CarbonCopyPro (del 2): markedsføringskurs uten verdi

Grafikk: Svilen Milev, sxc.hu

CarbonCopyPro (CCP) kom for alvor til Norge i starten av 2009. Siden den tid har 3 bakmenn rekruttert hundrevis av nordmenn inn et konseptet som lærer dem lite annet enn å lure andre.  

Opplæring uten resultater?
Vi må kunne anta at det nå er flere hundre deltakere i CarbonCopyPro i Norge. En del av “produktet” som CCP selger er opplæring i markedsføring av CCP i Google. Det må da være svært flaut at de 2 øverst plassene på søkeordet “carboncopypro” i Google sitt søk de siste 6 mnd. tilhører sider som ikke selger CarbonCopyPro.

En av sidene er 10min.no sin første bloggpost om saken, CarbonCopyPro – Pengemaskin eller lureri? 10min.no har ikke aktivt gjort noe som helst for å havne øverst. Jeg tviler også på om webforumet har gjort noe. Det betyr at 2 nettsider som ikke en gang prøver å havne øverst gjør det bedre enn flere hundre som har betalt for “undervisning” i nettopp dette. Er dette en opplæring du er villig til å betale penger for? 

xpromember skriver i webforumet.no; Som en tidligere medlem av carboncopypro kan jeg herved bekrefte følgende; Carboncopypro`s utdanningsplattform er av det mest kronglete slag det kan tenkes. Det gis ingen dyp utdanning innen internett markedsføring. Årsaken til det er ingen av dem har noe særlig forståelse av hva markedsføring dreiser seg om. (…) Det du betaler for er medlemskap i en gutteklubb. 

Nettsider uten informasjon
En av fellesnevnerne til de mange nettsidene som pusher konseptet er at de totalt mangler informasjon om hva konseptet går ut på. Man får gjerne vite at man kan bli styrtrik uten noen som helst forkunnskaper, men man må betale 300 kr før man får vite hva konseptet går ut på. Dette for at selgeren skal “få bekreftet at du seriøs”. 

Mange av nettsidene er så dårlige, fulle av skrivefeil og inneholder så lite informasjon at en skulle tro at eierne har sovet i sine egne markedsføringstimer. 

Ingen verdiskapning
Svein Kjærvik oppsummerte det hele svært treffende i en kommentar etter den først artikkelen her på 10min.no; 

Grunnpilaren i all foretningsdrift er verdiskapning. Ingen verdiskapning ingen inntekt. I produksjon og handel tilfører vert ledd litt mer verdi til produktet. Enten ved en verdiøkning i produksjonskjeden eller i kunde og salgskjeden. Hvis man klarer å tjene penger uten å skape tilsvarende verdier må jo noen sitte igjen med mindre verdier en de har tilført systemet. Hvis en selger muligheten til å selge kurs i markedsføring av samme kurs, hvor skjer verdiskapningen? Hvis det ikke skjer verdiskapning i et system må deltagerne i systemet tilføre de verdiene som omsettes i systemet. Da er det å regne som et spill. 

Kolbjørn Moe er en av dem som markedsfører konseptet gjennom sin nettside jobbesmart.net og kolbjornmoe.com. Han skriver bl.a. om seg selv på nettsiden: “Min arbeidserfareing er variert – fra lærer i regnskap og økonomiske fag til i dag å være eier og leder av en resturantbedrift.” Til tross for gjentatte henvendelser til Moe har det ikke lyktes å få hans kommentar bl.a. på om han mener at CCP er i henhold til de etiske rettingslinjer som gjelder for regnskapsførere.

3 bakmenn i Norge
Deltakerne i CCP i Norge er i hovedsak rekruttert av 3 bakmenn som opererer hver for seg. Disse har dannet hver sine team og har noe forskjellig tilnærmingsmåte for å dra nye mennesker med.

Lena Bjorna (36) har base i Los Angeles og hevder hun har flere tusen mennesker under seg fra 170 land. Hun er en karismatisk dame som bl.a skryter av at hun er personlig kristen og har vert statist i tvserien 24.

Hasse Andre Johnsgård (31) driver nettsiden carboncopypro.no og teamtrening.com. Johnsgård har adoptert en alle skal med filosofi, og har omtrent 200 personer under seg. I tillegg til å pushe CCP så selger han også nettsider og webutvikling til folk. Utvalget kan man se på nr1web.no. Johnsgård startet å jobbe med CCP på fulltid i april 2010 i følge bloggen hasseandre.net. Han hadde en skattbar inntekt på 512 576 kr i 2008.

