Hver natt drømmer hundrevis om denne ukjente mannen

ever dream this man
Foto: thisman.org

Hver natt drømmer hundrevis av mennesker rundt om i verden om den samme mannen. Ingen har møtt ham i levende live, men han besøker dem i drømmene og gir dem råd og trøst. Tegninger som er laget viser en mann med rundt ansikt, høy panne, store øyenbryn og en underlig munn. Etter min vurdering ser han lite tillitvekkende ut. Det finnes mange teorier over hva som ligger til grunn for dette fenomenet. Kan det være et bilde av Skaperen eller er det en levende person med parapsykologiske evner som besøker drømmene til andre?

I følge nettsiden thisman.org starter historien i januar 2006 hos en psykolog i New York. En pasient tegner et bilde (til høyre) av en mann som i drømme har gitt henne råd om hennes privat liv. Pasienten sverger på at hun aldri har møtt mannen i våken tilstand. Portrettet blir så liggende på pulten til psykologen. Etter noen dager er det en annen pasient som gjenkjenner mannen på tegningen og forteller at han ofte blir besøkt av denne mannen i drømme. Heller ikke han har truffet mannen i våken tilstand.

Psykologen bestemmer seg så for å sende tegningen til flere av sine kolleger. I løpet av et par måneder så har 4 nye pasienter gjenkjent ham og forteller at han ofte besøker dem i drømme. Alle referere til ham som “This man” (denne mannen).

Fra januar 2006 og frem til i dag har, i følge thisman.org, minst 2 000 mennesker bekreftet at de har sett denne mannen i drømmene sine. Dette gjelder personer fra hele verden. Bl.a. fra Oslo, Berlin, Teheran, Beijing, Roma, Barcelona, Stockholm, Paris, Moskva og New Dehli.

Man vet i følge thisman.org ikke om noen forbindelse mellom dem som drømmer om denne mannen. Heller ikke at de skulle ha noen av de samme egenskapene (f.eks alder, fysiske egenskaper, språk, nasjonalitet e.l). Ingen har heller gjenkjent denne mannen fra sitt våkne liv.

“I fell in love with him from the very first time I saw him in my dream. Even though if I think about it I must admit he’s really ugly. And yet each and every time, he sweeps me off my feet with his romantic gestures and sweet words. He buys me flowers, jewellery, he takes me out to dinner or to the beach to watch the sunset.” – thisman.org 

Teorier
Thisman.org legger frem flere teorier på hva årsaken til fenomenet kan være. Et teori er at denne mannen i følge psykoanalysen er en skikkelse fra underbevisstheten som kommer til overflaten når man opplever tøffe tider. Enten gjennom store følelsesmessige svingninger, store endringer i livet, stress eller lignende.

En annen teori er at denne mannen er et bilde av Skaperen. Bilde viser da hvordan Gud manifesterer seg i dag. De som fremholder denne teorien mener at man skal ta rådene mannen kommer med svært alvorlig.

En tredje teori er at personen i drømmen er en virkelig person som bruker sine parapsykologiske evner til å besøke andres drømmer. At mannen er en form for drømmesurfer. Noen tror at denne mannen ser slik ut i virkeligheten, andre tror at han ser helt annerledes ut i sitt våkne liv.

Noe som skurrer?
Denne historien har noen av de klassiske karaktertrekkene til en vandrehistorie. Ingen av psykologene som skal ha vert med å oppdaget dette er navngitt. Heller ikke arbeidsplassen deres. Opprinnelsen på historien synes også noe usannsynlig. Det er et grovt overtramp på pasientrettighetene å la notater og skisser fra pasienter ligge fremme så andre pasienter kan se. Personene bak nettsiden har heller ikke lagt ut informasjon om hvem de er eller hvordan de fikk kjennskap til saken.

Markedsføring
Nettsiden som er dedikert til “This Man”, thisman.org, er eid av italieneren Andrea Natella. Natella er en sosiolog som har spesialisert seg innen markedsføring og jobber for et selskap som driver med geriljamarkedsføring. Det er overveiende sannsynlig at historien er oppdiktet for markedsføringsformål. I et forsøk på å tilbakevise dette har nettsiden kommet med følgende uttalelse:

In the last few weeks some individuals have been trying to stop this website’s research, claiming that we might have a hidden marketing agenda. This is false! Those individuals are probably just scared, of what This Man could soon be announcing in many people’s dreams.

Noen har også sett sitt snitt til å hive seg på bølgen og har opprettet thiswoman.org (linken bør ikke åpnes på jobb o.l.).  

Be Sociable, Share!

4 thoughts on “Hver natt drømmer hundrevis om denne ukjente mannen”

 1. Umiddelbart tenkte jeg at dette er bare nok en vandrerhistorie, og jeg blei litt skuffet egentlig -over at du, som på en måte har blitt klippen min i svineinfluensa saken (he-he),kunne skrive noe slikt, for til lenger ned jeg leste jo mer tvilende blei jeg til om du faktisk mente at dette var seriøst?! Jeg trakk derfor et lettelsens sukk da du helt mot sluttet påpekte at her er det noe som skurrer.

  Skal altså ikke mere til for å gjøre torsdagskvelden for en som meg spennende :-)

  Ettersom denne tegningen nå sirkulerer på nett er det jo blitt en mulighet for at denne mannen faktisk kommer til å dukke opp i folks drømmer…hmmm..
  .-= Frustrerte Heidi sin siste blogpost er .. Pappa’n min =-.

  1. Det var bra jeg ikke skuffet deg da :) Jeg tror denne historien er oppspinn fra ende til annen. Jeg har registrert at den har fått omtale i seriøse aviser dog. Riktignok ikke som fakta, men som en kuriositet.

   Om man blir fasinert av mannen som tilsynelatende skal besøke en i drømme så er det vel fort gjort at det faktisk skjer etter at man har sett bilde av ham. Slik sett er vel det hele en selvoppfyllende profeti.

 2. Interessant :-) .. det er jo iallefall en selvoppfyllende profeti, dess fler folk som ser bildet av “this man” dess fler vil drømme om ham :-)

 3. Fatter ikke at noen kan gå på noe sånt… Det er jo sludder og oppspinn fra ende til annen. Tenk hvordan de som har funnet på den sitter og ler av alle dem som biter på!

  Men om jeg nå begynner å drømme om ham etter å ha sett dette bildet, da ville jeg blitt skikkelig redd, for han så absolutt ikke helt god ut. hahaha
  .-= Lene sin siste blogpost er .. Juuuuletre!!! =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge