Category Archives: Kultur

Jeg er ingen taler: Forbered deg eller la vær å si noe!

Forbered deg når du skal holde tale eller være stille!
Foto: StillSearc, sxc.hu

I bryllup og jubileer så forventes det ofte at mennesker som ellers ikke er vant til å holde tale skal si noen ord. Alt for ofte blir dette en kjedelig og pinlig opplevelse for både taler, jubilant og publikum. Ikke fordi vedkommende som holder tale er uerfaren, men fordi vedkommende ikke har forberedt seg skikkelig. Dette provoserer meg! Taleren glemmer å fortelle hele poenget eller viktige detaljer i historien. Den røde tråden forsvinner og det er vanskelig å følge tankerekken til taleren. Fremføringen blir lang og kjedelig fordi taleren ikke har tenkt på hvordan talen skal avsluttes. Gjør noen enkle forberedelser, hold en skikkelig tale, eller la være å si noe! Continue reading Jeg er ingen taler: Forbered deg eller la vær å si noe!

Mest populære artikler på 10min.no i 2009

I 2009 har 10min.no skrevet om mange artige og noen kontroversielle saker som har skapt stor debatt. Herunder temaer med svineinfluensavaksinen med totalt over 300 seriøse og useriøse kommentarer. Jeg ønsker å rette en stor takk til alle som har vert med å belyst disse sakene.

10min.no ønsker alle leserne en god jul og et godt nytt år!

Her er de sakene som brukerne har gitt best rating: Continue reading Mest populære artikler på 10min.no i 2009

Byggeforskrifter for pepperkakehus

SINTEF Byggforsk har utarbeidet detaljerte byggforeskrifter for oppføring av pepperkakehus. Av de 200 000 pepperkakehusene som årlig oppføres i Norge oppfyller kun 3 av 10 forskriftene. “Etter at pepperkakehuset er oppført, oppdager mange svakheter som det er vanskelig og tidkrevende å utbedre. Dette kommer gjerne på toppen av et allerede sprengt tidsskjema i ukene før jul. Bakingen blir en hengemyr“, sier forskningssjef Kim Robert Lisø ved SINTEF Byggforsk til Aftenposten.

Continue reading Byggeforskrifter for pepperkakehus