Per Gunnar Hoem (48) driver nettstedet copypromoney.com. Hoem hadde en skattbar inntekt i 2008 på 810 kr. Hoem var tidligere daglig leder i et selskap i Sverige som drev med eiendomsutvikling. Selskapet gikk konkurs og Hoem gikk under jorden i følge denne avis artikelen.

Johnsgård og Hoem startet med CCP i Norge uavhengig av hverandre i februar/mars 2009. 10min.no ser frem til at skattetallene for 2009 skal offentliggjøres.

Har du blitt lurt av CarbonCopyPro? – Legg igjen en kommentar!

Be Sociable, Share!

8 thoughts on “CarbonCopyPro (del 2): markedsføringskurs uten verdi”

 1. En av de norske representantene for denne amerikanske storsvindelen inviterer til et “seminar i Oslo 12 Juni, gratis og uforpliktende”.
  (Se brainntekthjemmefra.com for å lære hvordan man lager dårlige hjemmesider)

  Jeg foreslår at så mange som mulig som vet at dette er svindel melder seg på seminaret, både for å ta plassene fra folk som potensielt skal bli svindlet, og for de som evt. har anledning til å møte opp, stille de vanskelige spørsmålene og slå bena under hele “vekkelsesmøtet”.

 2. Det hadde vert veldig bra med noen kritiske røster på et opplegg som dette, men jeg tviler sterkt på om du hadde kommet noe særlig til ordet. Om det er noen som skall på dette “seminaret”, så hadde det vert hyggelig om de postet en rapport her etterpå.
  .-= 10min.no sin siste blogpost er .. Acaibær, supermat, antioksidanter og lureri =-.

 3. Hadde jeg bodd i Oslo skulle jeg ha møtt opp der, men jeg må evt. vente til de kommer til Bergen før jeg kan “scamme” dem.

 4. Hei alle sammen.
  Først av alt så lurer jeg bare på hvor alle disse opplysningene kommer fra? Jeg kan bare snakke for meg selv, men hvor har du eks: 200 personer i sitt team kommet fra?

  “alle skal med filosofi” – Hvem har sagt dette til deg?

  Og når du seier at din nettside samt webforumet dukker opp på toppen av listene på enkelte søkeord, så er vel ikke det så veldig rart når det er side på side med kommentarer? Når man skal markedsføre seg på internett så vet både jeg og du at at det krever en del å bli synlig på enkelte søkeord. Noen er meget enkle å bli synlig på, mens andre er opparbeidet over flere år og krever mye mer av deg og meg for å komme opp i søkemotorene.

  Jeg er en åpen skjel, og prøver absolutt ikke å legge skjul på noe som helst. Så at det diktes opp ting uten å VITE synes jeg er merkelig. Mye om meg og det jeg representerer ligger på min side, og mer kommer.

  Selvfølgelig fårstår jeg du som driver denne siden poster artikler om disse selskapene da de bringer inn meget med lesere, og for all del. Jeg ser ikke noe galt i det, men synes du bør sjekke fakta før du poster usanne ting.. Vi kan jo lese på webforumet alt mulig om meg :) men har noen faktisk kontaktet meg? NEI…

  Jeg har i lang tid styrt unna slike sider som dette, for når du først begynner så kommer du aldri ut av det. Dette er pga at folk har forskjellige oppfattninger om hva vi jobber med, og det synes jeg folk skal få bestemme selv.. Men når man må forklare samme ting 20 ganger, så gir man opp tilslutt. Jeg er ihvertfall ikke en person som ønsker å kaste bort tiden på diskusjoner som ikke kommer noe sted. Hvis folk ville fårstå det som ble skrevet, så ville saken blit anneledes.. Men slik er ikke internett verden.. Folk vil helst prøve å ødelegge og psyke ut personer, så derfor styrer de fleste unna slike artikler tenker jeg.
  Jeg er absolutt ikke redd for å stå for min jobb, men selvfølgelig ønsker jeg ikke å kaste meg inn i endeløse diskusjoner igjen..

  En annen ting som folk ikke har fått med seg, så er Wealth Masters og CarbonCopyPRO to vidt foskjellige virksomheter.
  Men for all del, bra det finnes ildskjeler som febrilsk prøver å finne feil med oss ;)

  1. Hei, Hasse

   Det er i hovedsak 2 grunner til at du forsvarer CCP. Det ene er den faktiske inntekten det skaffer deg (eller håpet om inntekt en gang i fremtiden) og det andre er viljen til å innrømme at det man har trodd så sterkt på viser seg å være lureri.

   Du har selv uttalt følgende:
   “Vi tjener ca $30 i mnd på medlemskap og en liten % av dens jobb i 1 rekke under oss!”

   OK, her fremkommer en opplysning som ikke brukes i markedsføringen, nemlig at det er en månedlig avgift for å være med i systemet. Så kan enhver regne ut hvor mange man må verve for å tjene 100.000 i måneden. Den logiske bristen er den 365 dagers fulle returretten som det snakkes så varmt om. De fleste man verver vil skjønne at dette er et luftslott før det er gått 1 år, noe som tilsier at det faste inntektsgrunnlaget man har opparbeidet seg gjennom verving forsvinner. Hvis man da har brukt 1 år på å verve 100 nye medlemmer og alle disse trekker seg ut innen dette året er gått, vil man da teoretisk ikke bare miste sin løpende inntektskilde, men man må også betale tilbake alt man har tjent sålangt. Her er enten 1 av 2 riktig:
   1. Returretten er en bløff eller gjelder kun den første inngangsbilletten, ikke de månedlige avgiftene til verver/moderselskap eller markedsføringsutgiftene.
   2. Provisjon for vervede medlemmer kan ikke regnes som en garantert inntekt før det er gått 1 år fra man vervet dem.

   Siden dette er en ny greie, vil ikke skattelistene fra 2008 kunne indikere noe av inntektene, og alle jeg har sjekket har hatt en meget beskjeden inntekt for 2008. Jeg utfordrer deg imidlertid til å oppgi din lignede inntekt for 2009, samt din forventede inntekt for 2010 (står i skattekortet ditt). I tillegg til deg selv bør du fremskaffe dette for en person du har vervet, og en som din vervede har vervet. Når skattelistene for 2009 kommer i oktober kan vi da få bekreftet om noen av selgerne i Norge har tjent seg rike på dette, eller om de er blitt lurt.

  2. Det står respekt av at du kommer med tilbakemelding Hasse. I den grad det blir en debatt her skal jeg gjøre mitt ytterste for å moderere den slik at den blir holdt på et saklig og konstruktivt nivå.

   Til spørsmålene dine;

   1. At du har 200 i teamet ditt har jeg hentet ut i fra de data som finnes på nettsiden teamtrening.com.

   2. At du har en “alle skal med filosofi” er en oppsummering av mitt inntrykk etter å ha lest igjennom en del av det du har skrevet på dine nettsider, i e-poster til meg, og i andre nettfora.

   3. Jeg er ikke noen ekspert i online markedsføring (slik sett burde jeg vel melde meg på CCP konseptet), men det burde være rimelig opplagt at markedsføringsundervisningene til CCP ikke holder hva den lover når nettsiden til hovedmannen bak “verdens beste CCP team” kun klarer å oppnå 3. plass på sitt eget søkeord.

   4. Jeg tror ikke at du prøver å lure noen, og opplever deg som en rederlig kar. Jeg vil også anta at majoriteten av menneskene som er med på CCP er bra mennesker. Når det er sagt så er jeg ikke i tvil om at CCP konseptet ikke er noe konstruktivt foretakende. Se gjerne sitatet fra Svein Kjærvik i artikkelen over.

   5. Når det gjelder min interesse for å skrive om CCP så gjør jeg det fordi jeg tror det er viktig å bidra med informasjon som ikke er utarbeidet av noen med tilknytning til CCP. Statistikk viser at 99,95 % av alle deltakere i MLM konsepter taper penger på å delta.

   Når det gjelder antall lesere jeg får på dette så ligger det under gjennomsnittet, så langt, sammenlignet med de andre artiklene jeg har skrevet.

   Kom gjerne med ytterligere kommentarer om du har anledning.
   .-= 10min.no sin siste blogpost er .. Acaibær, supermat, antioksidanter og lureri =-.

 5. Jeg har nå opprettet en blog som omhandler temaet og som lister opp mange av CCPs distributører i Norge: ccpsvindel.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge