for franske barn? Og hvorfor overses forskning og dokumentasjon på f eks C vitaminers virkning på immunforsvaret vårt? Jeg bare undres….

  1. Det er korrekt at de fleste ikke vil bli alvorlig syke av svineinfluensa, men det spesielle med denne sykdommen er at den rammer unge, over 70% av smittede er under 30 år. Unge, friske mennesker dør av dette – sesonginfluensa krever nærmest utelukkende liv fra eldre, syke og/eller svake.
   Du må gjerne kritisere legemiddelindustrien og bruk av medisiner, men husk at en vaksine lages for å STYRKE immunforsvaret.
   En årlig vaksinering tviler jeg på vil bli nødvendig, men om så betyr ikke det at kroppen hindres i å bygge opp et naturlig forsvar – tvert imot.
   Jeg vet ikke hvorfor barn i Norge tåler vaksinen bedre enn franske barn, for å være ærlig er dette nytt for meg – men det har helt sikkert en fornuftig forklaring. Men dokumentasjon på C-vitaminers effekt på kroppen vår overses ikke av andre enn Ola Nordmann.

   1. Det er vel et av mine poeng, at unge mennesker som ikke har fått utviklet et naturlig immunforsvar, men i stedet vitenskapelig riktig immunforsvar, blir syke og dør. Mens gamle mennesker som har opparbeidet en motstandskraft på den naturlige måten ikke rammes i like stor grad. Og jeg kritiserer ikke legemiddelindustrien og bruk av legemidler, jeg sier vi har vitenskapen å takke for utrolig mye. Det jeg sier er at i noen tilfeller har det gått så langt at vi ikke lenger sees på som annet enn vitenskap. De naturlige prosessene undertrykkes. Når det gjelder Pandemrix, så fremstilles den ved at viruset dyrkes på hønsegg. Viruset vil da endre karakter, tilpasset egget og ikke lenger mennesket, det blir inaktivt for mennesket. Det oppdelse så og renses for at bare de delene som er viktige for beskyttelsen som inngår i vaksinen. Kroppens immunforsvar narres til å tro at man er blitt smittet og danner immunstoffer mot viruset.Men bare så lenge vaksinen er aktiv i systemet. Hvor mange år er Pandemrix aktiv? Jeg har lest det et sted, men kan ikke i farta ta det. Det er langt ifra en livslang beskyttelse.Det samme gjelder Celvapan, som er en alternativ vaksine for eggeallegikere. Den består av hele, drepte influensavirus som dyrkes i en cellekultur. I petriglass i et laboratorium er det mulig å følge utvikling under dyrkingen, men er kroppens miljø like stabilt som et sterilt laboratoriumsmiljø? Kan det som er ufarlig utenfor kroppen være farlig når alle funksjoner og mangel på funksjoner i vår kropp summeres? Er vi bare vitenskapelige vesener som følger et oppmerket handlingsmønster eller spiller andre faktorer inn? Og hva med tilsetningsstoffene i vaksinen, gavner de immunforsvaret?
    Og jeg håper med deg at det ikke blir nødvendig med en årlig vaksine.

 6. Ari: Det hadde vært greit dersom du inkluderte linkene til artiklene. Har ikke funnet frem til tidsskriftet-artikkelen, men antar http://www.vitamindcouncil.org/science/research/vitamin-d-and-influenza.shtml er linken til featured studies – samlingen.

  Problemstillingen er ikke at man mangler indikasjoner på at vitamin D kan hjelpe i noen tilfeller, for det har man, det er at man ikke har nok kunnskap pdd til å kunne bruke denne kunnskapen i behandling. Dette trengs det store studier for å få en behandling som maksimiserer behandlingsvirkningen og minimiserer risiko og bivirkninger. Og, ikke minst må en eventuell behandling ta med muligheten for at vitamin D tilskudd faktisk kan virke mot sin hensikt i visse tilfeller, f.eks. ved primær hyperparatyreoidisme eller vitamin D hypersensitivisme, hvor vitamin D faktisk kan gjøre deg meget syk.

  Et vitamin er ikke bare et vitamin, og sentrale helsemyndigheter bør og kan ikke anbefale noe som ikke er godt nok faglig utdypet og begrunnet. Jeg forstår fristelsen er stor for å bruke kosttilskudd/preparater som “noen” roser opp i skyene, og hvor man faktisk har noen indikasjoner på at det kan være nyttig, men fakta er at dette pdd ikke er anbefalt på grunn av for dårlig dokumentasjon (hint: når vitamin D tilskudd er godt nok dokumentert i forhold til effekt og bivirkning kommer det til å bli klassifisert som et legemiddel).

  Til Mia og Hilde: Det er godt mulig at Dreyer mener godt, og har en oppriktig altruistisk tilnærming til produktene han oppfordrer folk til å ta. Jeg kjenner ikke mannen, og kan derfor ikke påstå hverken det ene eller det andre. Men, faktum er (slik jeg ser det iallefall) at å innta kolloidalt sølv innvortes ikke er vitenskaplig bekreftet å være positivt i noen som helst form (det fungerer utmerket i noen former for utvortes bruk, blant annet i form av bandasjer, som har en god lokal bakteriedrepende effekt).

  Det som er dokumentert er muligheten for arigyri (smurfesyndromet), som er en permanent bivirkning. Jeg syns å huske at Dreyer påstår at dette ikke er mulig på grunn av at sølvpreparatet hans har så små partikler at de ikke kan sette seg fast i vev, men jeg må si at jeg tviler på om hans biokjemiske kunnskaper er gode nok til at han er å stole på. Artiklene hans har dessuten en lei tendens til å komme med påstander som han ikke dokumenterer godt nok.

 7. Det beste alternativet er å ta sykdommen og bli ferdig med den. Kjenner massevis som har hatt den, inkludert meg selv. 24 mennesker døde på 2 mnd? Hvor mange døde av vanlig influensa på samme tid? Statistisk sett ca.150-200 nordmenn. Bare for å sette ting littegranne i perspektiv…

 8. HydrogenPeroxid / HydrogenPeroksid / H2O2

  H2O2, utblandet, spaltes i vann (vann er ok) og ett Oksygen-atom, som er ett radikal.

  Vitamin C øker mengden av dette stoffet i kroppen.
  Hvite blodlegemer lager dette stoffet som ett første forsvar mot alle infeksjoner.
  Hemmer utviklingen av alle anaerobiske bakterier, virus og celler(kreft)

  Siden dette er ett naturlig stoff som dannes i naturen/kroppen, er det ikke mulig å patentere og er enkelt å lage. Dette fører til lav pris.
  Desverre har legemiddelindustrien klart å gjøre oppfatningen av H2O2 til ett giftig, etsende stoff som ingen bør være i nærheten av.
  (Dette stemmer hvis man kommer i kontakt med konsentrert H2O2)

  Tror neppe du får noen lege til å anbefale dette, da det ikke er ett legemiddel per se.

  1. Vi brukte konsentrert hydrogenperoksid i det norske forsvaret. Da i en form slik at det kunne spres med f.eks fly. Det var et godkjent kjemisk våpen som de kalte Zeta. Det ville svi som bare F alle steder med slimhinner. Øyne, neste, munn, lunger og eventuelt også anus og kjønnsåpninger.

 9. Hva med god håndhygiene… Og for min egen del tar jeg aloe vera juice. Ikke spesielt for svineinfluensaen, men for a styrke immunforsvaret særlig i vinterhalvåret.

 10. Hydrogenperoxid brukes også til å bleke hår, avfarge skjeletter som skal på utstilling, prosessere kloakk og for å fjerne (etse) villkjøtt fra sår…..

  Jeg foreslår at dersom du på død og liv skal presentere en syre med sterkt oksidativ effekt som alternativmedisin, så får du også informere om hvilken forholdsregler som bør taes, og hvilken prosent(eller i dette tilfellet promille) blanding du mener å ha grunn til å anbefale. Eller så risikerer du at en eller annen idiot leser innlegget ditt og ender opp med å ringe giftinformasjonssentralen etter å ha drukket rent blekemiddel.

  Når det gjelder påstandene dine om kreft og etcetera: http://caonline.amcancersoc.org/cgi/reprint/43/1/47 American Cancer Society finner ingen grunn til å bruke det mot kreft, da det ikke er vist å hjelpe. Og bruk av hydrogenperoxid i (antatte) “terapeutiske doser” er linket til dødsfall http://www.cbsnews.com/stories/2005/01/12/60II/main666489.shtml

 11. Det som skremmer meg er at de som selger disse “alternativene” gjerne er de samme som er kilden til all kritikken. Det er ikke bare legemiddelindustrien som har økonomiske interesser i influensaen. Mens helsevesenet blir gransket opp og ned i mente og til stadighet mistenkt for å ha bakenforliggende økonomiske motiver når de uttaler seg, så stoler man blindt på rykter og uttalelser fra alternativmedisinindustrien uten å stille et eneste kritisk spørsmål.

  I tillegg skal man huske at nettet florerer av bloggere som er betalt for å indirekte reklamere for alternativprodukter. Jeg tipper at tradisjonell legemiddelindustri ville fått svært store problemer dersom de drev med slik skitten markedsføring. De subber sannsynligvis også ned denne bloggen med sin skjulte markedsføring i kommentarer for å prøve å nå usikre sjeler. Ergo vil det aldri bli en skikkelig troverdig debatt.

  Synes det er betegnende at de fleste synes at annenhånds historier om erfaringer er gode nok for å anerkjenne virkning av alternativmedisin, mens for skolemedisin så er ikke engang vitenskap og testing godt nok.
  Eksempel over: “Jeg har tatt sølvvann i …. og har ikke vært forkjølet siden” Det skal liksom være mer troverdig enn at forskning har vist at sølvvann ikke har effekt? Hvor er julenissen du tror på? Kan jeg få snakke med han? Eller – kan jeg få snakke med dem som har betalt deg for å å gå inn på nett for å publisere slike ytringer?

  Slik jeg ser det er det en mengde beviste fakta som taler for å ta vaksinen. I tillegg er det en mengde spekulasjoner og internettsladder som taler mot å ta den. Jeg stoler på fakta fremfor spekulasjoner, og jeg stoler mer på helsevesen og forskere enn jeg stoler på halvanonyme kilder og egenutnevnte spesialister som ikke har samme krav til hva de uttaler og påstår.

  Folkens – på tide å VÅKNE OPP!

 12. Svensk mann døde etter å ha tatt svine-influensa-vaksinen!
  Er det nå grunn til at folk fortsetter å stole blindt på feilinformasjonen FHI kommer med?
  Selv har jeg ikke den minste tvil om at man på nyåret og fremover at man her i landet vil få oppleve lignende tragedier og en stor økende prosent av syke mennesker som følge av at de har tatt denne svært helsefarlige Pandemrix vaksinen med mye kvikksølvinnhold i!

  http://www.vg.no/helse/svineinfluensa/artikkel.php?artid=590295

  Lise Tollefsen Slembe
  Leder for Borgerrettighetspartiet (BRP)
  og HULK org. (hjelp til unge i alvorlige livskriser)
  http://www.hulk.no

  1. Og der var Lise Slembe tilbake. Begynte å lure på hvor det var blitt av deg og de ekstreme konspirasjonsteoriene dine. Hvordan går det med planet X, bilderberg og who for tiden da? Er de enda på vei til verdensherredømme, gjennom massiv bruk av aspartam, vaksine og psykofarmaka? Trodde du var enig med deg selv om at du bare skulle holde deg til nyhetsspeilet?

   Når det gjelder det dødsfallet, så var det faktisk på grunn av at mannen var hjertetransplantert, og at kroppen frastøtte det nye hjertet. Og, som dagbladet iallefall skrev om tidligere i dag, så vet man at mannen som døde ikke hadde tatt medisinene sine (som skal forhindre frastøtning) slik som han skulle. Så å påstå bombastisk at det er svineinfluensaen sin skyld er noe tåpelig Lise. Men, så er jo du et ganske tåpelig menneske og da.

  2. lise..

   tror nok at eventuelle bivirkninger gjeldende de komponenter du nevner kan komme på ett langt senere tdispunkt, når du og jeg slåss for rettighetene til fioler på grava”in the here after”etter all sannsynlighet min venn….

   men det er litt foruroligende at amerika, som er ett land med uhorvelig ekspertise innen medisinsk forskning basert på befolkningstall, samt det faktum at landet er ett “imigrasjonsland”med laaaang tids blanding av alle folkeslag/sykdommer,i sin visdom har funnet det “unødvendig”i sine vaksinasjonsprogram og bruke nevnte komponenter som skvalen og tiomersal, til tross for at dette i følge våre forkjempere her for pandemrix, som inneholder begge,er steinsikker på nevntes trygghet i framtidig bruk såvel som nåværende….

   sier litt at ett erfarent land som usa er”usikker”nok til utelatelse av disse komponenter(eller hensynsfulle nok til og tilrettelegge også for idiotiske skattebetalere som meg og andre med usikkerhetsyn gjeldende nevnte)til ett tidspunkt der de kan bevise uomstridelig trygghet for disse også for oss “paranoide”

 13. Jeg stoler på at de som har lagd vaksinen har gjort sitt beste og at vaksinen er rimelig trygg selv om ingen kan være helt sikker siden ingen har hatt nok tid til å teste den siden det ikke var tid til det.
  Tok vaksinen igår.

  Ingen av disse alternative midlene som blir nevnt er heller blitt testet mot dette nye viruset.

 14. Postet likene til artiklene også, men href’ene forsvant. Prøvde å poste dem ihjen etterpå i eget innlegg, men inlegget ble bare stående som
  ‘venter på moderasjon’ eller noe sånt. Skal prøve igjen nå.

  1. Om man poster en haug med linker så oppfatter systemet det som spam. Da må du bare vente til jeg får sett på innlegget og godkjent det, så dukker det opp som vanlig. Vær grei å ikke poste 10 kommentarer etterhverandre med 1 link i.

 15. Vitamin D kan bli virusvåpen:
  http://www.forskning.no/artikler/2009/februar/211463

  For min egen del har jeg ikke tenkt å vente med å ta 4000-5000 IE (IU) pr. dag.
  Minimum sies å være 2000 IE om dagen for å få målbar effekt i blodet.
  (1000 IE for småbarn)
  10 mg (eller hvordan nå man nå kan skrive den norske enheten) tilsvarer 400 IE.
  Så 50-125 mg daglig. De offisielle daglige doser blir nok oppdatert snart.
  Har tatt det i snart 3 uker, begynte gradvis og føler meg mye! bedre.
  (har to autoimmune sykdommer)
  Har gitt min sønn 2000 IE daglig.
  Men det er selvsagt opp til enhver.
  Men skal en ta slike doser er det ren D3 man snakker om. Ikke preparater som i tillegg til D3 også inneholder andre ting som vit A, Kalsium etc.

  Ari :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge